Leer, hout, stof, metaal... kun je niet beslissen over het materiaal van je eetkamerstoelen? Om je te helpen de juiste keuze te maken, raden we je aan een materiaal te kiezen dat bij je smaak en behoeften past.

Welk materiaal moet je kiezen voor je stoelen? Hoe zit het met plastic stoelen?

PVC is niet alleen bedoeld voor tuinstoelen, maar is ook terug te vinden in onze interieurmeubelen. ID Market legt uit waarom de keuze voor kunststof stoelen een goed idee is.

Stoelen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof is dat je er veel waar voor je geld mee krijgt.

Kiezen voor een set stoelen van polyurethaan (PU) of polypropyleen betekent kiezen voor moderne, duurzame meubels, maar tegen een zeer redelijke prijs in vergelijking met stoelen van hout, metaal of stof. Polycarbonaat is ook een veelgebruikt materiaal voor stoelen.

Goedkope stoelen van kunststof zijn net zo comfortabel als elk ander materiaal en gaan net zo lang mee.

Er is geen twijfel mogelijk: als je een beperkt budget hebt, moet je een set kunststof stoelen kiezen voor je eettafel!

Stoelen in verschillende designs en kleuren

Of je nu van wit, zwart of gekleurd houdt, het andere leuke aan PVC is dat het verkrijgbaar is in een breed scala aan kleuren. Er zijn dus geen grenzen aan wat je met kunststof kunt doen: vorm, grootte of kleur, de keuze aan kunststof stoelmodellen is enorm.

Als we aan kunststof stoelen denken, denken we aan tuinstoelen, of heel design stoelen, die volledig van kunststof zijn gemaakt - van de rugleuning tot de poten - in een nogal futuristische stijl.

Met een bekleding van polyurethaan of polypropyleen kan je kunststof stoel er echter uitzien als een leren stoel. Het is de ideale oplossing voor een tafel met een moderne look! Voor een heel klein prijsje kun je nu kiezen voor stoelen met een hoge rug en metalen poten die je interieur zullen opfleuren.

Ben je een fan van Scandinavische meubels en op zoek naar stoelen in Scandinavische stijl? Ook hier kun je kiezen voor een kunststof model. De Scandinavische kunststof stoel met afgeschuinde houten poten is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is helemaal in de trend. En met een gewatteerde zitting ben je zeker van optimaal comfort.

4 chaises blanches avec assises en plastique et pieds en bois
Waarom kiezen voor een kunststof stoel?

Onderhoudsvriendelijke stoelen

Trendy en goedkoop, plastic stoelen hebben nog een groot voordeel: ze zijn heel gemakkelijk te onderhouden. Als je huisdieren of jonge kinderen hebt, is kunststof hét materiaal voor je meubels.

Vergeet stof, dat moeilijk schoon te maken is en vlekken en haren van huisdieren krijgt. Vergeet het schoonmaken van hout met een speciaal product! Een eenvoudige doek volstaat om je kunststof stoelen schoon te houden.

Stevig, slijtvast meubilair

Tot slot is een van de voordelen van een kunststof stoel dat hij zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Polypropyleen is zeer goed bestand tegen de elementen en zonnestralen. Daarom wordt het vaak gebruikt voor tuintafels en -stoelen. Bij blootstelling aan de elementen zullen de kleuren van plastic stoelen en tafels niet vervagen en het materiaal zal ook niet afbrokkelen.

Klaar om een stijl tafelstoel te kiezen die bij je past? Een moderne stoel, met een hout- of harslook, alles kan! Wat dacht je van een fauteuil van hars en de bijbehorende salontafel? Ze staan net zo goed in je eetkamer als in de tuin.

Een kleine tip als je kiest voor een product uit de catalogus voor gemengd gebruik binnen en buiten: vergeet niet om glijders onder je stoelen te plaatsen om je vloer te beschermen als ze binnen staan.


Er zijn ook andere materialen verkrijgbaar, dus bekijk onze koopgidsen voordat je het materiaal voor je stoelen kiest:

- Hoe kies je stoffen stoelen?
- Hoe kies je houten stoelen?
- Hoe kies je metalen stoelen?