Een witte tafel voegt helderheid en elegantie toe aan elke kamer. Bovendien is wit een kleur die de ruimte vergroot. Een witte tafel is dus het ideale meubelstuk voor een kleine keuken of eetkamer.

Welke stoel voor een witte tafel?

Of je tafel nu rechthoekig, rond of vierkant is, het vinden van een model stoel voor een witte tafel is geen gemakkelijke taak.

Hoe pas je stoelen bij een tafel? Welke kleur moet je kiezen? Moet je kiezen voor een set effen of bij elkaar passende stoelen?

Welke stijlen passen het best bij een witte tafel: Scandinavisch, vintage of modern?

Als je geen ideeën hebt, volg dan deze decoratietips om de juiste stoelen voor je witte tafel te kiezen.

De Scandinavische stoel: een must-have trend

Haal Scandinavisch design in je witte tafel en breng de charme en elegantie van Scandinavische meubels in huis.

De houten poten van de Scandinavische stoel, aangevuld met een afgeronde zitting, zorgen voor een zeer trendy look in je keuken of eetkamer.

Er zijn verschillende modellen witte tafelstoelen verkrijgbaar:

  • Ga voor ultieme chic met de witte Scandinavische stoel. Een klassieker, maar zo elegant!
  • Speel met contrasten door je witte tafel te combineren met zwarte stoffen stoelen
  • Ga voor een zwart-witte inrichting. Je kunt kiezen voor tweekleurige stoelen (witte rugleuning en zwarte zitting) of voor een set met verschillende kleuren (grijs, zwart en wit), of zelfs voor een zwart-witte patchworkstoel
  • Bekijk het leven in kleur! Je kunt elke kleur stoel nemen met een witte tafel. Je kunt een kleur kiezen die past bij je inrichting of bij de meubels in de kamer.

De trend is echter om stijlen en kleuren te mixen. Volg dus ons advies op en kies een set stoelen bij een witte tafel in verschillende kleuren om je interieur nog persoonlijker te maken. Patchwork stoelen zijn een van de beste ideeën om een vleugje originaliteit aan je interieur toe te voegen.

Une table blanche et ronde entourée de deux chaises scandinaves.
Volg ons advies om de juiste stoelen voor een witte tafel te kiezen!

Vintage stoelen: een terugkeer naar authenticiteit

Een van de leuke dingen aan vintage meubelen is de terugkeer van authentieke materialen in huis. Hout, vlechtwerk en leer zijn de beste materialen om te gebruiken als je je huis een retrogevoel wilt geven.
Hier zijn een paar tips en ideeën:

Aarzel niet om stoelen in verschillende kleuren en stijlen rond de tafel te schikken. Zet bijvoorbeeld een leren fauteuil aan het uiteinde van de tafel, een metalen stoel in bistrostijl aan de ene kant, een houten stoel aan de andere kant, enzovoort.

Om je keuken of eetkamer een verfijnde vintage look te geven, kies je voor witte tafelstoelen met een verfijnd design en zwarte metalen poten.

De rechte of sledepoten brengen niet alleen een vleugje elegantie in de kamer, maar geven je stoelen ook veel stabiliteit. De zitting, bekleed met stof met ledereffect of fluweel, biedt een onfeilbaar comfort!

De moderne stoel: comfort en elegantie

Met zijn houten of metalen poten en bekleding in stof, kunststof of lederlook is de moderne stoel de perfecte partner voor je witte eetkamertafel.

Met hun hoge rug en gevoerde zittingen zijn moderne stoelen bijzonder geschikt voor rechthoekige tafels.

Als je echter een stoel met armleuningen wilt, zorg er dan voor dat je genoeg ruimte hebt.

Je moet ook rekening houden met de materialen die gebruikt zijn om je witte tafel te maken, zodat de stijl van je stoelen past bij die van je meubels.

Hoe dan ook, witte tafelstoelen spelen een belangrijke rol bij het opfleuren van je interieur.


Al onze tips voor het creëren van een eethoek in een kamer:

- Welke stoel voor een houten tafel?
- Welke stoel voor een industriële tafel?
- Hoe moeten stoelen rond een tafel worden gerangschikt?