Denk je erover om een pergola te installeren zodat je van het buitenleven kunt genieten terwijl je jezelf beschermt tegen de zon? Er zijn veel verschillende soorten pergola's. Voordat je een te duur model koopt dat niet per se geschikt is voor jou, moet je duidelijk je criteria bepalen. Geef je de voorkeur aan een vrijstaande structuur of een die tegen het huis aanleunt? Ben je op zoek naar een bioklimatologische pergola, met een dak met verstelbare lamellen of een oprolbaar canvas dak? Welk materiaal wil je voor je pergola? Hoe groot is de oppervlakte die u eraan wilt besteden?

Raadpleeg de koopgids voor pergola ' s van ID Market om al deze vragen te beantwoorden en de pergola te vinden die perfect past bij jouw behoeften en wensen.

Welke materialen moet u kiezen voor uw pergola?

Om het ontwerp van uw pergola te bepalen, moet u zich afvragen welke materialen u moet kiezen voor uw pergola. Ben je op zoek naar het comfort van een moderne, volledig uitgeruste pergola, of naar de charme van een meer rustieke stijl?

Aluminium, hout, PVC of smeedijzer - elk materiaal heeft zijn eigen specifieke kenmerken:

- Aluminium is het sterkste van alle materialen en het gemakkelijkst te onderhouden. Vandaar het wijdverspreide gebruik voor verschillende soorten buitenproducten (veranda's, barbecues, tuinmeubelen, enz.). Het is ook een materiaal dat op allerlei manieren kan worden gebruikt om pergola's uit te rusten: daken met verstelbare lamellen, geïntegreerde verlichting, zijgordijnen van canvas, enz;

- Smeedijzer is het meest traditionele materiaal, waarmee je zo fantasierijk kunt zijn als je zelf wilt: ronde vormen, arabesken, etc. Je smeedijzeren pergola zal er geweldig uitzien op je terras. Breng een roestwerende behandeling aan om de levensduur te verlengen;

- PVC is de ideale oplossing voor een zeer goedkope pergola, maar niet alle modellen zijn van even hoge kwaliteit;

- Hout. Een van de grootste voordelen van hout is dat het perfect past bij de vegetatie in de tuin, maar het heeft een speciale behandeling nodig om te voorkomen dat het gaat bladderen in de regen. Laat planten tegen de palen opklimmen tot ze een dakbedekking vormen, die een natuurlijke bescherming biedt tegen de zonnestralen door een schaduwrijk gebied te creëren.

Vanuit esthetisch oogpunt is de materiaalkeuze doorslaggevend. Het is dus het beste om pergolamodellen te vinden die bij je smaak passen en goed in hun omgeving passen, d.w.z. die passen bij de stijl van je huis, terras en tuin.

Une terrasse couleur bois avec une pergola
Op welke criteria moet je letten bij het kiezen van een pergola?

Welke maat pergola moet ik kiezen?

Een van de criteria bij het kiezen van een pergola is de grootte van de structuur. Breedte, lengte en hoogte - welke maat pergola moet je kiezen? Om de juiste afmetingen voor je toekomstige pergola te bepalen, spelen drie factoren een rol:

- De beschikbare ruimte. Bepaal de afmetingen van de ruimte die je beschikbaar hebt om je pergola te installeren. Als je weinig ruimte hebt, kun je het beste kiezen voor een pergola aan de voorkant van je huis. Deze pergola is minder duur dan een veranda en wordt een echte beschutting in de tuin, een verlengstuk van je interieur. Als je daarentegen niet beperkt bent door ruimte, heb je keuze te over: aangebouwde of vrijstaande pergola's, alle soorten zijn toegestaan!

- Het gebruik. Of je de pergola nu wilt gebruiken als eethoek, als wellnessruimte of als een tegen de zon beschutte ontspanningszone op je terras, de functie van je pergola is cruciaal bij het bepalen van de afmetingen. Om perfect comfortabel te zijn, moet je je vrij kunnen bewegen rond de tuinmeubelen die onder de pergola zijn geïnstalleerd. Je moet dus bij de afmetingen van je tuinmeubelen de ruimte optellen die je nodig hebt om te bewegen.

- Vergeet niet de plaatselijke bouwvoorschriften. Neem contact op met de gemeente om meer te weten te komen over deze regels, die kunnen inhouden dat je een bepaalde stijl van constructie en/of minimale afstanden tussen de grenslijnen moet specificeren.

Welk dak voor een pergola?

Wil je een pergola installeren op je terras of in je tuin? Een echte extra leefruimte, een pergola is een aangename, vriendelijke plek om van je buitenruimte te genieten terwijl je beschut bent tegen de zon. Zelfdragend, met verstelbare lamellen, aan de muur bevestigd of tegen een muur leunend, het doel van een pergola is om je optimaal te beschermen tegen UV-stralen en regen..

Bij het kiezen van een pergola moet je rekening houden met een aantal criteria: weerstand tegen alle weersomstandigheden (wind, regen, vorst), esthetiek (harmonieus passen in je omgeving), budget... Welk dak voor een pergola? Uit welke verschillende materialen bestaat het dak van een pergola? Welk materiaal is het meest geschikt voor uw behoeften? Wat zijn de beste criteria om uw constructie te kiezen? Ontdek al het advies van ID Market over het kiezen van het juiste dak voor uw pergola.

Welke zonwering voor een pergola?

Wilt u de inrichting van uw pergola vervolledigen met de juiste zonweringen? Een pergola is een eenvoudige designoplossing om tegen lage kosten een aangename schaduwplek te creëren. Wilt u de thermische bescherming van uw tuinhuisje verbeteren wanneer de zon te sterk is? Bent u op zoek naar een zonwerende oplossing om uw pergola te isoleren en uw privacy te beschermen tegen nieuwsgierige blikken van uw buren? Welke rolgordijnen of gordijnen moet je aan de zijkanten installeren voor meer comfort? Pergolagordijnen, rolgordijnen, oprolbare schermen..

Welke zonwering voor een pergola? Wat zijn de specifieke kenmerken van de aangeboden rolgordijnmodellen? Hoe installeer je een rolgordijn op een pergola? Welke rolgordijnen of gordijnen moet ik kiezen voor een vrijstaande, aan de muur bevestigde of aangebouwde pergola? Ontdek al het advies dat ID Market te bieden heeft om je te helpen de beste rolgordijnen voor jouw installatie te kiezen!