Op zoek naar een comfortabele fauteuil voor ontspannende momenten? Of je nu je baby in slaap wiegt of ontspant in de woonkamer, de schommelstoel is ideaal en terug in de mode. Lange tijd miste hij het imago van de oude rotan fauteuil, maar vandaag is de schommelstoel terug in de mode, met een resoluut modern en eigentijds design.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste fauteuil voor de juiste prijs kiest, zijn er een aantal criteria waar je rekening mee moet houden. ID Market vertelt je welke dat zijn.

Hoe kies je een schommelstoel?

  • De prioriteit voor dit type fauteuil is comfort. Natuurlijk moet hij worden aangepast aan je lichaamsbouw, maar hier zijn een paar vragen die je jezelf kunt stellen om er zeker van te zijn dat de schommelstoel comfortabel is:

    - Zijn de armleuningen op de juiste hoogte? Zijn ze breed genoeg om je armen te laten rusten?
    - Is de rugleuning hoog genoeg? Is de rugleuning stevig of soepel genoeg?
    - Lijkt de hellingshoek je goed?

  • Houd bij het kiezen van de afmetingen en samenstelling rekening met de ruimte waarin je de stoel wilt plaatsen. Als je stoel in de tuin komt te staan, moet je natuurlijk stoffen en metalen meubelen vermijden. Hout is het beste voor buiten, omdat het bestand is tegen de elementen. Als de stoel rond een tafel komt te staan, wil je dat hij rechtop staat.
  • Welke stijl stoel past bij jouw inrichting? Wil je een fauteuil die bij je meubels past of ben je op zoek naar iets origineels?
    De Scandinavische fauteuil in fluwelen stof met houten poten brengt frisheid en kleur in je inrichting! Om het sober en elegant te houden, kies je voor lichte kleuren zoals wit of beige, of voor een moderner effect, donkere kleuren zoals zwart of bruin. Durf kleuren te gebruiken om je kamer een levendigere sfeer te geven: blauw of geel zijn erg trendy.
  • Ten slotte moet een specifiek meubelstuk zoals een schommelstoel volgens de hoogste normen worden gemaakt om duurzaam te zijn. De poten van de stoel zijn niet gewoon rechte houten poten, maar glijders waarmee de stoel kan schommelen. Ze zijn gemaakt van hout en staan onder een hoek om de schommelbeweging te optimaliseren. De vervaardiging ervan vereist een zeer nauwkeurige techniek om van de hoogste kwaliteit te zijn. Een metalen frame en stoffen bekleding maken de schommelstoel in Scandinavische stijl compleet.


Guide pour choisir son fauteuil à bascule
Kies voor een schommelstoel! Ontdek ons advies voor een goede keuze

Wat zijn de voordelen van een schommelstoel?

De schommelstoel is ontspannend voor lichaam en geest en heeft een aantal voordelen:

  • De schommelstoel biedt zo'n comfort dat je hem meteen aanneemt. Sommige modellen hebben zelfs een verstelbare rugleuninghoek en accessoires voor nog meer comfort: voetsteunen, armleuningen, kussens..
  • Praktisch om baby in slaap te brengen. De schommelbeweging van de schommelstoel maakt het makkelijker om een kind in slaap te brengen. De schommelstoel is ook ideaal om baby te wiegen tijdens het geven van borstvoeding.
  • Trendy designs die kleur toevoegen aan je meubels. Oma's beroemde volledig houten schommelstoel is een product uit een ander tijdperk. Nu wordt hij vervangen door veel mooiere fauteuils. Beklede stof voor een zachte zitting, houten poten en een metalen frame voegen zachtheid en warmte toe aan de inrichting van je woonkamer.

Waar kan ik een schommelstoel vinden?

Als je een schommelstoel wilt kopen, zijn er een paar tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je geen spijt krijgt van je aankoop:

  • Ten eerste, voordat je je zinnen zet op een schommelstoel, controleer de beschikbaarheid ervan. Is hij nog op voorraad?
  • Lees de reviews van het product dat je wilt kopen. Die kunnen je helpen beslissen welk product je moet kopen.


Op IDMarket.com vind je een breed assortiment, van loungestoelen voor elke smaak tot zeer modieuze ontwerpen. Voeg wat stijl toe aan je meubels zonder de bank te breken dankzij de laaggeprijsde stoelen en fauteuils van ID Market.

Bekijk al onze andere fauteuil stijlen:

Scandinavische lounge fauteuil
Cabriolet lounge fauteuil
Kikker lounge fauteuil
Relax lounge fauteuil