Ben je op zoek naar goedkope, comfortabele industriële tafelstoelen om je interieur mee op te fleuren? Er is niet één product dat aan je wensen voldoet.

Terwijl het lange tijd in de mode was om een zekere homogeniteit te bereiken in het meubilair in een kamer, en in het bijzonder om de stoelen af te stemmen op de tafel, is het tegenwoordig de trend om genres te mixen.

Welke stoel bij een industriële tafel? Vintage, Scandinavisch of modern, alles is nu mogelijk. Hier lees je hoe je stoelen bij je tafel kunt laten passen.

Opengewerkte stoelen: om je tafel te verfraaien

Is je industriële tafel zo mooi dat je aarzelt om er stoelen op te zetten om het mooie ontwerp te verbergen? Maak je geen zorgen, er zijn fantastische modellen transparante stoelen waarmee je je eetkamertafel optimaal tot zijn recht kunt laten komen.

Een van de stijlen stoelen voor industriële tafels is de traditionele houten barstoel. Deze retro stoelen zijn verkrijgbaar tegen lage prijzen in een reeks kleuren: wit, zwart of grijs om je kamer een moderner interieur te geven.

Als je een fan bent van hedendaags meubeldesign, kun je vallen voor een set plastic stoelen met opengewerkte rugleuningen en slanke, delicate poten. Dit nieuwe product is de perfecte manier om je massief houten industriële tafel tot zijn recht te laten komen via de ruggen van je stoelen.

Bovendien zorgen de afgeschuinde houten poten in de stijl van Scandinavische meubels voor een warme sfeer in de kamer en doen ze denken aan het hout van industriële tafels. De zitting biedt niet alleen veel comfort, maar is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren die passen bij de inrichting van je keuken of eetkamer.

Une table industrielle avec une chaise noire.
Kies de juiste stoelen voor een industriële tafel!

Welke materialen moet je kiezen voor je industriële stoelen?

Metaal en hout zijn de materialen bij uitstek voor industriële meubels. Als je dus op zoek bent naar stoelen voor een industriële tafel, zijn er verschillende opties om uit te kiezen:

  • Je kunt stoelen kiezen die helemaal van zwart metaal zijn gemaakt voor een workshopstijl. Deze stoelen zijn praktisch in bijvoorbeeld een kleine keuken, nemen weinig ruimte in, kunnen gestapeld worden en zijn gemakkelijk schoon te maken. Je hebt geen dure schoonmaakmiddelen nodig om ze schoon te maken - een vochtige doek volstaat.
  • Kies een set industriële stoelen in vintage stijl met een sledeonderstel van zwart metaal en een zitting van bruine stof met een verouderd leereffect. Je eetkamer zal er geweldig uitzien met deze stoel voor een industriële tafel!

Er zijn ook krukken en barstoelen in industriële stijl voor je kookeiland. Sommige modellen hebben zelfs in hoogte verstelbare poten.

Welke kleur voor mijn industriële stoelen?

Ruwe materialen zoals hout, metaal en beton worden veel gebruikt om industriële meubels te maken, maar ze kunnen ook een kille indruk geven aan je interieurontwerp.

Als je de sfeer in de kamer wilt opwarmen, moet je kiezen voor een set industriële tafelstoelen in warme kleuren en/of met houten poten.

Een set stoffen of fluwelen stoelen brengt warmte en gezelligheid aan je eetkamertafel. Aarzel niet om de kleuren van je industriële stoffen en fluwelen stoelen te mixen en matchen om bij te blijven met de laatste decoratietrends.

Als je het echter sober wilt houden, kies dan voor neutrale kleuren die doen denken aan steen en metaal. Kies industriële stoelen met metalen poten en bruine, zwarte of grijze bekleding.

Je kunt ook stijlen mixen en kiezen voor industriële tafelstoelen met een moderne look. De hoogte van de rugleuning en de gewatteerde look van deze stoelen voegen een zekere elegantie toe aan je eetkamermeubels en zorgen tegelijk voor optimaal comfort. Bovendien, als je op zoek bent naar comfortabele stoelen, zijn deze gestoffeerde stoelen met hoge rugleuning precies wat je zoekt!

Heb je de juiste industriële stoel voor jou gevonden?

Onze tips voor het inrichten van je woonkamer:

- Welke stoel bij een houten tafel?
- Welke stoel bij een witte tafel?
- Hoe schik je stoelen rond een tafel?