Binnenzonwering en gordijnen zijn onmisbaar om je privacy te beschermen tegen nieuwsgierige blikken of om schaduw te bieden tegen de zon. Ze zijn gemakkelijk te installeren op slaapkamer-, woonkamer- of badkamerramen. Weet je niet zeker welk model geschikt is voor jouw huis? Ontdek onze gids voor het kiezen van jaloezieën en gordijnen! Twijfelt u tussen een verduisterend rolgordijn en een verduisterend rolgordijn? ID Market legt het verschil uit tussen deze twee producten en hoe ze worden gebruikt. Lichte of donkere kleuren, gordijnen met of zonder motieven, afmetingen van rolgordijnen, kwaliteit van de stof, mate van ondoorzichtigheid: er zijn zoveel parameters om rekening mee te houden bij de juiste aankoop. ID Market wijst u in de juiste richting om het verduisterende rolgordijn of horrengordijn te vinden dat het beste bij uw woning past. En voor doeltreffende en aantrekkelijke verduisterende rolgordijnen of gordijnen die niet duur zijn, kunt u het assortiment verduisterende gordijnen van ID Market ontdekken.

De voordelen van verduisterende jaloezieën en gordijnen

Bent u net verhuisd naar een nieuw huis? Of bent u de inrichting volledig aan het veranderen? Zorg er dan in elk geval voor dat je budget vrijmaakt voor de installatie van verduisterende of verduisterende rolgordijnen op je ramen.

Waarom zou je dit doen? Dit soort apparatuur heeft een aantal voordelen:

  • Maak nachtelijke ruimtes zoals slaapkamers donker, zodat je bij zonsopgang niet wordt gewekt door daglicht
  • Bescherm bepaalde kamers in huis tegen de hitte
  • Uw privacy beschermen door uw huis voor de buren te verbergen en toch het licht binnen te houden
  • Pas het lichtniveau in een kamer aan je dagelijkse activiteiten aan: voorkom bijvoorbeeld dat zonlicht weerkaatst op een computerscherm of televisie, zodat je ongestoord een film kunt kijken, breng make-up aan bij daglicht maar was je gezicht uit de buurt van nieuwsgierige blikken, enz.
  • Vervang rolluiken voor bepaalde soorten ramen die er geen hebben, zoals dakramen (velux merk)
  • Versier je ramen om een warm, gezellig gevoel te geven aan je leefruimtes, vooral in de winter.
  • Versterk de isolatie van je huis door een extra barrière toe te voegen tegen koude tocht en koudebruggen



Fenêtre avec stores enrouleurs blanc cassé
Een lichtgekleurd rolgordijn kan worden gebruikt om
te beschermen tegen nieuwsgierige blikken terwijl het licht binnen blijft

De verschillende soorten rolgordijnen

Er zijn een aantal verschillende systemen voor interieurbescherming op de markt:

  • Verduisterende rolgordijnen
  • Verduisterende gordijnen
  • Verduisterende rolgordijnen
  • Verduisterende gordijnen

In de war door alle beschikbare producten? Begrijpt u het verschil niet helemaal tussen een verduisterend rolgordijn en een screen rolgordijn? ID Market kan u helpen de juiste keuze te maken en biedt u producten tegen zeer lage prijzen.

Wat is een privacy rolgordijn?

Zoals u uit de naam al kunt raden, wordt een verduisterend rolgordijn gebruikt om een kamer te "dimmen", oftewel om het daglicht gedeeltelijk te filteren. Dit creëert een gedeeltelijk half licht in een slaapkamer, keuken of woonkamer. Slechts een deel van de buitenstralen komt door de stof. Een rolgordijn beschermt je tegen nieuwsgierige blikken en met het sluitsysteem kun je het lichtniveau in de kamer aanpassen.

=> Gewaardeerd om zijn installatiegemak en ruime keuze aan patronen. Effen of gekleurd, het kan worden aangepast aan elke openingsmaat en kan zelfs op maat worden gemaakt.

Wat is een privacygordijn?

Een verduisterend gordijn wordt gebruikt om de intensiteit van het licht in een kamer te verminderen en zo een zachte gloed te creëren, met behoud van een mooie helderheid. Ze worden anders opgehangen dan jaloezieën, met een gordijnroede die vooraf wordt geïnstalleerd. De diversiteit aan stofkleuren, materialen (katoen, linnen, enz.) en stofdiktes geeft je een ruime keuze aan decoratiemogelijkheden.

=> Bij voorkeur gebruikt in woonkamers zonder slaapgedeelte, omdat het verduisteringsgordijn het buitenlicht niet volledig kan tegenhouden.

Wat is een verduisterend rolgordijn?

Verduisteringsrolgordijnen worden veel gebruikt in interieurs, woningen en kantoren en bieden een veel hogere mate van lichtblokkering dan een screenrolgordijn. Door gebruik te maken van een verduisterende stof, maakt dit systeem het mogelijk om een kamer volledig in het donker te dompelen. Door tussen 95 en 100% van de UV-stralen te filteren, zorgt het verduisterende rolgordijn voor een totale "black-out".

=> Ideaal voor slaapkamers om niet gewekt te worden door daglicht en, meer in het algemeen, voor ruimtes die volledige duisternis vereisen (fotolaboratoria, enz.)

Wat is een verduisteringsgordijn?

Een verduisteringsgordijn speelt dezelfde rol als een verduisteringsrolgordijn en zorgt voor optimale lichtblokkering, maar het ophangsysteem is anders. Net als een conventioneel gordijn wordt het meestal bevestigd aan een gordijnroede, waarvoor mogelijk in de buurt van de openingen moet worden geboord.

=> Thermische gordijnen sluiten koude lucht effectief buiten, verbeteren uw comfort en voorkomen dat zonlicht de kamer binnendringt. Thermische gordijnen houden niet alleen de kou buiten, ze zijn ook tijdloos en elegant en geven je slaapkamer of woonkamer een echt decoratief tintje.



Salon cosy avec stores enrouleurs occultants gris aux fenêtres
Pas het lichtniveau in je leefruimte aan met verduisterende rolgordijnen van
. Je hoeft ze alleen maar omlaag te doen voor een siësta

Vouwgordijnen: waar worden ze voor gebruikt?

Een voile rolgordijn is een zeer licht stoffen rolgordijn dat een maximale hoeveelheid licht in de kamer binnenlaat en je tegelijkertijd voor de buitenwereld verbergt. Hoe kies je een voile-jaloezie? Kies lichte kleuren zoals wit, beige en lichtgrijs. Voile blinds houden niet alleen nieuwsgierige buren buiten, maar geven je woonkamer of keuken ook een decoratief tintje door je ramen te bedekken.

Donkere of lichte jaloezieën: welk model moet je kiezen om het licht te filteren?

De mate van ondoorzichtigheid van je rolgordijn hangt grotendeels af van de kleur. Als je vooral de warmte uit je huis wilt houden, kies dan voor lichte kleuren zoals wit of beige, die de zonnestralen naar buiten weerkaatsen. Zwart daarentegen absorbeert warmte. Als je vooral het licht wilt tegenhouden, kies dan voor een donkerdere stof (zwart of donkergrijs bijvoorbeeld).

Welke stof moet ik gebruiken voor mijn rolgordijn?

Ben je op zoek naar een specifieke stof voor je verduisterende rolgordijn die perfect past bij het aluminium kozijn van je raam? Wil je een rolgordijn met een patroon voor de slaapkamer van je kind? Vraag je je af hoe je je dakvenster moet uitrusten? Hier zijn de belangrijkste punten waarmee je rekening moet houden voordat je een verduisterend of verduisterend rolgordijn koopt.

De juiste kleur kiezenKies de kleur op basis van het effect dat je zoekt op het gebied van verduistering (hoe donkerder de kleur, hoe effectiever de verduistering)
Met of zonder patronen?Gordijnen met patronen kunnen aantrekkelijk zijn in een kinderkamer, of als je inrichting zich daarvoor leent. Maar pas op voor slechte smaak. Als je voor effen kiest, zijn je jaloezieën tijdloos elegant.
In harmonie met je inrichtingStem de kleur en het uiterlijk van je jaloezieën en gordijnen af op je interieur door ze te coördineren met de verf op je muren, de stijl van je meubels of de kleur van je bankkussens.
Maten van jaloezieën en gordijnenZorg ervoor dat je de breedte, lengte en hoogte van je jaloezieën en gordijnen aanpast aan de grootte en het formaat van je openingen. Een rolgordijn voor een erker zal niet dezelfde afmetingen hebben als een rolgordijn voor een dakraam.


Raadpleeg onze adviesgidsen voor meer informatie:

- Hoe kies je een rolgordijn voor binnen?
- Welk dag- en nachtgordijn moet je kiezen?
- Ons advies over het kopen van rolgordijnen
- Hoe kies je een warmte-isolerend gordijn?

Wil je je ramen voorzien van gordijnen? Hier zijn enkele andere dingen om te overwegen:

- Welke maat gordijn moet ik kiezen voor mijn ramen?
- Hoe installeer ik een gordijn op een raam?
- Je gordijn wassen: ons advies
- Een rolgordijn repareren: hoe doe ik dat?