De brise vue, ook wel bekend als de pare vue, is een privacyscherm dat je beter beschermt tegen nieuwsgierige blikken wanneer je op een terras, tuin of balkon zit. Dit product is gemakkelijk te installeren en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen (natuurlijk of kunstmatig) naar ieders smaak: bamboepanelen, synthetische hagen, schermen van stof, PVC verduisteringslamellen... In deze gids ontdek je alle verschillende soorten privacyschermen die verkrijgbaar zijn om je omheining aan te kleden en je te beschermen tegen nieuwsgierige blikken.

De verschillende soorten synthetische privacyschermen

Een onontbeerlijk privacyscherm is het ideale product om nieuwsgierigen buiten te houden en tegelijkertijd een terras, balkon of tuin te verfraaien. Het is veelzijdig en praktisch, het bakent een eigendom af, verbergt een omheining en beschermt tegen wind en UV-stralen.

Een synthetisch privacyscherm biedt een aantal voordelen:

  • Gemakkelijk te onderhouden ;
  • Gemakkelijk te installeren;
  • Duurzaamheid;
  • Optimale visuele afscherming.

Om uw privacy te behouden, kunt u kiezen uit verschillende soorten producten:

  • Canisse of verduisteringspanelen: gemaakt van PVC, dit type harde panelen scheidt effectief een ruimte af en zorgt voor een goede verduistering in de tuin.
  • Canvas privacy netten: gemaakt van polyethyleen of PVC, dit product is verkrijgbaar in verschillende kleuren en biedt verschillende gradaties van afscherming afhankelijk van de concentratie van het materiaal.
  • Kunsthaag met looflook: dit UV-bestendige product is de perfecte reproductie van een echte, natuurlijke haag, zonder het onderhoud dat ermee gepaard gaat.

Ben je op zoek naar een voordelig privacyscherm om een schutting af te dekken? Op IDMarket.com vind je een ruime keuze aan kwalitatieve privacyschermen voor je terras: kunsthagen, verduisteringsgaas, enz.

Natuurlijke privacyschermen

Om je privacy te beschermen zijn er ook verduisterende privacyschermen verkrijgbaar in bamboe of hout in de vorm van canisses of verduisteringspanelen voor een natuurlijker effect. Dit type omheining heeft het voordeel dat het harmonieus opgaat in de omgeving: begroeiing, meubilair, groen, enz

Houten panelen voor tuinafscheidingen zijn een uitstekend alternatief voor natuurlijke hagen. Met hun authentieke look passen ze goed in het decor en houden ze nieuwsgierige toeschouwers buiten. Bovendien bieden ze een doeltreffende bescherming tegen wind en UV-stralen. Sommige modellen, zoals bamboe canisses, hebben meer of minder ver uit elkaar geplaatste latten die het licht filteren, waardoor er in de zomer een aangename schaduw ontstaat.

Panelen van natuurlijke materialen bieden ook een aantal voordelen:

  • Lichtgewicht ;
  • Gemakkelijk te installeren en te onderhouden;
  • Bestand tegen vocht;
  • Natuurlijk, aantrekkelijk uiterlijk.

Canisse is eenvoudig te installeren op hekwerk of op palen die verbonden zijn met spandraden. Om het op zijn plaats te houden, heb je draad nodig om de matten aan de steun te bevestigen.

Un brise vue installé sur une terrasse
Alles wat je moet weten over privacyschermen

Hoe hoog mag een privacyscherm zijn?

Voordat je een privacyscherm op een omheining installeert, moet je de geldende regels bij je gemeente controleren. Als algemene regel geldt dat voor het installeren van een privacyscherm geen voorafgaande bouwvergunning nodig is. Het Plan d'Occupation des Sols (POS) of het Plan Local d'Urbanisme (PLU) kan echter een hoogtelimiet opleggen voor de omheining. Als er geen regel wordt opgelegd, zijn de standaardhoogtes voor omheiningen in het Burgerlijk Wetboek als volgt:

  • maximaal 2,60 meter voor steden met minder dan 50.000 inwoners ;
  • maximaal 3,20 meter voor steden met meer dan 50.000 inwoners

Op een balkon zijn sommige oprolbare schermen erg praktisch om zich voor de buren te verbergen. Bezoek IDMarket.com voor een reeks modellen: oprolbare zonwering, geperforeerde schermen, decoratieve panelen, enz.

ID Market biedt een breed assortiment voordelige producten en accessoires voor uw buitenruimte: verduisteringspanelen van PVC of canvas, beschermhoezen voor schermen, enz. Een breed assortiment producten op voorraad en beschikbaar voor levering aan huis.

Met welke factoren moet ik rekening houden bij het kiezen van een privacyscherm? Ontdek onze andere gidsen!

- Welk privacyscherm kies je voor je balkon?
- Welk privacyscherm kies je voor je terras?
- Welk privacyscherm kies je om je omheining te verbergen?
- Hoe kies je een verduisterend privacyscherm?
- Welk privacyscherm kies je om tegen de wind te kunnen?