De cabriolet fauteuil is een grote klassieker van het Franse meubilair en komt traditioneel voor in de Louis XV en Louis XVI stijlen. Hij was erg populair in de 18e eeuw en werd vooral gebruikt om boudoirs en tekenkamers in te richten.

Tegenwoordig wordt de term "fauteuil cabriolet" vaak gebruikt om te verwijzen naar lederen clubfauteuils in Art Deco-stijl, die erg in de mode zijn.

Als reactie op dit succes verdubbelen fabrikanten hun inspanningen om goedkope meubels te produceren door leer te vervangen door synthetische bekledingen, ook wel imitaties genoemd. Maar hoe kies je tussen de vele verschillende soorten fauteuils?

Hoe kies je een converteerbare fauteuil?

Welke converteerbare fauteuil moet je kiezen om bij je meubels te passen? Kleur, materiaal, grootte, stijl?
Er zijn verschillende criteria waarmee je rekening moet houden voor je een keuze maakt.

Vraag je eerst af waarvoor je hem wilt gebruiken en in welke kamer hij komt te staan Een bureaustoel, of een stoel die ontworpen is om aan de rand van een tafel te zitten, moet je in staat stellen om een rechte houding aan te nemen door je rug te ondersteunen, bijvoorbeeld met een hoge rugleuning. Aan de andere kant heeft een liggende positie de voorkeur als je wilt ontspannen in een loungestoel.

Je moet er ook rekening mee houden dat de keuze van de bekleding een grote invloed heeft op de stijl van de stoel. Cabriolets zijn meestal bekleed met stof, fluweel of leer.
Als je op zoek bent naar een goedkope stoel, kies dan voor een synthetisch materiaal, dat ook een modern design geeft.

Een donkere stof (zwart of bruin) of fluweel past goed bij klassieke meubels.
Voor een lichte woonkamer moet het hout van de zitting licht zijn en een felle kleur op de stof (rood of geel) doet wonderen.

Fauteuil cabriolet pour salon cocoon
Kies een cabriolet fauteuil voor je woonkamer

Wat zijn de voordelen van een cabriolet fauteuil?

  • De clubfauteuil is licht en compact en neemt een minimum aan ruimte in. Je kunt hem dus verplaatsen zoals je wilt: in een hoek van de woonkamer, naast de eettafel, naast een bed of in de buurt van de badkamer om de was op te hangen, of zelfs in een kantoor. Door zijn kleine formaat past hij in elke hoek van het huis, in tegenstelling tot de imposante sofa.
  • Een laag fauteuilonderstel, meestal van hout, zorgt voor optimale stabiliteit. Comfortabeler dan een stoel en minder volumineus dan een sofa, is de cabriolet een stabiel en robuust meubelstuk.
  • De cabriolet fauteuil biedt maximaal comfort dankzij een halfronde gestoffeerde zitting en een omsluitende rugleuning die zich perfect naar de vorm van je rug vormt. Voeg een kussen en voetensteun of poef toe en je bent klaar voor lange uren luieren. Sommige praktische modellen hebben zelfs een ingebouwde poef!
  • Clubfauteuils zijn nu op de markt verkrijgbaar tegen zeer betaalbare prijzen. Leer is uiteraard duurder, maar als je kiest voor een ander type bekleding, zal de prijs lager liggen.
  • Design en elegantie zijn de kenmerken van een kamer met een cabrioletfauteuil. Ronde vormen en vloeiende lijnen brengen een warme sfeer in je huis.

Waar vind ik een cabriolet fauteuil?

De meeste retailers hebben de cabriolet nu opgenomen in hun catalogus. Als je echter de voorkeur geeft aan online verkoop en je meubelen online wilt kopen, kies dan voor ID Market en haar thuisbezorgservice.

Op IDMarket.com vind je een breed assortiment moderne designmeubelen, waaronder cabriolet fauteuils tegen lage prijzen. Praktisch en comfortabel, met de ingebouwde voetsteun van de fauteuil kun je je benen strekken en ontspannen, terwijl hij een minimum aan ruimte inneemt in de kamer. In een kantoor, een woonkamer of zelfs een kinderkamer kun je een vleugje stijl aan je huis toevoegen.

Kies je stijl fauteuil:

Schommelstoel
Paddenstoel
Relaxfauteuil
Fauteuilin Scandinavische stijl