Herkenbaar aan de hout- en metaallegeringen, stalen poten en fabrieksmatige decoratieve details, wordt de industriële stijl steeds populairder. Ben je op zoek naar een industriële eettafel om je huis een eigentijdse design toets te geven? Afmetingen, hoogte, vorm, stijl: het is niet altijd eenvoudig om het perfecte model te vinden. ID Market begeleidt je stap voor stap bij het vinden van de ideale industriële tafel om je keuken of eetkamer te moderniseren. Vind de antwoorden op al je vragen in onze gids voor het kiezen van de juiste stijl voor jouw tafel.

Industriële eettafel: welk model kiezen?

Om je huis of appartement een New Yorkse loft-uitstraling te geven, kies je voor de industriële stijl. De industriële look is de trend van de laatste jaren en vind je terug op alles van bureaus en slaapkamermeubels tot keukenmeubelen. Wil je je woon-eetkamer of keuken een boost geven? De industriële eettafel is het essentiële meubelstuk.

Pas de grootte en hoogte aan je behoeften aan

Er zijn tal van eettafels in industriële stijl op de markt. Om ervoor te zorgen dat je geen spijt krijgt van je aankoop, mag je de praktische en functionele aspecten niet verwaarlozen. De praktische kant van je toekomstige eettafel is essentieel voor het creëren van een aangename eethoek. Je eettafel moet aangepast zijn aan je gebruik, de grootte van je gezin, de beschikbare ruimte in je huis en de configuratie ervan.

De verschillende soorten industriële eettafels :

  • De klassieke vierkante of rechthoekige eettafel voor je woonkamer, eetkamer of grote woonkamer
  • Staande tafel in industriële stijl: in combinatie met barkrukken een uitstekende optie voor een moderne eethoek
  • Industriële salontafel: ideaal als je in de woonkamer eet, de industriële salontafel kan ook dienen als eettafel. Kies een model dat gemakkelijk te combineren is met je bank


Woon je alleen maar hou je ervan om veel vrienden te ontvangen? Wil je een tafel die kan worden aangepast voor een kind? Er zijn oplossingen om je duo-tafel snel te veranderen in een grote industriële tafel, of een salontafel in een tafel met extra stoelen. Sommige industriële tafels hebben metalen poten die in hoogte versteld kunnen worden. En als je nog een paar gasten aan tafel wilt, denk dan eens aan een uitschuifbare tafel met verlengstukken om je tafel net even groter te maken.

Coin repas style industriel avec une table en bois et métal noir
De combinatie van hout en zwart metaal geeft je keuken of eetkamer een industriële uitstraling

Materialen en kleuren voor een industrieel ontwerp

Industriële stijl is niet langer beperkt tot de chique, trendy loft. De industriële stijl is niet langer beperkt tot de chique en trendy loft. Je vindt hem nu terug in elk interieur, met meubels die karakter hebben en accessoires die goed gekozen zijn.

Kenmerken van de industriële stijl :

  • Hout/metaal legeringen: metalen elementen symboliseren de fabrieksgeest die kenmerkend is voor de indus stijl
  • Donkere kleuren: in tegenstelling tot de Scandinavische tafel, die de voorkeur geeft aan lichte kleuren, wordt de industriële tafel gekenmerkt door iets donkerder hout en zwarte metalen onderdelen (poten, steunen).
  • Rechte lijnen met geometrische sneden, vierkante en rechthoekige vormen
  • Fabrieksmatige" details zoals klinknagels en bouten of stalen poten voor een heel rauwe look


Hoewel de winnende combinatie van industriële stijl de combinatie van hout en metaal blijft, aarzel niet om te kiezen voor een industriële tafel die kleuren en materialen mengt voor nog meer originaliteit. Speel bijvoorbeeld met contrasten met een tafel met metalen poten en een glazen blad, of een tafel van ruw hout met gekruiste metalen poten om met vormen te spelen.


Welke stijl industriële eettafel moet ik kiezen?

De industriële stijl is tijdloos en kan worden aangepast aan de sfeer die je in je huis of appartement wilt creëren.

De industriële tafel in atelierstijl van de kunstenaar

Voor een vintage geïnspireerde industriële stijl kies je bijvoorbeeld voor een industriële tafel in kunstenaarsatelierstijl van hout en zwart metaal. Een illustratie van deze industriële look in atelierstijl is een tafel met een houten blad omgeven door een metalen frame en voorzien van trapeziumvormige poten. Deze industriële tafel staat bijvoorbeeld perfect in een woonkamer met een glazen dak aan de binnenkant om de keuken van het woongedeelte te scheiden. Denk na over de decoratieve objecten in je eetkamer om een typisch "indus" eethoek te creëren, zoals een ruw stoffen vloerkleed, metalen stoelen, kliklampen en een paar kleurspatten.

De fabriekstafel

Voor een uitgesproken industriële stijl kies je voor een eettafel met fabrieksdetails zoals ruwe texturen of boutdetails. Je kunt decoratieve elementen toevoegen die doen denken aan industriële machinetandwielen en stoelen van metaal en ruw hout om het fabrieksontwerp te versterken.

Industriële eettafel: tegen welke prijs?

Je hoeft geen dure houtsoorten zoals massief eikenhout te kiezen voor je meubels in industriële stijl. Je kunt een tafel van hout en metaal kopen zonder de bank te breken. Bekijk de industriële eettafels van ID Market, zowel stijlvol als design, voor een geslaagde industriële look.


Ontdek de andere mogelijke stijlen voor je eettafel:

Kies een tafel in Scandinavische stijl

De kleur van je tafel kiezen