Thuis kippen houden vereist een minimum aan voorbereiding. Om je dieren onderdak te bieden, blijft een buitenvolière de populairste installatie, omdat deze een dak heeft om in te schuilen als het regent. Deze grote kooi is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Hoe kies je de juiste overdekking en hoe personaliseer je hem? Welk dak is het beste voor een volière? Welke materialen moet ik kiezen? Wat is de beste locatie? ID Market kan u helpen daar achter te komen. Volg de gids!

Waar plaats ik een buitenvolière?

De locatie van een volière is een belangrijke factor. Kippen kunnen het hele jaar door buiten leven, mits de kooi veilig en goed geplaatst is. Het hok wordt op de grond geplaatst. Meestal staat het in de tuin, dicht bij het huis, zodat je je dieren in de gaten kunt houden.

Wat is de beste locatie voor een buitenvolière?

  • Kies een plek die beschut is tegen wind en intens zonlicht;
  • Vermijd een plek op het noorden om beter beschermd te zijn tegen de kou van de winter;
  • Vermijd een plek op het zuiden vanwege de hitte in de zomer.

Kies een behuizing van gegalvaniseerd staal voor uw vogels, die zeer goed bestand is tegen corrosie en vocht. De grootte van de volière moet worden aangepast aan het aantal kippen dat je wilt houden. Een hok van 18 m² is bijvoorbeeld geschikt voor 15 tot 20 kippen.

Let op: de keuze van de locatie voor je hok is erg belangrijk: je kippen moeten zich comfortabel voelen om hun eieren te leggen en uit te broeden.

Une volière avec toit dans un grand jardin
Ontdek welk dak je het beste kunt kiezen voor een volière

Welk type dak moet je kiezen voor je volière?

De meeste volières voor buiten worden verkocht als bouwpakket. Welk dak moet je kiezen voor je volière? Ontdek de verschillende soorten daken.

Het schuine dak

Dit type dak heeft de voorkeur als je vogels of kippen in je tuin wilt houden, omdat het water dan gemakkelijker wegloopt. Dit dak is bijzonder effectief om je dieren beschut te houden.

Het koepeldak

Dit type dak, voorzien van een waterdicht zeil, vergemakkelijkt de afvoer van water bij regen.

Veel volières hebben geen bodem. Dit is het geval bij volières voor kippen, die op de grond in de tuin boven een kippenhok worden geplaatst. Kies eenvolièremodel dat past bij de grootte van uw pluimveebedrijf: 6 m2, 12 m2, 18 m2, enz.

Op zoek naar accessoires en uitrusting voor uw volière? Ontdek op ID Market een brede selectie producten in voorraad tegen bodemprijzen om uw dieren te verzorgen.

Welke materialen moet ik kiezen voor een volièredak?

Houten daken

Sommige volièredaken zijn gemaakt van hout. Maar meestal hebben kippenhokken een waterdicht asfaltdak. Dit lichte, slijtvaste materiaal is net zo gemakkelijk te onderhouden als staal of metaal.

Wil je beginnen met het bouwen van een volière? Goedkope apparatuur en accessoires nodig om uw installatie te voltooien? Ga naar IDMarket voor een ruim assortiment op voorraad: XXL-voederhuisjes, waterautomaten, zitstokken, enz.

Waar moet je nog meer rekening mee houden voordat je een hok kiest of aanpast?

- Welk type hok moet ik kiezen voor mijn kippen?
- Wat moet er op de vloer van een kippenhok?
- Hoe kan ik mijn volière beschermen tegen de kou?
- Wat is de aanbevolen hoogte voor een kippenhok?