Het kiezen van de juiste hoofdkussens is absoluut cruciaal voor een goede nachtrust. Goed beddengoed omvat een goede matras en bodem, maar bovenal het juiste kussen!

Wat is het beste hoofdkussen tegen nekpijn? Heb je al overwogen om een traagschuim hoofdkussen te kopen? Dit typekussen is gemaakt van innovatief schuim en heeft alles in zich om je aan te spreken. Als je vaak wakker wordt met nekpijn of als je gewoon op zoek bent naar een nieuw niveau van comfort, ontdek dan alle voordelen van een hoofdkussen van traagschuim.

Wat is een traagschuim hoofdkussen?

Een traagschuim hoofdkussen is een ergonomisch kussen gemaakt van visco-elastisch schuim dat gevoelig is voor lichaamswarmte.

Wanneer je je hoofd laat rusten en je nek steunt op het hoogste deel van het kussen, worden je hoofd en nek perfect gevormd, op de juiste hoogte voor een positie in lijn met de wervelkolom.

Zodra je opstaat en de drukpunten op het kussen ophouden, neemt het kussen zijn oorspronkelijke vorm weer aan.

Al met al biedt dit type product optimaal comfort.

De ergonomische vorm helpt nek-, rug- en nekklachten te verminderen, zelfs met een zachte stevigheid.

Deux oreillers à mémoire de forme sur un lit ouvert
Volg ons advies over hoe je traagschuim hoofdkussens kiest
!

Kenmerken van traagschuim hoofdkussens

Een van de geweldige eigenschappen van traagschuim hoofdkussens is dat ze moeilijk of niet te wassen zijn. Dit heeft een grote invloed op het onderhoud van dit type product.

De juiste hoes kiezen

Het kussen wordt beschermd door een min of meer ademende hoes. Er moet dus bijzondere aandacht worden besteed aan de keuze van de tijk, die bij voorkeur afneembaar moet zijn zodat hij onafhankelijk van het kussen kan worden gereinigd. Er is een breed scala aan opties op dit gebied.

Een tijk van bamboevezel bijvoorbeeld, die van nature actief is tegen huisstofmijt, biedt ademend, absorberend comfort. Dit vermindert het gevoel van warmte tijdens het slapen, wat typisch is voor je toekomstige traagschuim hoofdkussen.

Nog een idee: de katoenen hoes is natuurlijk het gemakkelijkst te wassen. Een ander voordeel is dat je wat vindingrijker kunt zijn in je kleurkeuze: wit is niet langer de enige beschikbare optie.

Eersteklas kwaliteit

Het traagschuim hoofdkussen is van nature ergonomisch en is een hightech product van hoge kwaliteit. Het bijna orthopedische comfort dat het biedt, helpt nekpijn als gevolg van een slechte slaaphouding te verminderen.

Deze voordelen worden weerspiegeld in de aankoopprijs, die over het algemeen hoger ligt dan die van latex hoofdkussens.

Afmetingen, hoogte en hardheidsgraad

De hoogte van een traagschuim hoofdkussen verwijst naar de hoogte van het midden van het kussen. De ideale hoogte wordt bepaald door je slaaphouding.

Hoe slaap je met een traagschuim kussen? Welke positie je ook verkiest op je matras, je kunt een geschikte hardheid kiezen.

  • Als je meestal op je rug slaapt, wordt een stevige of middelzware ondersteuning aanbevolen voor een goede nekpositie op het kussen.
  • Als u liever op uw zij slaapt, kies dan voor een stevige of middelzware ondersteuning.
  • Als je op je buik slaapt, is een zachte of soepele ondersteuning beter voor je nek.


Om bij je beddengoed en linnengoed te passen, kun je elk formaat kiezen, ook al is de rechthoek van 50x70 cm het meest gangbaar. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk vierkante traagschuim kussens vinden in 60x60 cm of 65x65 cm.

Je traagschuim kussen geleverd door ID Market

Op IDMarket.com vind je het beste product tegen de beste prijs en ontdek je ons assortiment beddengoed. Wij hebben een breed assortiment producten op voorraad voor rechtstreekse levering vanuit Frankrijk. Advies nodig? Bekijk dan deze andere gidsen die u misschien interesseren:

- Waarom kiezen voor veren kussens?
- Hoe wast u uw kussens?
- Wanneer moet u uw kussen vervangen?
- Hoe kiest u een matrastopper?
- Hoe kiest u een dekbed?