Favoriete boeken, souveniralbums, een verzameling stripverhalen... Op de planken van een boekenkast staan de dingen die ons dierbaar zijn. Je hebt besloten om een nieuwe boekenkast in de woonkamer te zetten. Maar je weet niet zeker welk materiaal je moet kiezen: hout, metaal...
Om het gemakkelijker te maken, volg je onze gids voor boekenkasten! Je vindt er de antwoorden op al je vragen. Het zal geen probleem zijn om je woonkamer in te richten met een moderne, design boekenkast. Je hebt eindelijk een opbergmeubel dat perfect bij je interieur past.

Welk materiaal voor een boekenkast? Een metalen boekenkast kiezen

Ben je op zoek naar een boekenkast? Hou je van de industriële stijl?
Dan is een boekenkast met metalen planken iets voor jou. De boekenkast in je woonkamer herbergt je favoriete boeken en voorwerpen.
Het is dus een essentieel decoratief meubelstuk in je huis. Met een metalen boekenkast geef je je woonkamer een designlook. Tot slot wordt de eetkamer omgetoverd tot een moderne woonkamer waar het prettig wonen is.

Wil je een industriële look in je kantoor? Niets is eenvoudiger! Plaats metalen stoelen voor je bureau of bijzettafels. Voeg een wandplank of metalen boekenkasten toe om je voorwerpen en boeken op te bergen.
Om je rommel te verbergen, plaats je deurtjes of lades op deze planken. De boekenkast van je kantoor zal er stijlvol en opgeruimd uitzien.

Voor een kinderkamer kun je planken met gekleurde deuren overwegen. Deze gekleurde deuren geven de kamer een speelse sfeer. Verzamelt je kind boeken? Je kunt een boekenkast met een vitrinekast maken. In de vitrinekast kunnen ze hun verzameling laten zien zonder het risico te lopen deze te beschadigen.

À côté de la fenêtre se trouve une bibliothèque en bois blanc avec de nombreux livres. Sur le dessus de la bibliothèque, une autre plante est positionnée
Het juiste materiaal voor een boekenkast kiezen

Lees meer over de voor- en nadelen van een metalen boekenkast

Voordelen van een metalen boekenkastNadelen van een metalen boekenkast
Zeer stevigBestand tegen vocht
Verschillende kleurenKan zwaar zijn
Lange levensduur
Gemakkelijk te recyclen

Houten boekenkast: welke houtsoort moet je kiezen voor je boekenkast?

Hou je van de Scandinavische look? Kies dan voor hout. Massief hout is een van de paradepaardjes van deze designstijl. Wit hout voegt ook licht toe, wat erg populair is bij deze decoratiestijl. Het mooie van hout is dat het bij elke stijl past. Welke inrichting je ook kiest, hout is een solide, tijdloos materiaal. Het geeft je eetkamer een natuurlijke, ontspannen sfeer.

Je jongste wordt groter en wil graag een houten wandplank in zijn slaapkamer? Door een massief houten boekenkast op zijn hoogte te installeren, kan hij gemakkelijk bij zijn boeken. Wit, zwart of gekleurd, een houten boekenkast in een kinderkamer is altijd een goede optie.

Om je slaapkamer een knusse sfeer te geven, hang je een witte houten boekenkast op en zet je er een paar boeken en voorwerpen op. Dit opbergelement draagt bij aan de cocooning stijl die je wilt creëren.

Het kantoor kan stressvol zijn. Met een houten boekenkast kun je je ontspannen met dit natuurlijke materiaal. Of het nu in zwart of massief hout is, dit meubelstuk zal de geur van het bos verspreiden.

Ontdek de voordelen van twee houtsoorten: eiken en grenen

Massief eikenDennenhout
Zeer stevigMassief
Bestand tegen vochtGemakkelijk te onderhouden
Zwaarder dan andere houtsoorten zoals grenenBestand tegen temperatuurschommelingen en verloop van tijd

Boekenkasten en opbergmeubels: steeds meer ontwerpinformatie

Het is hout! Je hebt het juiste materiaal gevonden voor je nieuwe boekenkast. Nu hoef je alleen nog maar de kleur van je boekenkast te kiezen. Ja, je hebt zin in kleur! En je hebt gelijk. Deze kleurrijke boekenkast brengt een uniek licht in je huis. Kinderkamer, studeerkamer, woonkamer... Een kleur kies je niet zomaar.

Vraag je je ook af wat de ideale hoogte is voor je boekenkast? Vraag je je af wat de ideale diepte van je boekenkast is? Geen probleem! Misschien heb je al een idee van het ontwerp en de stijl van de boekenkast. Maar dan moet je de boekenkast nog op zijn plaats zetten.

Bij ID Market houden we rekening met uw mening. Wij bieden u praktische meubels en producten tegen lage prijzen. U bestelt het meubel van uw dromen online. Vervolgens wordt het zo snel mogelijk geleverd zolang de voorraad strekt.

Boekenkast online bestellen en laten leveren? Ga naar IDMarket.com! Kies je boekenkast in metaal of hout. Onze voorraad boekenkasten staat voor je klaar.

En wat met de prijs? Bij ID Market is de prijs geen probleem! Je kunt houten of metalen meubels kopen tegen een lage prijs. U kunt zich een design boekenkast veroorloven tegen een lage prijs.