Als de zon tevoorschijn komt, brengen we allemaal graag tijd door in onze tuin. Daarom zijn tuinmeubelen een must-have om van het warme weer te genieten. Maar je moet wel weten hoe je de juiste keuze maakt uit het ruime aanbod tuinmeubelen. Grootte, kleur, plaats, hoogte... er zijn zoveel mogelijkheden om uit te kiezen als het op tuinmeubelen aankomt.

Om je te helpen bij je keuze, lees je het waardevolle advies van ID Market in zijn online gids voor het kopen van tuinmeubelen voor buiten.

Welke maat tuinmeubelen?

De grootte van je tuinmeubelen hangt af van hoeveel ruimte je nodig hebt en hoeveel mensen je wilt laten zitten.

Een stalen tafel voor 10 personen, een ligstoel of een hoekbank passen misschien niet op een balkon of klein terras. Als je ruimte beperkt is, kies dan voor functionele meubelen: ingebouwde tuinmeubelen van geweven hars, opvouwbare of stapelbare stoelen, enz

Houd er ook rekening mee dat sommige tuinmeubelen, ook al zijn ze duurzaam, speciaal onderhoud vereisen. Heb je een plaats waar je je meubelen en kussens in de winter buiten kunt bewaren, wat essentieel is om ze goed te onderhouden?

Vind je goedkope tuintafel en tuinstoel naar wens uit een ruim assortiment tuinmeubelen online aan fabrieksprijzen bij IDMarket.com

Welke hoogte van lage tuinmeubelen moet ik kiezen?

Om de hoogte van je tuinmeubelen te kiezen, moet je eerst het gebruik ervan bepalen.

Als je op zoek bent naar tuinmeubelen om aan te dineren, kies dan voor een teakhouten of aluminium eettafel en stoelen.

Als je daarentegen meer van comfortabele meubelen houdt, met kussens om met vrienden te ontspannen, zijn lage tuinmeubelen ideaal.

Over het algemeen bestaan lage tuinmeubelen uit :

- Een koffietafel met een blad van gehard glas;
- Een bank en fauteuils met afneembare kussens voor eenvoudige reiniging.

Lage tuinmeubelen van geweven hars met een aluminium frame doen denken aan de natuurlijke vezel van rotan en worden zeer gewaardeerd om hun weerstand tegen de elementen. Dit materiaal is bestand tegen zon en water. Je kunt je meubels van geweven hars dus op je terras of bij het zwembad zetten.

Als je van rotan houdt, zul je dol zijn op de lage tuinmeubelen met rotaneffect en een metalen frame. De bank en stoelen van kunststof touw en de salontafel met glazen blad geven je tuin een exotisch tintje.

Un salon de jardin aux teintes naturelles sur une terrasse ensoleillée
Alle kenmerken die je moet weten om je tuinmeubelen te kiezen

Waar zet je je tuinmeubelen neer?

De plaats van je tuinmeubelen bepaalt het materiaal en het type meubelen dat je kiest.

  • Tuinmeubelen bij het zwembad

Lage tuinmeubelen zijn ideaal bij het zwembad: de sofa en relaxzetels nodigen uit om te ontspannen. Zorg er wel voor dat je meubelen kiest die gemaakt zijn van waterbestendige materialen zoals geweven hars. Je tuinmeubelen van hars zijn niet alleen stijlvol, ze zijn ook makkelijk te onderhouden!

  • Verplaatsbare meubelen

Wil je je tuinmeubelen naar believen kunnen verplaatsen? Kies dan voor tafels en fauteuils gemaakt van lichtgewicht, gemakkelijk te vervoeren materialen zoals plastic of metaal (staal of aluminium).

Welke kleur tuinmeubelen moet ik kiezen?

De kleur van je tuinmeubelen geeft ze hun stijl.

- Voor een moderne look kies je een donker materiaal zoals staal of aluminium. Tuinmeubelen van geweven hars combineren moderniteit en elegantie.

- Voor een vintage gevoel kies je voor een tafel en stoelen in rotan of smeedijzer. Ook al is smeedijzer een zwaar materiaal, het is er niet minder stijlvol om.

- Voor een out-of-the-factory stijl kies je voor industrieel design met zijn strakke lijnen, waarbij het zwart van het metaal harmonieus samengaat met de warme tint van het hout.

- Een natuurlijke sfeer is gegarandeerd als je wit combineert met hout. Voeg een vleugje wit toe aan je meubels met bijvoorbeeld macramé kussens en stoffen.

- Voor pop meubilair durf je kleur te gebruiken. Bistrotafels en -stoelen in staal of aluminium zijn momenteel erg in de mode.