Een nieuwkomer in de slaapkamerwereld, de matras topper voegt echt comfort toe aan je matras en boxspring combinatie. En omdat slaap een essentiële rol speelt in onze gezondheid, is het belangrijk om deze met zorg te kiezen. Zodat je kunt genieten van een goede nachtrust, nacht na nacht.

Rechtstreeks op een schuim- of springveermatras gelegd, voegt een matrastopper een extra laag comfort toe. Maar hoe kies je tussen de verschillende soorten? Welke afmetingen moet je kiezen? Hier zijn een paar criteria waar je rekening mee moet houden om je te helpen bij je keuze.

Klik hier voor onze complete gids voor het kiezen van het juiste beddengoed.

Wanneer moet ik een matrastopper gebruiken? Als je je nieuwe matras te stevig vindt, hoef je hem niet te vervangen: een matrastopper kan de zachtheid toevoegen die je bed mist. U zult beter slapen. Zelfs een matras van medium dik schuim kan je een rustige nachtrust bezorgen op een te harde matras. Omgekeerd kan het beddengoed dat een beetje doorgezakt is extra stevigheid geven, zodat je weer een goede nachtrust krijgt.

Dus of je nu op zoek bent naar extra comfort of je beddengoed steviger of zachter wilt maken, dit product is de ideale oplossing. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden: het is lichter dan een matras en je kunt het vaak omdraaien om het te luchten. Sommige modellen kunnen in de wasmachine, andere hebben een afneembare hoes (katoen, polyester of bamboe) zodat ze in de wasmachine kunnen. Deze zijn vooral handig voor mensen met een allergie.

Hoe kies ik de juiste matrastopper? Om het juiste model te kopen, het model dat optimaal comfort biedt, moet je rekening houden met je gewoontes, je lichaamsbouw, gewicht en lengte. Dit zal je helpen beslissen welke dichtheid je moet kiezen. Je moet ook overwegen of je specifieke behoeften hebt, zoals een gevoelige rug. Een ander aspect betreft het slapen als koppel. De behoeften van elke persoon kunnen verschillen. In dat geval kun je kiezen voor twee matrastoppers met verschillende eigenschappen.

Wat zijn de beste matrastoppers? Heel eenvoudig, degene die het beste past bij jouw comfort. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig uw behoeften te bepalen voordat u de sprong waagt.



Un lit avec surmatelas dans une chambre à l’ambiance rustique
Volg ons advies om de matrastopper te kiezen die het beste bij u past!

Hoe kiest u een traagschuim matras topper

Een schuimmatras topper compenseert het comfort van een te harde matras. Het is een voordelig product, maar het zal snel neigen tot inklinken. De traagschuim matras topper is gemaakt van visco-elastisch schuim. Hierdoor volgt het de vorm van het lichaam en biedt het echte ontspanning. Drukpunten worden ontlast. Het welzijn is onmiskenbaar. Zomer of winter, als je het eenmaal geprobeerd hebt, kun je niet meer zonder!

Welke matrastopper voor een te zachte matras? Kies voor een latex of traagschuim matras topper met een hoge dichtheid, voor voldoende ondersteuning.

Welke topper voor een te harde matras? Een traagschuim matras topper biedt een onvergelijkbare zachtheid.

Klik hier voor onze volledige gids: Hoe kies ik een traagschuim matras topper?

Hoe kies je een veren matras topper?

Je kunt ook dit model kiezen. Gemaakt van veren, perfect als je op zoek bent naar het gevoel van een natuurlijke vulling, ongeacht je lichaamsbouw. Hij biedt comfort en warmte en is daarom ideaal in de winter. Hij past op alle soorten matrassen en bodems, zowel latten als veren.

Hoeveel kost de matrastopper? Dit product is betaalbaar, met een vanafprijs van ongeveer €30.
Kies de jouwe uit ons brede assortiment matrastoppers tegen de beste prijzen.

Vind onze volledige gids hier: Hoe kies ik een veren matrastopper?

Hoe installeer ik mijn matrastopper?

Als je eenmaal hebt gekozen voor een bepaald type matrastopper, de juiste maat en afmetingen hebt en zeker weet welke vulling je nodig hebt, hoef je je alleen nog maar af te vragen hoe je hem installeert. Eenvoudiger kan niet! Afhankelijk van de dikte kun je je uitrusting gewoon op het bed plaatsen. Spikes op de stof eronder voorkomen dat het wegglijdt. Elastische banden in de vier hoeken houden het stevig op zijn plaats.

Het vocht dat vrijkomt door onze lichaamswarmte wordt geabsorbeerd door deze tussenlaag. Vandaar de noodzaak om het te beschermen tegen vuil met een matrasbeschermer.

Nu is het tijd om hem uit te proberen! Na een goede nachtrust rest je niets anders dan te genieten van de voordelen van een goede nachtrust.

Klik hier voor onze volledige gids: Hoe installeer ik een matrasbeschermer?

Ontdek de andere criteria waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van je beddengoed:

- Uw dekbed kiezen
- Uw hoofdkussens kiezen