Wanneer het warm weer wordt, komen de tuinmeubelen uit hun winterjas tevoorschijn om hun plaats in te nemen in het hart van onze terrassen. Hoewel metalen en houten meubelen erg in de mode zijn, hebben kunststof tuinmeubelen, vooral dankzij geweven hars, hun laatste woord nog niet gezegd. Hoewel er geen specifieke behandeling nodig is voor het onderhoud ervan (zoals een antiroestmiddel voor metaal of olie voor hout), is een goede lenteschoonmaak noodzakelijk.

Volg onze onderhoudstips voor tuinmeubelen om vlekken te verwijderen en de kleur van je kunststof of geweven tuinmeubelen te herstellen.

Kunststof en geweven tuinmeubelen van hars onderhouden

In tegenstelling tot metaal, dat na verloop van tijd roest, is kunststof een materiaal dat niet roest. Je hoeft je PVC tafel en stoelen dus niet in te smeren met een antiroestmiddel of zelfs met een specifieke olie om ze te voeden, zoals bij hout het geval is.

Het is echter wel aan te raden om je kunststof tuinmeubelen regelmatig schoon te maken, vooral aan het einde van de winter. Hoe doe je dat? ID Market geeft je haar tips.

  • Zeepsop

Je hebt geen giftige en dure producten nodig om je kunststof tuinmeubelen effectief schoon te maken. Alles wat je nodig hebt is een biologisch afbreekbaar, oplosmiddelvrij huismiddeltje: water en zwarte zeep of Marseillezeep.

  • Witte azijn en zuiveringszout

Witte azijn kan worden gebruikt om het hele huis schoon te maken. In een mengsel van heet water en afwasmiddel van St Mark maakt het je tuinspullen grondig schoon.
Voeg zuiveringszout toe voor extra doeltreffendheid.

  • Sodakristallen

Dit is een van de beste manieren om een erg vieze, verouderde en doffe plastic tuinstoel schoon te maken.

  • Ovenreiniger

Heb je hardnekkige vlekken opgemerkt op je tuintafel? Geen paniek! Ovenreiniger verwijdert die vervelende vlekken. Breng het aan op de vlekken en laat het 15 minuten intrekken voordat je het laat drogen.

  • Spons en zachte doek

Welke oplossing je ook kiest, was je meubels altijd met een spons of zachte doek, niet met een schurende borstel, om te voorkomen dat je het oppervlak van je kunststof tuinmeubels beschadigt.

  • Drogen

Spoel grondig af met een waterstraal. Om te drogen veeg je je tafel en elke stoel af met een doek of badstof handdoek. Vermijd om in de open lucht te laten drogen, want water zal sporen achterlaten op het PVC.

  • De beschermhoes

Hoewel het reinigen van je meubelen essentieel is, is een van de meest effectieve manieren om je tuinmeubelen te beschermen, ze af te dekken met een beschermhoes tijdens de winter. Zo verleng je de levensduur van je meubelen zoveel mogelijk.

  • Hoe zit het met meubels van geweven hars?

Hoe verzorg ik tuinmeubelen van geweven hars? Gebruik de oplossing van je keuze uit onze huismiddeltjes. Wees wel voorzichtig, want bleekmiddel, oplosmiddelen en kalkverwijderende producten mogen niet gebruikt worden op dit materiaal.

Un salon de jardin maxi capacité en résine tressée
Hoe verzorg ik kunststof tuinmeubelen?

Kunststof tuinmeubelen hun glans teruggeven

Niets is eenvoudiger dan je kunststof tuinmeubelen in de was zetten om ze te laten glanzen. Breng één keer per jaar een autowas aan en je meubelen glanzen weer als nieuw! Deze beschermende laag op het oppervlak maakt je meubelen achteraf gemakkelijker schoon te maken.

Om witte tuinmeubelen die geel of grijs zijn geworden in de zon weer wit te maken, gebruik je waterstofperoxide. Breng het aan op een zachte doek en wrijf het in. Vergeet niet af te spoelen en te drogen, anders blijft de waterstofperoxide zijn werk doen. Na een paar keer wrijven zijn je meubels weer wit. Ze zien er misschien niet als nieuw uit, maar ze hebben een nieuw leven gekregen.

Op zoek naar goedkope inbouw tuinmeubelen? ID Market biedt je een ruime keuze aan design en functionele tuinmeubelen tegen lage prijzen. Van uitschuifbare tafels tot klapstoelen, vind al onze producten online op IDMarket.com.

Alles wat je moet weten over het onderhoud van tuinmeubelen :

- Hoe tuinmeubelen in hars reinigen?
- Hoe je tuinmeubelen beschermen in de winter?
- Hoe geweven tuinmeubelen in hars herstellen?