Wil je je kippen een aangename, veilige leefruimte bieden waar ze in optimale omstandigheden kunnen gedijen? Voor hun dagelijks welzijn hebben deze dieren ruimte nodig om te scharrelen en te eten. Weet u niet zeker welk buitenverblijf u moet kiezen voor uw scharrelkippen? Een open draadhok of een buitenverblijf met een koepeldak? Welk buitenverblijf voor uw kippen? Hoe kies en personaliseer je je hok? Deze gids geeft u al het advies dat u nodig hebt om de juiste keuze te maken!

De voordelen van een kippenren

Ben je van plan om je kippen buitenshuis te houden? Om te voorkomen dat je kippen de bloemen en planten in je tuin beschadigen, is het belangrijk om een specifiek gebied af te bakenen waar ze gras hebben om in te pikken... Afhankelijk van de beschikbare ruimte in je tuin en het aantal kippen, zijn er hokken van verschillende groottes: 24 m², 18 m², 12 m², enz.

Een kippenren moet hoog genoeg zijn om roofdieren buiten te houden (1,6 m is voldoende). Het gaas moet sterk zijn (metaal of gegalvaniseerd staal) met een maximale maaswijdte van 25 x 25 mm.

Het installeren van een kippenren maakt het leven gemakkelijker voor zowel kippen als fokkers. We hebben een paar voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Uw dieren zijn veilig voor roofdieren;
  • Uw moestuin en bloemperken zijn veilig voor aanvallen van hoenderachtigen;
  • Een draadren houdt uw kippen veilig;
  • Het gaas voorkomt dat kuikens uit het hok ontsnappen;
  • Het is gemakkelijker om eieren te rapen, omdat je ze niet overal in de tuin hoeft te zoeken.
Des poules dans un enclos installé dans un jardin
Ontdek welk hok u het beste kunt kiezen voor uw kippen

Een gesloten hok met een dak voor optimale bescherming

Om je kippen in de veiligste omstandigheden te houden, biedt een overdekking met een koepeldak een perfecte bescherming tegen roofdieren. Met zijn ruime afmetingen is deze overdekking ideaal voor het huisvesten van een houten kippenhok en het houden van dieren.

Dit type volière is gemaakt van metaal of gegalvaniseerd staal en biedt een maximale oppervlakte zodat uw hoenderachtigen naar hartenlust in het gras kunnen spelen. De structuur is volledig omheind en heeft een waterdicht, UV-bestendig dak om ze te beschermen bij regen of warm weer.

Welk kippenverblijf is het beste? Een grote draadkooi is hoog genoeg zodat je erin kunt en je gevederde metgezellen dagelijks kunt verzorgen (schoonmaken, voeren).

Een volière met een XXL-dak, een ideale behuizing voor het houden van kippen:

  • Optimale bescherming dag en nacht tegen alle soorten roofdieren;
  • Garandeert een veilig gebied rond de kippenhokken;
  • Een hek met vergrendeling maakt het gemakkelijk om te komen en te gaan;
  • Een gemengd dak bestaande uit een gaasgedeelte en een PVC-zeildoekgedeelte.

Een open kippenren

Een open hok zonder dak moet hoog genoeg zijn om de veiligheid van je dieren te garanderen. Een afrasteringspakket met kippengaas omheint bijvoorbeeld een open ruimte rond een kippenren. Deze modulaire omheining is gemakkelijk te installeren en kan naar wens verplaatst worden om het gras terug te laten groeien. Dit type omheining is verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de beperkingen van je terrein (12 m, 24 m, 50 m).

Deze kippenrennen bieden een aantal voordelen:

  • Ze passen zich aan aan de vorm die je wilt;
  • Gemakkelijk te verplaatsen;
  • Een lage prijs;
  • De dubbele verankeringspennen garanderen een goede stabiliteit.

Er zijn ook een paar nadelen:

  • Gaas biedt minder veiligheid dan een gesloten draadkooi;
  • Roofdieren kunnen gemakkelijker in het hok komen;
  • De kippen zijn niet beschermd bij slecht weer.

Op zoek naar een voordelige kippenren? Omonline een volière te kopen, kiest u uit de uitgebreide catalogus van ID Market met producten die op voorraad zijn en thuisbezorgd kunnen worden. Kies het product dat het beste past bij de behoeften en de grootte van uw pluimveebedrijf: anti-UV-zeil, gaas, beschermnet, enz.

Ontdek andere dingen die u moet overwegen voordat u uw overdekking kiest of aanpast:

- Wat moet er op de vloer van een kippenhok?
- Welk dak is het beste voor een volière?
- Hoe kan ik mijn volière beschermen tegen de kou?
- Wat is de aanbevolen hoogte voor een kippenhok?