Wat is er leuker dan een maaltijd delen met vrienden en ontspannen in een tuinstoel? Haal het meeste uit deze kostbare momenten met tuinmeubelen op maat en kies de juiste hoogte voor je tuinmeubelen. Als je een gezellige sfeer wilt toevoegen aan je inrichting, zijn lage tuinmeubelen de ideale oplossing.

Volg onze gids met kenmerken van tuinmeubelen om de juiste tuinmeubelen voor jou te kiezen. Locatie, materialen, accessoires... ID Market helpt je kiezen uit een breed assortiment.

Waar moeten lage tuinmeubelen worden geplaatst?

Lage tuinmeubelen zijn gemakkelijk te plaatsen op een terras of in een mooi aangelegde hoek van de tuin.

Kies bij het zwembad voor een chaise longue of een relaxfauteuil, vergezeld van een salontafel met een glazen blad.

Tuinmeubelen die tussen het groen staan, passen perfect in hun omgeving als ze gemaakt zijn van hout of rotan.

Zijn je lage tuinmeubelen voorbestemd om naar wens van plaats te veranderen? Als je op zoek bent naar meubelen die gemakkelijk te verplaatsen zijn, kies dan voor aluminium of geweven hars, bijzonder lichte materialen.

Hoeveel zitplaatsen zijn er?

Zijn je lage tuinmeubelen bedoeld om al je vrienden en familie te ontvangen of zijn ze vooral voor de leden van het huishouden?
Elk product heeft zijn eigen specifieke kenmerken: de afmetingen en prijs van tuinmeubelen voor 4, 6 of 8 personen zijn niet noodzakelijk dezelfde.

Lage tuinmeubelen voor 4 personen bestaan meestal uit een tweezitsbank, een salontafel en twee fauteuils.

Modellen voor 6 tot 8 personen bieden variaties met meer meubilair: een grotere bank (3 of 4 zitplaatsen), meerdere tafels, ingebouwde krukjes onder de stoelen of zelfs een hoekbank met een bijzettafel.

Op zoek naar goedkope tuinmeubelen? Of je nu op zoek bent naar een moderne collectie of een vintage collectie, ontdek al onze modellen design tuinmeubelen aan miniprijzen.

Un salon de jardin bas dans un patio en pleine verdure
Alles wat je moet weten om lage tuinmeubelen te kiezen

Welke materialen moet ik gebruiken voor mijn lage tuinmeubelen?

  • Hout

Als je het niet erg vindt om laag bij de grond te zitten, zijn houten palletstoelen nog steeds erg in de mode. Deze meubels, gemaakt van houten pallets en voorzien van kussens, geven je tuinmeubelen een industriële stijl die helemaal van deze tijd is.

Als de lage hoogte van de pallet niet bij je past, is er niets dat je tegenhoudt om je meubels op een kleine betonnen plaat te zetten.

  • Kunststof

Een warme sfeer met de lage, imitatie rotan tuinmeubelen van ID Market. Het bruine plastic touw doet denken aan de natuurlijke vezel van rotan. De glazen tafel en zwarte metalen poten van de stoelen geven dit product een zeer moderne loftlook.

  • Metalen

Als je een fan bent van eigentijdse meubels, is metaal je beste bondgenoot. Lage tuinmeubelen in zwart, grijs of wit aluminium geven je die moderne look waar je zo van houdt.

  • Geweven hars

Tuinmeubelen van geweven hars zijn duurzaam, makkelijk te onderhouden en stijlvol. Tafels en fauteuils van geweven hars zijn verkrijgbaar in een heleboel kleuren: zwart, wit, bruin, enz. Een ander voordeel van dit product is de aluminium structuur, waardoor het licht genoeg is om elk meubel gemakkelijk te verplaatsen: salontafel, stoel, hoekbank, enz

Accessoires voor lage tuinmeubelen

Om je lage tuinmeubelen compleet te maken, zijn er een aantal praktische designproducten die je inrichting kunnen verfraaien:

- Een parasol of schaduwdoek, onmisbaar als je tafel niet beschut staat tegen de zon;

- Polypropyleen vloerkleden voor buiten. Polypropyleen is gemakkelijk te onderhouden en kan in elke kleur of design gebruikt worden om je terras een design uitstraling te geven;

- Verhoog het comfort van je tuinmeubelen met een paar kussens. Kies gekleurde kussens voor extra stijl;

- Wil je in alle privacy ontspannen in je tuin? Denk dan eens aan privacyschermen! Ze zijn de perfecte manier om je tijdens het tafelen aan het zicht te onttrekken. Er zijn verschillende modellen beschikbaar (van hout, synthetische stof, enz.).

Ontdek onze gidsen om de juiste tuinmeubelen te kiezen:

- De verschillende maten van tuinmeubelen
- De ideale plaats voor je tuinmeubelen
- De verschillende kleuren van tuinmeubelen