Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubelen? Welke tuinmeubelen kunnen buiten blijven staan? Hoe bescherm je je meubelen tegen weersinvloeden zodat ze lang meegaan?
Of je tuinmeubelen nu van hout, metaal of plastic zijn, met een paar eenvoudige maar doeltreffende maatregelen blijven ze zo goed als nieuw.

Van beschermhoezen voor tuinmeubelen en dekzeilen tot onderhoudsproducten, ID Market heeft alle tips die je nodig hebt om up-to-date te blijven en je tafel, stoel, bank, parasol en barbecue te beschermen.

Bescherm je tuinmeubelen volgens het materiaal

Regen is de grootste vijand van buitenmeubilair. Vocht richt een ravage aan op je meubelen, vooral als ze van hout zijn. Om je meubelen waterdicht te maken, moet je een geschikt product aanbrengen voor je ze in een beschermende plastic hoes opbergt voor de winter.

  • Je houten tuinmeubelen beschermen

Olie, houtbeits, vernis, verzadiger... het is aan jou om het juiste beschermingsproduct te kiezen. Als je houten tuinmeubelen in de winter echter niet worden beschermd met een dekzeil of een beschermhoes, kan de natuurlijke bruin-beige kleur van het hout zwart worden.

  • Metalen tuinmeubelen beschermen

Ben je een grote fan van zwarte metalen meubelen? Alles bij jou thuis is zwart: de grote rechthoekige tafel en stoelen, de parasol en de barbecue. Door je meubelen te behandelen met een antiroestproduct en ze in de winter af te dekken met een dekzeil of een hoes, voorkom je dat ze gaan roesten.

  • PVC tuinmeubelen

Net als metaal kunnen kunststof meubelen eenvoudig worden gereinigd met een sopje. Als je merkt dat je PVC tafel, stoel, fauteuil of bank verkleurd door zonlicht, is het tijd voor een beoordeling. Breng een speciale verf aan om je meubelen in hun oude glorie te herstellen en wikkel ze vervolgens in een dekzeil of waterdichte hoes voor de winter.

Word een bevoorrechte klant van ID Market en geniet van goedkope tuinmeubelen van hars! Ontdek een breed scala aan meubelen op de webpagina gewijd aan ID Market tuinmeubelen. Aarzel niet om een beoordeling achter te laten voor de artikelen die je koopt, zodat ze in onze ranglijst verschijnen.

  • Onderhoud van textiel

Polyester is een product dat vaak gebruikt wordt in de stof van buitenmeubelen, of het nu gaat om het doek van een beige fauteuil, de hoes van een bank of de stof van kussens.

Polyester is bestendiger en waterbestendiger dan 100% katoen en is ook minder gevoelig voor UV-stralen van de zon.
Bovendien is polyester gemakkelijk schoon te maken met een sopje. Als de hoezen van je stoelkussens loslaten, stop ze dan in de wasmachine.

Bewaar je meubels en hun kussens in elk geval altijd in een beschermende hoes tijdens de winter.

Deux fauteuils en résine tressée sur une terrasse
Alles wat je moet weten over het verzorgen en beschermen van je tuinmeubelen

Bedek je tuinmeubelen met een beschermhoes

  • Waarom een beschermhoes voor je tuinmeubelen?

Je tuinmeubelen afdekken met een waterdichte hoes tijdens de winter is nog steeds de beste manier om ze te beschermen tegen de elementen.

Gebruik een plastic zeil of een beschermhoes. Ideaal is een hoes die de meubelen volledig omhult. In tegenstelling tot de hoes moet het zeil goed worden vastgemaakt, anders kan het wegwaaien in de wind.

  • Waar moet je je tuinmeubelen opslaan?

Als je de mogelijkheid hebt, kun je je meubelen niet alleen afdekken met een beschermhoes, maar ook opbergen in een tuinhuisje, garage of kelder.

  • Welke beschermhoes moet ik kiezen voor mijn tuinmeubelen?

Idealiter heeft elk meubel zijn eigen beschermhoes: de grote rechthoekige eettafel, de stoelen, zelfs de parasol en de barbecue.

Om je meubelen goed te beschermen, moet je een waterdichte hoes kiezen in een vorm (rond of rechthoekig) en formaat die perfect passen bij je tuinmeubelen. Als je niet tevreden bent met de hoezen die uit de fabriek komen, kun je een beschermhoes op maat laten maken voor een ongewoon meubelstuk.

Ontdek het uitgebreide assortiment beschermhoezen op de ID Market tuinmeubelen webpagina. Uit de online beoordeling van onze beschermhoezen blijkt de waardering van onze klanten voor het product. Aarzel niet om zelf een beoordeling achter te laten na uw aankoop.

Hier vindt u alle tips om uw tuinmeubelen in goede conditie te houden:

- Hoe onderhoud je je tuinmeubelen?
- Hoe reinig je je tuinmeubelen?
- Hoe repareer je je tuinmeubelen?