Een pergola is niet alleen praktisch, maar voegt ook een echte esthetische waarde toe aan een huis! Deze tuininstallatie geeft structuur aan je buitenruimte door een schaduwrijke plek te creëren om te ontspannen als het warm weer is. Overkapping, vrijstaand, demonteerbaar, canvas, hout, bioklimatologisch met verstelbare lamellen..

Welk model je ook kiest, je kunt je uitrusting vervolledigen met pergolazonweringen. Door een luifel of gordijn aan de zijkanten te monteren, is je pergola beter beschermd tegen de zon en sterke wind. Ontdek ons advies over het kiezen van de juiste pergola en het optimaliseren van je comfort met luifels!

De verschillende types pergolazonwering

Wil je de indeling van je terrasoverkapping optimaliseren om beter bestand te zijn tegen de zomerhitte? Voor meer comfort en privacy is er een ruime keuze aan accessoires en accessoires voor aan de zijkant.

Rolgordijnen

Deze kant-en-klare, in hoogte verstelbare verticale zonweringen kunnen op elke pergola worden gemonteerd. De ijzer/aluminium structuur is uitgerust met een oprolbare stof, meestal gemaakt van polyester, om aangename schaduw te bieden zodat je van je tuin kunt genieten zonder last te hebben van de zon. Dit product is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten om zo goed mogelijk bij je buiteninrichting te passen.

Intrekbaar buitenscherm

Met deze extra oplossing kan je een privéruimte creëren en tegelijk een goede bescherming bieden tegen de UV-stralen van de zon. Dit laterale, oprolbare zonnescherm past zich aan aan de grootte van de ruimte in je huis die moet worden verborgen.

Pergolagordijn

Door een buitengordijn te installeren, behoud je ook je privacy wanneer je in je tuin bent. Deze waterdichte buitengordijnen zijn een effectieve back-up oplossing om het comfort onder een pergola te verbeteren.

Heb je een rolgordijn nodig om je installatie te vervolledigen? ID Market biedt een breed assortiment voordelige rolgordijnen, verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Hoe installeer je een rolgordijn?

Allereerst is het belangrijk om je pergola op te meten voordat je een rolgordijn koopt. Controleer ook de dikte van de structuur om er zeker van te zijn dat de zonwering compatibel is.
Dit type product wordt vaak verkocht in verpakkingen van 2 of 3 luifels.

Over het algemeen zijn de aangeboden afmetingen standaard, zowel in de breedte als in de hoogte. Het enige wat u hoeft te doen, is het doek afrollen tot de gewenste hoogte. Het systeem is heel eenvoudig te installeren, met haken die je kunt bevestigen waar je maar wilt, afhankelijk van je behoeften.

Hoe installeer je het?

  • U moet de positie van elke luifel op het frame van de pergola bepalen;
  • Markeer de punten waar u de haken (of schroeven) gaat bevestigen voor een optimale bescherming tegen de zonnestralen.

De montage-instructies worden bij uw product geleverd, dus aarzel niet om ze te lezen!

Bent u op zoek naar een model rolgordijn voor aangebouwde of vrijstaande pergola's? Ontdek op ID Market een ruime keuze aan kwaliteitsstoffen om een gezellige en aangename ruimte buitenshuis te creëren.

Deux transats abrités par une pergola autour d’une piscine
Ontdek welke zonwering u moet kiezen voor een pergola

Wat zijn de voordelen van een buitenzonwering?

Buitenzonweringen voor pergola's zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en maten, zodat je je exterieur zo veel mogelijk kunt personaliseren. Dit systeem biedt een aantal voordelen:

  • Snel te installeren;
  • Houdt de zon buiten in de winter;
  • Houdt een terras koel in de zomer;
  • Voegt een decoratief tintje toe aan je exterieur;
  • Verkrijgbaar in een breed kleurengamma voor elke smaak;
  • Hiermee creëer je een afgesloten ruimte zonder nieuwsgierige blikken.

Opmerking: een bioklimatologische pergola met verstelbare lamellen wordt vaak geleverd met een zijluifel aan één kant. Niets houdt je tegen om je constructie aan te vullen met op maat gemaakte luifels voor de zijkanten.

Online een pergola kopen? Luifels voor uw pergola nodig? ID Market biedt een compleet assortiment design rolgordijnen tegen lage prijzen voor uw pergola. De rolgordijnen kunnen worden aangepast aan de hoogte van uw keuze voor gepersonaliseerde zonwering op maat.

Criteria voor het kiezen van de juiste pergola:

- Welke materialen moet je kiezen voor een pergola?
- Welke grootte moet je kiezen voor een pergola?
- Welk dak moet je kiezen voor een pergola?