Wil je een vleugje originaliteit toevoegen aan je woonkamer? De paddenstoel is een zeer trendy fauteuil die onmiddellijk stijl toevoegt aan de inrichting van je huis. Met of zonder armleuningen, in fluweel of lederlook, met onafgewerkte of witgekalkte houten poten, volg de ID Market gids om het model fauteuil te vinden dat je nodig hebt. Weet je niet zeker welk type fauteuil je moet kiezen? Lees meer over onze criteria voor het kiezen van een fauteuil en blader door onze selectie goedkope design fauteuils.

De sledefauteuil: een gezellig, comfortabel meubelstuk voor je woonkamer

Herkenbaar aan de vorm van zijn afgeronde "gondel" rug, zijn supercomfortabele bekleding en zijn rechte of gebogen houten poten, maakt de paddenstoel een comeback in onze huizen. Door zijn kleine formaat is hij erg praktisch. Deze fauteuil neemt weinig ruimte in beslag en kan gemakkelijk naast een boekenkast worden geplaatst om een gezellige leeshoek te creëren, bij de open haard of in een serre met een klein tafeltje voor een rustig kopje thee of koffie.

Met zijn ruimtebesparende, comfortabele bekleding is het het perfecte meubelstuk voor een warm, stijlvol interieur. Het staat ook geweldig in een kinderkamer of zelfs in een badkamer, dankzij de lage zitting en zachte rondingen. Vraag je vrienden en familie naar hun mening: ze zullen snel overtuigd zijn. Hoe kies je een paddenstoel uit het grote aanbod? Hoogte, kleur, vorm... hier is ons advies voor het kiezen van je toekomstige fauteuil.

Een verscheidenheid aan materialen en kleuren

Om weer trendy te worden, is de paddenstoel gemoderniseerd met een verscheidenheid aan kleuren en stoffen in verschillende stijlen en patronen. Het is van een ouderwetse klassieker naar vintage en design gegaan. De stof die de zitting en rugleuning bekleedt, geeft hem een instant stijl. Effen stof voor een eenvoudige, authentieke look, met designpatronen voor een moderner gevoel (tropical, tartan, zwart-wit houndstooth...), de keuze is groot. Merk op dat in tegenstelling tot de Napoleon fauteuil, waar er een opening is tussen de rugleuning en de zitting, de crapaud fauteuil volledig bekleed is met stof, voor maximaal comfort.

Het type stof dat gebruikt wordt om de gestoffeerde zitting te bekleden is ook gevarieerd:

  • Fluweel: fluweel is de stof bij uitstek voor de paddenstoel. Het is warm en zacht en draagt bij aan het comfort
  • Linnen: warmteregulerend, linnen is ook zeer slijtvast
  • Katoen: zacht, biedt een grote verscheidenheid aan patronen (lederlook, enz.)


Fluweel vermeilrood voor een theatrale uitstraling, diepblauw voor een chique sfeer, mosterdgeel voor een vleugje licht in je woonkamer - er zijn genoeg kleuren om uit te kiezen voor de paddenstoelen. Ons advies: als je huis is ingericht in neutrale tinten zoals grijs of beige, zal een felgekleurde paddenstoel je interieur meteen opwarmen.



Salon cosy avec fauteuil bleu
Creëer een gezellige sfeer in je woonkamer met een paddenstoel

Een fauteuil met of zonder armen?

Paddenstoelen zijn er in verschillende uitvoeringen, passend bij je huis en je wensen:

  • Met armleuningen: dit is de klassieke rieten stoel, het model dat het dichtst in de buurt komt van de traditionele fauteuil. Er kan een kussen worden toegevoegd aan de zitting voor nog meer comfort.
  • Zonder armleuningen: ook bekend als een "paddenstoel" of zelfs een "paddenstoel" als de zitting smaller is. De miniversie van de kinderpaddenstoel is meestal zonder armleuningen. Armloze paddenstoelen kunnen zelfs worden gebruikt als "stoel" naast een salontafel voor een stijlvolle look.


De armleuningen van paddenstoelen vormen meestal een lichte curve, maar sommige modellen hebben licht rechthoekige armleuningen. In alle gevallen zorgt de bekleding ervoor dat ze zeer aangenaam aanvoelen, perfect om op te ontspannen. De lage, omsluitende rugleuning zorgt ervoor dat je je rug volledig kunt laten rusten.

De verschillende soorten poten van Crog fauteuils

De vorm van de poten, die meestal van hout zijn, varieert van model tot model. De gebruikte houtsoort kan de uiteindelijke prijs verhogen.

Kompas- of pinpotenRechte poten aan de achterkant en gebogen aan de voorkantHouten poten verborgen door franjes of stoffen ruches
Voor een meer eigentijdse lookEen meer klassieke versie die de 'kikker'-look geeft aan de paddenstoelVoor een meer vintage look

Wat is de ideale maat voor een paddenstoel?

Als de paddenstoel als erg praktisch wordt beschouwd, komt dat ook door zijn lage zit. Over het algemeen is deze fauteuil veel lager dan een meer traditionele en over het algemeen stevigere fauteuil. Hij meet vaak minder dan een meter en ziet er minder volumineus uit dan bijvoorbeeld een Scandinavische fauteuil, vooral zonder armleuningen.

Stijlvol interieurontwerp is niet gratis, maar het kan wel voordelig zijn als je kiest voor ID Market meubilair. Onze meubelen zijn verkrijgbaar aan onklopbare prijzen - neem gewoon een kijkje op onze prijsvergelijkingsdienst en je zult het zelf zien. Ontdek alle laaggeprijsde meubelen van ID Market en kies uit ons assortiment rieten stoelen. Door voor ID Market te kiezen, kunt u uw huis inrichten zonder de bank te breken en uw woonkamer een modern en gezellig tintje geven. Profiteer van snelle verzending en levering aan huis! U zult snel achterover kunnen leunen en ontspannen in uw gloednieuwe paddenstoel.

Ontdek de andere mogelijke stijlen voor je fauteuil:
Schommelstoel
Ombouwfauteuil
Relaxfauteuil
Scandinavische fauteuil