Denk je erover om een privacyscherm op je balkon, terras of tuin te installeren om je doeltreffend te beschermen tegen nieuwsgierige blikken? Er zijn zoveel modellen op de markt, maar welke moet je kiezen? Natuurlijke houten canisse, doek of PVC-doek, kunstmatige haag of waarom geen oprolbaar scherm zodat je zelf kunt kiezen wanneer je het wilt installeren? Vind het ideale product in de handleiding voor privacyschermen op IDMarket.com.

Doek: voor een zen-sfeer

Een luchtgordijn voor een lichte, zen-sfeer op je balkon of langs een schutting, dat is wat het scherm van acryldoek biedt in een reeks kleuren: wit, antraciet, groen, bruin. Je hoeft alleen maar het patroon en de hoogte te kiezen die het beste bij je passen.

Acrylweefsel wordt vaak verkocht per rol met bevestigingsaccessoires en is snel en eenvoudig te installeren op je hekken, balustrades of balkons. Het enige wat je hoeft te doen is de draad door de oogjes te halen en het aan het balkon of hek te bevestigen. Als uw privacyscherm is voorzien van zeilringen, kies dan versterkte zeilringen voor extra stevigheid.

Kies een kwaliteitsdoek met een hoge dichtheid. Hoe dichter de stof, hoe sterker het scherm. En hoe hoger het gewicht, hoe beter het scherm afschermt. Ten slotte, om de kleur van je doek te behouden, moet je ervoor zorgen dat het waterdicht is en een anti-UV behandeling heeft.

Houten schermen: warmte en authenticiteit voor uw balkon

Als je een natuurlijk tintje aan je balkon wilt geven of een hek wilt aankleden, dan is een houten scherm de ideale oplossing.

Traditionele privacyschermen zijn er in verschillende vormen:

  • Canisse: dunne stroken bamboe of riet die per rol worden verkocht; wees echter voorzichtig met bamboestroken, die zijn erg scherp
  • Panelen van houten latten: voor maximale privacy
  • Een trellis: ideaal voor klimplanten waarvan het gebladerte een beschermende barrière vormt tegen nieuwsgierige blikken


Houten privacyschermen zijn zeer decoratief op balkons of schuttingen en geven je omheining meer warmte. Houd er echter rekening mee dat hout na verloop van tijd donkerder wordt. Zorg ervoor dat je het behandelt om te voorkomen dat het te snel achteruitgaat.



Espace de tranquillité sur un balcon avec transat et poufs
Vind het juiste privacyscherm voor je balkon bij ID Market!

Pvc privacyschermen: praktisch en aantrekkelijk

Een goed alternatief voor acryldoek is een pvc-scherm, dat gemakkelijker te onderhouden en bestendiger is. De dagen van het gebruikelijke groene of antraciete privacyscherm zijn voorbij; met PVC-doek kunt u zo fantasierijk zijn als u zelf wilt, met prints met steenmuur- of plantenhaageffecten!

Voor een meer natuurlijk effect op je balkon is een kunstmatige haag een andere oplossing als je van groen houdt zonder het onderhoud dat het vergt. De kunsthagen worden op rol geleverd en zijn eenvoudig met draad aan het balkon te bevestigen. Om de heldere kleur te behouden, moet het product worden behandeld met een anti-UV-coating.

Tot slot zijn er ook PVC privacyschermen met houtlook. Het spreekt voor zich dat een kwaliteitsproduct er beter uitziet. Dit type scherm wordt verkocht in de vorm van een rol die lijkt op een canisse, of in de vorm van een hekwerkpaneel en is ideaal voor balkons. Het PVC-scherm met houtimitatie is esthetisch, onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te installeren (alle benodigde accessoires worden meegeleverd), en heeft als voordeel dat het duurzaam is en perfect verduistert.

Het oprolbare scherm: te installeren zonder gaas

Als je het uitzicht vanaf je balkon niet wilt blokkeren, is het oprolbare scherm het product voor jou. Het oprolbare scherm is ook ideaal als je geen gaas op je balkon hebt waaraan je een privacyscherm kunt bevestigen.

Zeg maar dag tegen het gebruikelijke privacyscherm dat voortdurend je uitzicht blokkeert! Rol het scherm uit wanneer je wilt om jezelf te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Een esthetische oplossing die verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, waarvan wit, antraciet en taupe de populairste zijn. Om de levensduur van de kleuren te verlengen, kiest u een zonweringdoek dat een anti-UV-behandeling heeft ondergaan. Tip voor maximale bescherming: kies een zonnescherm dat hoger is dan uw balkon.

Gemakkelijk te installeren, alle installatieaccessoires worden meestal met het product meegeleverd. In tegenstelling tot het doek, dat aan de schutting of het balkon wordt bevestigd, moet de paal van het kamerscherm aan de muur of de grond worden vastgeschroefd.

Vertrouw op ID Market en kies uw privacyscherm uit onze voordelige voorraad. Profiteer van thuisbezorging.

Welk type privacyscherm moet ik kiezen?

- Welk type privacyscherm kies ik?
- Hoe vind ik een privacyscherm voor op het terras?
- Hoe vind ik een privacyscherm?
- Hoe vind ik een oprolbaar privacyscherm?

- Wat is een privacyscherm?
- Hoe kies ik een verduisteringsscherm?
- Welk scherm moet ik kiezen om bestand te zijn tegen de wind?


Advies over het kiezen van het juiste privacyscherm.

- Welk formaat privacyscherm moet u kiezen voor uw tuin?
- Technische gids voor het installeren van privacyschermen