Denk je er al een tijdje over om thuis een kip te houden, maar heb je de sprong nog niet gewaagd vanwege de grootte van je huis? Ga naar IDMarket om de juiste maat kippenhok voor jouw huis te vinden. Door voor dit alternatief te kiezen, kun je een kip in je huis houden, zelfs als je in de stad woont.

Een mini kippenhok neemt niet veel ruimte in beslag. Het kan aangepast worden aan kleine ruimtes, zoals een tuin, binnenplaats of groot balkon. Met een kippenhok voor 1 kip kun je genieten van alle voordelen van het houden van een kip, zelfs in de stad:

  • Met een legkip kun je elke dag genieten van verse eieren!
  • Ze ruimt je afval efficiënt op door je groenteschillen, restjes, schelpen van zeevruchten, enz. op te eten
  • Als je een moestuin hebt, verslindt ze de slakken en rupsen die je oogst kunnen verpesten.
  • Zijn uitwerpselen bemesten de grond.
  • Kippen zijn volgzame dieren die makkelijk tam te maken zijn.

Wat zijn de criteria voor het kiezen van een klein kippenhok?

Een ruime keuze uit 1 kippenhokken

Wil je een kippenhok in de stad? De oplossing is IDMarket.com! Wij bieden verschillende maten kippenhokken tegen lage prijzen. Ben je op zoek naar een 1-hok dat zowel mooi als goed geïsoleerd is? Kies dan voor een houten kippenhok. Zoek je een balkonhok dat niet te veel ruimte in beslag neemt? Dan lijken kunststof kippenhokken de beste oplossing. Voor extra comfort kun je ook kiezen voor een klein kippenhok met een zitstok, een helling of een nestkast. Het is aan jou om het kippenhok te kiezen dat het beste bij je behoeften past.

Hoeveel ruimte heeft een kip nodig?

Voor het houden van een kip is nog steeds een minimum aan ruimte nodig voor het comfort en welzijn van het dier. Terwijl de grootte van het kippenhok tussen 0,5 en 1,5 m² per kip moet zijn, moet de leefruimte hen meer ruimte geven om hun poten te strekken. Daarom moet je tussen de 10 en 16 m² per kip voorzien, afhankelijk van de soort die je kiest. Een dwerghen zal het bijvoorbeeld prima doen in een hok van 10 m², terwijl sommige leghennen 20 m² per hen nodig hebben om goed te gedijen.

Fouten die je niet moet maken met een kippenhok van 1 hen

Hennen als huisdier

Het adopteren van een kip brengt bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee, omdat het als huisdier beschouwd kan worden en dus waardig moet worden opgevoed. Dit betekent dat ze een huis moeten hebben dat aan hun behoeften voldoet, dat ze eten krijgen, water geven en hun hok regelmatig schoonmaken. Als je hoen in een te kleine ruimte leeft (smal balkon, klein stuk grond, enz.), kan ze bepaalde gedragsproblemen ontwikkelen, waardoor ze onder andere geen eieren meer legt. Het adopteren van een kip is daarom een verplichting die veel mensen niet serieus genoeg nemen. Als bewijs hiervan registreert de SPA een toenemend aantal in de steek gelaten kippen.

Erreur à ne pas faire pour un poulailler 1 poule

Informeer bij je lokale overheid

Het is ook belangrijk om te weten welke wetgeving van kracht is in jouw gemeente. In sommige steden zijn prefectorale verordeningen ingevoerd om het aantal kippenhokken te beperken. Voor grotere installaties is het ook belangrijk om het PLU (lokaal stedenbouwkundig plan) te raadplegen om er zeker van te zijn dat de kippenhokken voldoen aan de maatregelen.

Kippen zijn sociale dieren

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat het niet per se aan te raden is om een kip alleen te houden. Kippen zijn gewend om in achtertuinen gehouden te worden en zijn erg sociaal, dus ze moeten in de buurt van andere kippen zijn. Het is daarom sterk aan te raden om minstens twee kippen te houden, waarvoor je een oppervlakte van ongeveer dertig vierkante meter nodig hebt. Voor grotere kippen kun je alle maten kippenhokken vinden op IDMarket.com:

- Kippenhok voor 2 kippen
- Kippenhok voor 3 kippen
- Kippenhok voor 4 kippen