Heb je al een houten tafel in je keuken of eetkamer en ben je op zoek naar modellen houten tafelstoelen?

Of het nu een oud massief houten model is of een nieuw aangeschaft modern meubelstuk, je tafel kan zeker verschillende stijlen stoelen herbergen.

Houten, metalen of stoffen stoelen, effen of niet bij elkaar passend, welke materialen moet je kiezen en welke kleur moet je kiezen voor een geslaagd huwelijk tussen je houten tafel en je stoelen?

Hoe pas je stoelen bij een tafel? Welke kleur stoel bij een houten tafel? Volg ons advies en vind ideeën om je te helpen bij je keuze.

Antieke stoelen: tijdloze ontwerpen

Het zou logisch zijn om aan te nemen dat stoelen voor een houten tafel per definitie houten stoelen zijn.

Antieke houten stoelen, vaak geërfd van onze grootmoeders, vergezellen al eeuwenlang de massief houten keuken- of eetkamertafel, of het blad nu rond, vierkant of rechthoekig is.

De stoel is volledig gemaakt van hout en kan bekleed zijn met stof, mulch of riet. Comfortabel zitten en een stevige basis zijn de ingrediënten van een geslaagd meubelstuk.

Landelijk of verfijnd, authentiek of rustiek, de stijlen van houten stoelen zijn talrijk en gevarieerd. Het is aan jou om de stoel te vinden die bij je meubels en interieur past.

De trend die een comeback maakt, zijn barkrukken. Een tijdloos model dat elegantie combineert met authenticiteit. Wit, zwart of zelfs grijs geschilderd, deze barstoelen staan net zo goed bij een oude houten tafel als bij een moderner meubelstuk. Wees niet bang om te experimenteren met afwijkende kleuren om je originaliteit te tonen.

Des chaises avec accoudoirs autour d’une table ronde en bois.
Ontdek al onze adviezen over welke stoel bij een houten tafel past

De Scandinavische stoel: een must-have

Als er één stoel bij een houten tafel is die op dit moment een must-have is in huis, dan is het wel de Scandinavische stoel. Of je nu een grote boerentafel hebt met een rechthoekig blad of een kleine ronde tafel, stoelen met Scandinavisch design passen bij alle stijlen houten tafels.

Een Scandinavische stoel is verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren en past perfect in je keuken of eetkamer, terwijl hij je interieur en bestaande meubels aanvult.

Als je geen ideeën hebt, volg dan deze decoratietips en laat je inspireren door de vele beschikbare modellen:

  • Klassieke Scandinavische stoelen met afgeschuinde houten poten en stoffen bekleding in de kleuren van je keuze (wit, zwart, grijs...)
  • Vintage-stijl stoelen met zwarte metalen poten en stoffen bekleding met lederlook
  • Kunststof stoelen met opengewerkte rugleuningen, voor een moderner tintje
  • Fauteuils met armleuningen voor extra comfort
  • Een set verkeerd passende of patchwork stoelen om je interieur meer persoonlijkheid te geven

De moderne stoel: voor een eigentijdse look

De nieuwe trend in interieurdesign is het mixen van verschillende meubelstijlen. Het is dus niet verwonderlijk om metalen stoelen rond een houten tafel te vinden.

Als je op zoek bent naar stoelen voor een houten tafel, zijn de mogelijkheden enorm. Als je vooral houdt van modern design, ga er dan voor. Vergeet het idee dat je je moet beperken tot één meubelstijl in dezelfde kamer.

Heb je zin in moderne stoelen met hoge gecapitonneerde rugleuningen en verchroomde metalen poten? Of je eettafel nu antiek of industrieel van stijl is, deze stoelen zullen geweldig staan in je eetkamer rond een houten tafel met een rechthoekig blad.

Om een retro tintje aan je eetkamer te geven, kies je stoelen met een vintage bruine bekleding.

Vragen die je jezelf moet stellen bij het plannen van je woonkamer?

- Welke stoel bij een witte tafel?
- Welke stoel bij een industriële tafel?
- Hoe moeten stoelen rond een tafel worden gerangschikt?