Als je vanuit huis werkt, mag je de inrichting van je kantoorruimte niet verwaarlozen. Om je werkplek te optimaliseren, is het belangrijk om de ruimte goed in te richten voor de ruimte en je activiteit. Je moet ook een bureau kiezen met een functioneel ontwerp en een decoratief tintje toevoegen. Vind alle tips die je nodig hebt om je thuiskantoor in te richten in de Koopgids voor kantorenIDMarket.

Je werkruimte inrichten om je thuis te voelen

Thuiswerken is niet iets dat je kunt improviseren. Het creëren van een werkruimte thuis vereist zorgvuldige overweging: het vinden van een rustige, comfortabele hoek, het regelen van wat opslag en het inrichten zijn de sleutels tot een succesvolle kantoorinrichting. Dus hoe kun je je kantoor beter inrichten? Om je op ideeën te helpen, volgen hier enkele tips:

  • Kies een speciale ruimte in je huis
    Allereerst kies je de kamer waarin je je kantoor wilt inrichten

    - De woonkamer. De woonkamer is vaak de ruimste kamer met de meeste meubels en de meest smaakvolle inrichting en is ook de best verwarmde kamer in huis (wat erg belangrijk is als je het een beetje koud hebt).

    - De keuken. Handige kastjes en een koelkast voor het geval je honger krijgt! Even serieus: als je een hoge tafel in je keuken hebt, kan dat een goed alternatief zijn voor een traditioneler bureau.

    - De slaapkamer. De slaapkamer is de plek waar je rust vindt, en waar je jezelf zelfs kunt opsluiten voor maximale rust.

  • Vind het juiste bureau voor je werk
    Om in de best mogelijke omstandigheden te werken, kies je een bureau met een ontwerp dat geschikt is voor jouw activiteit. Grote of kleine meubelstukken, een schuin oppervlak, opbergruimte van vloer tot plafond... maak een inventaris op van uw behoeften.
  • Een ergonomisch bureau
    Om pijn te voorkomen, pas je je werkplek zo aan dat je armen en benen een rechte hoek vormen wanneer je in je bureaustoel zit. Voeg een lamp toe om vermoeide ogen te voorkomen.
  • Een decoratieve kantoorhoek
    Tot slot is de finishing touch zeker de leukste: de decoratie. Aangezien je het grootste deel van de dag in je "thuiskantoor" doorbrengt, moet je niet aarzelen om je werkruimte te decoreren. Voor een resoluut moderne look kies je voor wit houten meubilair in Scandinavische stijl en voeg je een vleugje kleur toe met je accessoires.



Bureau scandinave Effie bois blanc

Hoe pas je een kantoor in een kleine ruimte in?

Werk je regelmatig van thuis uit, maar heb je niet de ruimte in huis om een hele kamer in te richten als kantoor? Je hebt alle muren opgemeten, maar er past geen enkel bureau in? Geen paniek! Het is heel normaal dat je niet een hele kamer in huis kunt inrichten als werkruimte.

Hoe richt je een klein kantoor in?

Als je weinig ruimte en inspiratie hebt, en je weet nog niet in welke kamer je je kantoor moet inrichten, dan zijn er een aantal trucjes die je kunt gebruiken om een perfect geschikt kantoor aan huis te creëren:

- Onder de trap: een discrete plek om te werken. De ruimte die meestal verloren gaat onder de trap, of die een kast wordt, wordt zo geoptimaliseerd en stelt je in staat om je kantoorruimte in te richten en tegelijkertijd je inrichting te verfraaien.

- Opbergruimte binnen de opbergruimte. De binnenkant van een slaapkamerkast of kleedkamer kan ook worden gebruikt als kantoor, zonder de kamer te vervuilen of je inrichting te verpesten. Een praktische kleerkast of dressing geeft je talloze planken (je kunt nooit genoeg opbergruimte hebben), en dat alles in alle discretie.

Waar vind ik het perfecte kantoor?

Heb je geen inspiratie? Neem dan een kijkje in de online catalogus opIDMarket. Het maakt niet uit waar je werkplek zich bevindt, in ons assortiment bureaus vind je het bureau dat past bij de stijl van je meubels.

Heb je veel opbergruimte nodig? Je kunt een kantoormeubel kiezen dat niet veel vloerruimte inneemt, met strakke lijnen voor een strak, modern ontwerp. Voeg indien nodig planken toe aan de muur en het worden decoratieve elementen op zich. Witte houten bureaus zijn de decoratietrend van dit moment. Verfraaid met kleurrijke accessoires voegen ze een vleugje pit toe aan je interieur.

Bestel je bureau nu online en laat het direct bij je thuis afleveren.

Hoe richt jij je bureau in?

- Afmetingen bureau
- Bureau-indeling
- Bureauverlichting
- Ruimtebesparend bureau
- Bureau met industrieel ontwerp