Je bent op zoek naar tuinmeubelen, maar twijfelt nog over een essentieel element van je tuindecoratie: de kleur.

Moet je kiezen voor donkere, lichte, neutrale of felle tinten? Welke kleur moeten de meubelen hebben in vergelijking met de kussens? Welke kleur biedt de beste bescherming tegen de zon? Welke kleur is het meest UV-bestendig?

ID Market beantwoordt uw vragen en deelt zijn geheimen voor het kiezen van de juiste kleur voor uw tuinmeubelen. Bekijk onze gids voor het kiezen van tuinmeubelen: criteria om rekening mee te houden.

Donkere tuinmeubelen: van modern tot natuurlijk

Donkere kleuren (zwart, chocolade, bruin, antraciet) geven een vleugje elegantie aan je tuinmeubelen.

Inbouwmeubelen van geweven hars zijn heel trendy en doen denken aan de natuurlijke vezel van rotan. Sober, geweven inbouwmeubilair van hars is verkrijgbaar in alle kleuren: modern design in zwart en antraciet, of rotaneffect in bruin en chocolade.

Net als rotan kunnen alle soorten meubels worden gemaakt van geweven hars: van uitschuifbare tafels tot salontafels, maar ook ingebouwde fauteuils, banken en hoekbanken.

Stevig en comfortabel, geweven hars is gemonteerd op een metalen frame (staal of aluminium). Meubels en kussens van geweven hars zijn ook gemakkelijk te onderhouden. De beige of grijze kussens hebben afneembare hoezen en kunnen dus in de wasmachine.

Kies donkere tuinmeubelen in zwart of antraciet metaal, zoals staal of aluminium, om je tuin een eigentijdse look te geven. Kies voor een uitschuifbare tafel als je je graag wilt vermaken zonder dat je tuin te vol wordt. En hoewel aluminium lichter is dan staal, is het niet zo goedkoop. Aluminium kan ook warm worden in de zon, vooral als het zwart is. Stapelstoelen of fauteuils met textilene zittingen kunnen dit probleem vermijden.

Geef je de voorkeur aan een warmere, meer natuurlijke stijl? Kies dan voor bruine of chocolade tuinmeubelen van acaciahout. Acaciahout past perfect bij het groen in de tuin. Een houten uitschuifbare tafel, bank en stapelstoelen met kussens zijn perfect voor een gezellig samenzijn.

Un salon de jardin design dans les coloris gris, au bord d’une piscine et d’une maison moderne
Welke kleur moet je kiezen voor je tuinmeubelen? Volg ons advies.

Lichte kleuren: voor chique tuinmeubelen

Wil je je tuinmeubelen in lichte kleuren zoals wit of beige? Het ultieme chic: combineer meubelen met een houten frame (acacia, teak, enz.) met wit en beige. Wit en beige zijn erg elegant en zullen het design van je meubelen versterken.

IDMarket hier is ons advies: installeer een witte macramé hangstoel voor een bohemien gevoel. Ontspan in beige ligstoelen of op een hoekbank, met een boek op de salontafel in de buurt. Leg beige kussens op de stapelbare fauteuils en stoelen van je houten tuinmeubelen om je terras een chique, natuurlijke uitstraling te geven.

Voor een meer eigentijdse look kies je meubels met een aluminium of wit kunststof frame.

Fleur je tuinmeubelen op met kleur

Rood, oranje, blauw, groen, geel... van kleurrijke tuinmeubelen krijg je vast een goed humeur! Voeg wat kleur toe aan je metalen of geweven tuinmeubelen van hars en geef je tuin een heel eigentijdse look.

Als je uitgekeken bent op je zwarte aluminium of geweven tuinmeubelen van hars, fleur ze dan op door de stoelen en fauteuils te bekleden met kleurrijke kussens. Combineer een geel kussen met grijze kunsthars fauteuils, een rood kussen met een zwarte bank of een groen kussen met beige, en je hebt de perfecte harmonie!

Hou je van meubels in bistrostijl? Kies dan voor aluminium bistro tuinmeubelen in gemengde kleuren: een rode stoel, een oranje tafel, een gele fauteuil... en creëer een materiaaleffect met de kussens.

ID Market tip: installeer een loungehoek in felle kleuren met een salontafel en een hoekbank op je terras, ideaal voor feestelijke momenten. Vind je goedkope tuinmeubelen bij IDMarket.com.

Hoe kiest u uw tuinmeubelen? Volg de gidsen van ID Market

- Welke maat tuinmeubelen moet ik kiezen?
- Welke hoogte moet ik kiezen voor mijn tuinmeubelen?
- Welke richting moet ik kiezen voor mijn tuinmeubelen?