Als middelpunt van het huis heeft de woonkamer-keuken-eetkamer een functionele en aangename eethoek nodig. Verwaarloos de eetkamertafel niet - hij zet de toon voor je huis. Hoe kies je een eettafel? Er zijn veel criteria om te overwegen. Het is essentieel om het materiaal voor je tafel te kiezen dat bij je inrichting en levensstijl past. Voor een gezellige eethoek in je eetkamer of keuken is een houten tafel perfect! Hout staat bekend om zijn stevigheid en warmte en voegt een vleugje authenticiteit toe. Afmetingen, soort, vorm, stijl: ID Market leidt u naar de houten tafel die bij u past. Ontdek al onze voordelige tafelmodellen om je huis in te richten.

Voor- en nadelen van eettafelmaterialen

Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Om de eetkamertafel te kiezen die precies bij je past, moet je nadenken over je verwachtingen. Wat is de belangrijkste kwaliteit die je zoekt in je eetkamertafel? Stevigheid, stabiliteit, esthetiek, design of functionaliteit? Om je te helpen een duidelijker beeld te krijgen, biedt ID Market je deze vergelijking met de sterke en zwakke punten van elk materiaal.

VoordelenNadelen
Hout (massief of natuurlijk)Warm en natuurlijk
Robuust
Duurzaam
Gemakkelijk uit te breiden
Duur voor bepaalde soorten (eik, teak)
MetaalGemakkelijk te onderhouden
Veel kleuren en vormen mogelijk
Massief
Een beetje koud
GlasHelder en transparantMoeilijk te onderhouden (stof en vuil direct zichtbaar)
Breekbaar in gebruik (kan breken bij stoten)
TegelsDecoratief, met een grote verscheidenheid aan kleuren en vormenMoeilijk te onderhouden (vuil in de voegen)
Niet glad
Breekbaar (kan splijten)


Moeite met kiezen tussen twee materialen die je bijzonder mooi vindt? Kies niet! Ga voor een tafel die verschillende materialen combineert. Een houten tafel met een glazen blad of een houten tafel met metalen poten: speel met texturen en kleuren voor een persoonlijke look.

Table en bois élégante dans la salle à manger
Een houten eetkamertafel geeft meteen een warme uitstraling aan de kamer

Welk hout voor een eetkamertafel?

Verschillende houtsoorten hebben verschillende eigenschappen. Lichte of donkere kleur, dichtheid, sterkte en duurzaamheid, onderhoudsgemak: kies de houtsoort die het beste past bij de stijl van je huis en je inrichting, maar ook bij je gebruik. Vergeet niet om je stoelen en bar af te stemmen op je houten tafel om een harmonieuze sfeer te creëren.

Soorten die gebruikt kunnen worden voor keuken- en eetkamertafels :

  • Beuk: hout in Scandinavische stijl bij uitstek, zeer natuurlijke lichte kleur die in elk decor past en een zeer warme uitstraling geeft, betaalbare prijs
  • Walnoot: een robuust hout met verschillende kleurschakeringen, maar erg duur door zijn kwaliteit
  • Acacia: duurzaam, hoge kwaliteit, grijsbruine kleur
  • Eik: hardhout, voelt korrelig aan, zeer duurzaam, maar duur en gemakkelijk te beitsen en te branden
  • Teak: donker exotisch hout, elegant, maar breekbaar en erg duur


Heb je een beperkt budget maar ben je dol op houten tafels? De oplossing is om te kiezen voor een eettafel met "houteffect" die gemakkelijk te onderhouden is en verkrijgbaar is voor een miniprijsje, veel goedkoper dan een massief houten tafel. Ontdek het assortiment imitatie beuken tafels van ID Market en investeer in aantrekkelijke meubels zonder de bank te breken.

Vorm en stijl van een houten eettafel

De vorm van je houten tafel moet worden aangepast aan de beschikbare ruimte in je eetkamer en het aantal mensen dat een maaltijd deelt. Een vierkante tafel is perfect als je weinig ruimte hebt of als je met z'n tweeën bent. Rechthoekige tafels passen in de meeste kamers en zijn comfortabel als er veel mensen zijn. Een ronde tafel is nog steeds het gezelligst, omdat niemand geïsoleerd zit aan het eind van de tafel. Als je alleen woont of met z'n tweeën, maar in het weekend graag gezellig wilt tafelen rond een grote tafel, koop dan een uitschuifbare tafel met een of meer verlengstukken.

Qua stijl is de keuze aan jou: een Scandinavische tafel met naturel of wit houten poten en blad, of een houten tafel met metalen poten voor een rustiek/moderne mix en een meer eigentijdse touch. Wit gelakt hout, zwart of met een grijs geschilderde of zwarte tafelloper op het blad: veel plezier bij het samenstellen van een originele en trendy inrichting, waarbij je je tafel elegant combineert met comfortabele stoelen of een meer verfijnde bar.



Table de salle à manger en bois avec chaises blanches
Mix moderne accessoires in industriële stijl met een houten eettafel voor een stijlvol interieur

Waar koop ik een houten tafel?

Om uw houten tafel te kopen, kunt u de ID Market productcatalogus online raadplegen. Ontdek al onze houten eettafels aan miniprijzen, hun afmetingen en kenmerken. Levering aan huis en verzending binnen 24 uur: op de website IDMarket.com kunt u direct zien of het meubel dat u wilt kopen op voorraad is.

Er zijn nog andere stijlen voor je tafel:
Wanneer kies je een tafel in Scandinavische stijl?
Hoe kies ik een tafel in industriële stijl?

Welke afmetingen moet je kiezen voor je eettafel:
Bestaat er een juiste hoogte voor een tafel?
Hoe weet je de juiste lengte voor een tafel?
Handleiding: criteria voor het kiezen van de juiste breedte voor een tafel?