Voor je beslist waar je je tuinmeubelen plaatst, moet je weten welk type tuinmeubelen je kiest Aluminium, houten of kunststof tuinmeubelen, er is een stijl voor iedereen.

Als je je keuze hebt gemaakt, hoef je alleen nog maar na te denken over de plaatsing van je tuinmeubelen. Hoe moeten je tuinmeubelen worden geplaatst? Dicht bij het huis, op het terras, bij het zwembad? Het is duidelijk dat de plaats van een eettafel niet dezelfde is als die van een relaxbank.

ID Market geeft u advies van onschatbare waarde over hoe u uw tuinmeubelen kunt plaatsen op basis van de beschikbare ruimte en het gebruik dat u ervan maakt.

In de buurt van de barbecue of de keuken om dagelijks te eten

Als een echte uitbreiding van het interieur van het huis, creëren tuinmeubelen een nieuwe ruimte en worden ze een eethoek in de buitenlucht. Idealiter in de schaduw van een houten of aluminium pergola voor beschutting tegen de zon, moeten de tuinmeubelen voor je dagelijkse maaltijden ook in de buurt staan van een strategische plek waar het eten wordt bereid, zoals de barbecue of de keuken: het doelwit van alle afgunst!

Het meubilair voor een eethoek buiten bestaat in wezen uit een tafel en stoelen. De vorm, de grootte en het materiaal van het meubilair hangen af van het aantal gasten aan tafel, maar ook van de decoratiestijl die je wilt creëren. Kies een natuurlijk materiaal voor een landelijke sfeer, of metalen meubels voor een moderner ontwerp.

Om ruimte te besparen, wil je stoelen en fauteuils die stapelbaar, inbouwbaar of opvouwbaar zijn. Functionele meubelen maken het veel gemakkelijker om tuinmeubelen op een klein terras of balkon te plaatsen.

Un salon de jardin placé sur une petite terrasse en bois
Al ons advies over waar je je tuinmeubelen het best plaatst

Een gezellige sfeer voor de zithoek

De zithoek is een ruimte op zich in je tuin, waar een gezellige sfeer heerst. Het is de perfecte plek om familie en vrienden te ontvangen onder het genot van een hapje of een aperitief. Hoe richt je een zithoek in de tuin in? Iedereen zit rond een salontafel, op een sofa of een fauteuil die comfortabel op kussens ligt.

Het ontwerp en de decoratie van je tuinmeubelen moeten ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt, samen onder een pergola op het terras of midden in de tuin. Het is aan jou om je eigen gezellige tuinkamer te creëren, net zo comfortabel als een kamer in huis.

Tuinmeubelen van geweven hars zijn erg in de mode. Design, licht, betaalbaar en gemakkelijk te onderhouden, het doet denken aan de natuurlijke vezels van rotan.
Voeg doelgerichte kleuren toe door een paar planten rond de meubelen te plaatsen en je geeft je inrichting een echte stijl!

Op zoek naar goedkope tuinmeubelen? Ontdek een ruim assortiment tuinmeubelen in alle kleuren en materialen bij IDMarket.com.

Ontspan in de schaduw van een boom of bij het zwembad

Droom je ervan om een ontspanningsruimte in je tuin te creëren? Zie je jezelf al languit liggen in een fauteuil, een dutje doen in de zon of lezen in de schaduw van een boom? Door je tuinmeubelen in een gezellig hoekje te zetten, met planten als decoratie, kun je je batterijen weer opladen.

Kies de locatie die het beste bij je past: in de schaduw van een pergola om af te koelen op een comfortabele bank, of direct op het terras bij het zwembad. Denk eraan als je uit het water komt: als je fauteuils en salontafel dichtbij staan, hoef je maar een stap te zetten om neer te strijken op een paar doelgerichte kussens en te nippen van een koel drankje in de zon.

Wat decoratie betreft, zullen tuinmeubelen van geweven hars, hout of kunststof charme toevoegen aan je badzone. Kies voor een lichtgewicht materiaal, zodat je de meubelen naar believen kunt verplaatsen, en voor een materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is en bestand is tegen vocht en UV-stralen, zodat ze langer meegaan.

Hoe kies je tuinmeubelen?

- Koopgids tuinmeubelmaten
- Koopgids lage tuinmeubelen
- Koopgids kleuren tuinmeubelen