Als je op zoek bent naar stevigheid, stabiliteit en een lange levensduur, kies dan voor een metalen stoel. Metaal is een stevig materiaal met veel voordelen. Op IDMarket.com hebben we een ruim assortiment metalen stoelen in eigentijdse designs. In onze online shop vind je de perfecte match voor je keuken- of eetkamertafel.
Bekijk onze koopgids voor de stoelen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Welke stijl metalen stoel moet ik kiezen?

Het is niet eenvoudig om het verschil te zien tussen de vele verschillende soorten metalen stoelen. De stoel kan volledig van metaal gemaakt zijn. Zonder bekleding geeft hij een Factory stijl aan je interieur. Bekleed met PVC of leer voegt hij een modern tintje toe. Voor een Scandinavisch design kies je stoelen met zwarte metalen poten die bekleed zijn met polypropyleen, stof of fluweel. Als je de kleuren van je set eetkamerstoelen door elkaar gebruikt, ben je nog modieuzer.

Esthetisch gezien biedt metaal veel mogelijkheden, afhankelijk van het gebruikte product. Metaal kan in elke kleur geverfd worden: van licht, zoals wit, tot donker, zoals zwart of bruin, en je kunt zelfs gaan voor felle kleuren zoals rood of roze. Met een patina afwerking heeft metaal een verouderde look. Gecombineerd met hout geeft het een heel eigentijds meubelstuk met een industrieel of vintage design. Metaal met satijnen afwerking geeft je meubels een sobere, elegante look. Verre van zo uniform te zijn als je zou denken, is er een veelheid aan afwerkingen mogelijk met metaal, en elke fantasie is geoorloofd.

Op het gebied van comfort zal je niet teleurgesteld worden. Stoelen met metalen poten zijn vaak gestoffeerd. Als onderdeel van een ecologisch verantwoorde aanpak worden IDMarket producten gedeeltelijk gemaakt van gerecycled schuim.

Voor maximaal comfort kies je een zitbreedte en zitdiepte die passen bij de lichaamsbouw van de mensen in je huis en de beschikbare ruimte in de kamer waar je de stoel gaat plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van de rugleuning en eventuele armleuningen als je op zoek bent naar een bureaustoel.

Guide pour choisir ses chaises en métal
Kies metalen stoelen met ID Market advies

Wat zijn de voordelen van het kiezen van metalen stoelen?

Kiezen voor metalen stoelen heeft een aantal voordelen:

  • Metaal is het meest robuuste materiaal om meubels van te maken. Stoelen met metalen frames en poten behoren tot de sterkste op de markt.
  • Een duurzame metalen stoel. De lange levensduur van metaal is algemeen bekend. Een meubelstuk als dit kan lang meegaan als het goed wordt onderhouden en gebruikt.
  • Eenvoudig onderhoud. Kiezen voor een metalen keukenstoel is een goed idee als je het gedoe van schoonmaken wilt vermijden. Er zijn geen producten nodig om een metalen stoel te onderhouden.
  • Een trendy interieur. Een vintage bistrostoel, een zwarte Factory barkruk, een fluwelen fauteuil en Scandinavische stoelen in stoffen in alle kleuren met metalen of houten poten - je gaat met je tijd mee als je kiest voor metalen meubelen met een industrieel design.
  • Een stapelbare metalen stoel. Praktisch om op te bergen, want metaal maakt je stoel stapelbaar. Je hoeft je eetkamer niet vol te zetten met talloze stoelen. Bewaar alleen de stoelen die je nodig hebt voor dagelijks gebruik en haal je extra set stoelen tevoorschijn als je gasten aan tafel hebt.

Waar kan ik metalen stoelen kopen?

Op IDMarket.com behoren metalen stoelen tot de goedkoopste op de markt. Gebruik een prijsvergelijker en je zult het zien. Kies uit een breed assortiment designstoelen: industriële of Scandinavische stijl, volledig metalen frame of metalen poten, zwart of wit, er is iets voor elke smaak.

Heb je stoelen nodig die bij je eetkamertafel passen? Maak je keuze met een gerust hart in onze online shop. Aan de hand van een gedetailleerde beschrijving kun je de kenmerken en afmetingen van de stoel bepalen: de kleur, de samenstelling, de hoogte van de rugleuning, de breedte en diepte van de zitting..

Profiteer van een breed assortiment producten op voorraad en levering binnen 24 tot 48 uur.

Ontdek al onze stoelstijlen:
Stoffen stoelen
Houten stoelen

Vragen die je jezelf moet stellen voordat je je stoelen kiest:
Welke hoogte stoel?
Welke breedte stoel?