Terwijl goed tuinmeubelonderhoud inhoudt dat je de meubelen regelmatig schoonmaakt om ze aan te passen aan het materiaal, is het ook belangrijk om ze te beschermen tegen de elementen en vuil. Er kunnen echter kleine ongelukjes gebeuren en er zijn oplossingen voor renovatie en reparatie.
Lees meer over het advies van ID Market over het onderhoud van je tuinmeubelen.

Als u dit jaar nog geen beslissing hebt genomen over uw tuinmeubelen, omdat u twijfelt tussen houten, aluminium of gevlochten tuinmeubelen van hars... ID Market kan u helpen bij het beantwoorden van de vraag die u zich op dit moment stelt: Hoe kies ik tuinmeubelen?

Hoe onderhoud je tuinmeubelen van hars of kunststof?

Het onderhoud van kunststof tuinmeubelen is relatief eenvoudig. Je hebt geen giftige producten nodig - zelfgemaakte oplossingen met een ongeëvenaarde reinigingskracht volstaan!

Een sopje (bijvoorbeeld Marseillezeep) en een spons volstaan voor een goede schoonmaakbeurt.

Probeer witte azijn, zuiveringszout of zelfs ovenreiniger om sterk vervuilde meubels schoon te krijgen. De vlekken krijgen geen kans!

Om wit plastic meubilair dat vergeeld is door de zon witter te maken, is het wondermiddel om waterstofperoxide aan te brengen met een doek.

Wat je ook doet, vermijd schurende sponzen en metalen borstels: je wilt geen krassen maken op je mooie tafel! Droog je meubels na het afspoelen altijd goed af met een zachte doek. Anders hebben waterdruppels de neiging om vlekken achter te laten op het oppervlak.

Hoe maak ik mijn tuinmeubelen schoon?

  • Houten meubelen

Ook al houdt hout niet van vocht, toch kan je houten tuinmeubelen reinigen. Gebruik een borstel gedrenkt in warm water om eventuele schimmelvlekken van je stoelen en tafel te verwijderen.

  • Metalen meubelen

Metalen meubelen zijn gemakkelijker te onderhouden, dus je kunt ze schrobben met een spons, afspoelen met een waterstraal en afdrogen met een doek.

Sur une terrasse en bois, un salon de jardin en résine marron équipé de coussins blancs
Tuinmeubels onderhouden: al ons advies!

Hoe bescherm je je tuinmeubelen?

Je tuinmeubelen beschermen is essentieel: zo gaan ze langer mee door ze zoveel mogelijk te beschermen tegen de elementen. Elk jaar beschadigen zon, hagel, regen en wind het materiaal van je tuinmeubelen, of ze nu gemaakt zijn van hout, aluminium of geweven hars.

Hier zijn enkele tips om je meubelen te beschermen:

  • Vernis:

Vernis wordt gebruikt op hout en rotan om een beschermende glanzende laag te vormen. Het kan zowel op binnen- als buitenmeubels worden gebruikt;

  • Olie:

Olie is ideaal voor exotisch hout. Het is gemakkelijk aan te brengen en voedt het hout diep terwijl het zijn oorspronkelijke natuurlijke uiterlijk behoudt. Olie kan ook gebruikt worden op houten meubelen in huis;

  • Verzadiger:

De saturator geeft het hout een grote weerstand en laat een vlekwerend scherm achter op het oppervlak;

  • Anticorrosief:

Voor het onderhoud van metalen meubelen voorkomen anticorrosieve (roestwerende) producten roestvorming ;

  • Verf:

Breng een laagje verf aan om de kleur van een houten tafel of plastic stoel op te frissen, en je tuinmeubelen zien er weer als nieuw uit! Waarom experimenteer je niet met kleuren voor een andere sfeer?

  • Was:

Tot slot is er niets eenvoudiger dan je plastic tuinmeubelen in de was zetten om ze te laten glanzen! Autowas vormt een beschermende laag, als een schoonheidsbehandeling, voor sprankelende stoelen!

Hoe repareer ik tuinmeubelen van geweven hars?

Het is mogelijk omje tuinmeubelen van geweven hars terepareren. Als één kant van de stoel beschadigd is, kan je die oplappen met een identiek materiaal in dezelfde kleur. Zorg er wel voor dat je de juiste lijm gebruikt, want hars is moeilijk te lijmen.

Nu hoef je alleen nog maar je tuinmeubelen in te richten en je inrichting te perfectioneren! Als je nog niet klaar bent met winkelen, vind je goedkope tuinmeubelen bij IDMarket.com.