Wil je een aangename leefruimte in je tuin creëren waar je kippen in de buitenlucht kunnen leven? Om de perfecte leefruimte te creëren, zijn er een paar eenvoudige regels die je moet volgen om hun welzijn te garanderen... Welk type leefruimte moet je installeren? Wat moet er op de grond worden geplaatst? Welke bescherming moet er worden voorzien in geval van slecht weer? Als u op zoek bent naar informatie, dan bent u hier aan het juiste adres! ID Market geeft u advies en tips over hoe u uw hokken en volières kunt personaliseren, zodat uw dieren in de veiligste en meest comfortabele omstandigheden kunnen rondrennen.

Welke leefruimte voor kippen?

Welk type leefruimte voor uw kippen? Als je thuis kippen houdt, is het belangrijk dat ze in goede omstandigheden in het gras kunnen pikken en in de buitenlucht kunnen ravotten. Idealiter is de kippenren een voortzetting van het kippenhok of omringt het het kippenhok. Het hok moet aan een aantal eisen voldoen:

  • De grootte van je boerderij: het hok moet genoeg ruimte bieden voor elke kip om haar poten te strekken;
  • Sterkte: het kippengaas moet sterk genoeg zijn om te voorkomen dat roofdieren het hok binnendringen;
  • Veiligheid: het gaas moet strak genoeg zijn (25 x 25 mm) om te voorkomen dat kuikens ontsnappen en kleine roofdieren binnenkomen.

Let op: bij het kiezen van een buitenhok is het belangrijk om materiaal te kiezen dat bestand is tegen corrosie en vocht (gegalvaniseerd staal of metaal).

Afhankelijk van het aantal kippen dat je hebt, zijn er hokken verkrijgbaar in verschillende maten: 24 m², 18 m², 12 m², 9 m², 6 m², enz

Wat moet er op de vloer van een kippenren?

Wat moet er op de vloer van een kippenren? De hygiëne van een kippenren is essentieel. De vloer moet dagelijks gemakkelijk te onderhouden zijn om te voorkomen dat het een modderpoel wordt! Als het regent, is het belangrijk om de kippen te beschermen tegen het vocht, zodat hun ren niet verandert in een modderveld als er geen gras meer is om naar te pikken. Als je een vast hok hebt, zijn er verschillende manieren om je kippen het hele jaar door droog te houden:

- Draineer de grond (volg de natuurlijke helling van het land);
- Leg zand en grind aan.

Om je dieren droog te houden in hun kippenhok, heb je een goed strooisel nodig. Je hebt verschillende keuzes om hun ruimte aan te passen:

- Stro;
- Houtkrullen;
- Hooi;
- Zand.

Welk dak is het beste voor een volière?

Om het water gemakkelijker af te voeren bij hevige regenval, is een hellend dak de beste oplossing om je kippen- of konijnenhok te beschermen.

Welk dak kan ik het beste kiezen voor een volière? Hier zijn de belangrijkste materialen waaruit u kunt kiezen om uw volière een persoonlijk tintje te geven:

- PVC beplating voor een overdekking;
- Bitumen dak voor een kippenhok.

Als je voor een bouwpakketvolière kiest, worden verschillende modellen geleverd met een waterdicht en UV-bestendig beschermzeil. Het dak van het kippenhok is meestal bedekt met waterdicht bitumen. ID Market biedt een breed assortiment voordelige producten en accessoires om je kippenren aan te passen.

Enclos personnalisé pour poules avec perchoir et auvent
Tips voor het kiezen en aanpassen van een hok

Hoe kan ik mijn volière beschermen tegen de kou?

Hoe kan ik mijn volière beschermen tegen de kou? Hier zijn een paar eenvoudige oplossingen om uw dieren warm te houden tijdens de winter:

  • Plaats de volière uit de wind;
  • Bedek de vloer van de volière met strooisel (hennep- of vlasstro, houtkrullen).

Bent u op zoek naar een voordelige bouwpakketvolière of een voordelig draadhok om uw kippen of konijnen in te huisvesten? Op ID Market kiest u het product dat u nodig hebt uit een breed assortiment producten op voorraad en met thuisbezorging.

Wat is de aanbevolen hoogte voor een kippenren?

Wat is de aanbevolen hoogte voor een kippenren? Om uw kippen alle vrijheid te geven, laat u ze overdag rondscharrelen in een afgesloten ruimte met een kippengaas of gaas van minstens 1 m hoog. Om optimale veiligheid voor je kippen te garanderen, moet je ze 's nachts binnenlaten in een volledig afgeschermde ruimte om te voorkomen dat roofdieren binnendringen. Voor een rustige, comfortabele nachtrust kun je ook een kippenhok in je leefruimte installeren.

Accessoires nodig om uw kippenvolière een persoonlijk tintje te geven? Op ID Market vindt u het product dat aan uw behoeften voldoet uit een brede selectie producten die u thuis kunt laten bezorgen.

Ontdek andere dingen die u moet overwegen voordat u een buitenhok koopt:

- Waarom een kippenhok installeren?
- Hoe installeer en onderhoud je je hok?