Een loungestoel kiezen is geen gemakkelijke taak! Je moet kiezen voor zowel het uiterlijk als het zitcomfort. Fauteuils in Scandinavische stijl bieden de perfecte combinatie van beide. De Scandinavische (of Scandinavische) inspiratie is helemaal volgens de trend en wordt zeer gewaardeerd om de warmte van het ontwerp. Je zult deze meubels niet willen missen met hun zachte, strakke lijnen, een combinatie van hout en stof. Dankzij de lage prijzen maakt ID Market comfortabele Scandinavische fauteuils toegankelijk voor iedereen. Hier is al het advies dat je nodig hebt om de juiste keuze te maken!

Welke Scandinavische fauteuil moet je kiezen voor je woonkamer?

Om het juiste product te vinden in het assortiment Scandinavische fauteuils van ID Market, zijn hier de selectiecriteria waarmee je rekening moet houden.

Design of vintage?

De Scandinavische stijl heeft naam gemaakt dankzij de kwaliteit van het design. Of ze nu modern of retro zijn, Scandinavische fauteuils herken je aan verschillende kenmerken: hun houten passerpoten, die ze een authentieke look geven, en hun stoffen bekleding (fluweel, canvas of polyester). Qua kleur kun je spelen met natuurlijke kleuren (wit, beige, grijs, roze, zwart) of zure kleuren (eendenblauw of mosterdgeel). De keuze is aan jou, afhankelijk van de sfeer die je in huis wilt creëren. Er zijn verschillende hoogtes beschikbaar: vrij laag, op salontafelhoogte, of iets hoger, zoals een stoel. De Scandinavische fauteuil wordt vast en zeker het nieuwe designelement in je huis!

Ons advies: vergeet niet om je fauteuil af te stemmen op je bank. Een fluwelen sofa staat bijvoorbeeld geweldig naast een fauteuil van dezelfde stof.

De keuze voor elegantie en comfort

De Scandinavische fauteuil is niet alleen populair vanwege zijn uiterlijk, maar ook en vooral omdat hij zo comfortabel is. Het ontwerp staat garant voor kwaliteit en comfort. De massief houten of metalen structuur is ontworpen om de best mogelijke ondersteuning te bieden. Rugleuning, armleuningen, zitting... alles is zo ontworpen dat je erop kunt ontspannen en lange, aangename momenten kunt doorbrengen. Niet voor niets staat Scandinavisch design al jaren bekend om zijn functionele en toch esthetische aantrekkingskracht.

Onze tip: voor een nog comfortabelere fauteuil kies je voor een bijpassende voetensteun. De schuine poten van Scandinavische fauteuils zijn hier perfect voor.

En net als in Scandinavische landen kun je in de koudere seizoenen een kussen of zachte plaid toevoegen om een cocooning sfeer te creëren.

Welke bekleding en kleur voor welk effect?

Fluweel, rotan, hout, zelfs leer... Scandinavische stijl speelt met materialen. Scandinavische fauteuils zijn meestal bekleed met een elegante, slijtvaste stof. De stof die je kiest zal ervoor zorgen dat de zetel goed blijft na verloop van tijd, zelfs als je een jong kind hebt of een huisdier dat het meubilair zwaar op de proef stelt!

Wit, roze, zwart, blauw, geel... Afhankelijk van de bekleding die je kiest, is er een waaier aan kleuren beschikbaar voor Scandinavische fauteuils. Aan de ene kant zachte kleuren, pastels en neutralen, en aan de andere kant sterkere kleuren of zelfs prints voor een sterke, eigenzinnige stijl.

Comment choisir un fauteuil scandinave pour son salon ?
De Scandinavische fauteuil, het middelpunt van je woonkamer

Soorten Scandinavische fauteuils

Metalen of houten frame, verschillende rug- en zitvormen en -hoogtes, klassieke poten of schommelstoel... Scandinavische fauteuils zijn er in enorm veel uitvoeringen! Of je nu een Scandinavische fauteuil voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor wilt, je kunt een model kiezen dat bij jouw smaak en jouw kamer past.

Keuze, prijs, kwaliteit, comfort... Kies je Scandinavische fauteuil uit het ID Market assortiment. Zodra je je aankoop hebt gedaan, verzendt onze bezorgdienst je product snel zodat je zo snel mogelijk van je nieuwe meubelstuk kunt genieten.

Ontdek andere stijlen fauteuils:

Schommelstoel
Cabrioletfauteuil
Kikkerfauteuil
Relaxfauteuil