Wil je een oude, onaantrekkelijke schutting verbergen of gewoon wat privacy in je tuin terugwinnen door jezelf te beschermen tegen nieuwsgierige blikken? Kies voor een privacyscherm en trakteer uzelf op momenten van pure ontspanning, weg van nieuwsgierige blikken en de wind. Privacyschermen zijn geschikt voor bevestiging aan gaas, snel te installeren, vereisen weinig of geen onderhoud, bieden een optimale afscherming en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (wit, antraciet, enz.).

Om enkele meters omheining te bedekken in de kleur van je poort, of om je balkon, terras of tuin te verfraaien, vind je een ruime keuze aan voordelige privacyschermen op IDMarket.com. Welk privacyscherm moet je kiezen voor je omheining? Bekijk ons koopadvies voor privacyschermen om zelf een beslissing te nemen.

Verduisterende stoffen

Een dichtmazig doek biedt een effectieve afscherming om de privacy van je tuin te beschermen. Hoe strakker de mazen, hoe beter de verduistering. En de kwaliteit hangt af van het weefsel van het gaas.

Er is een breed scala aan kleuren beschikbaar: wit, antraciet, groen of zelfs imitatiesteen of plantenhaagprints. Met PVC-weefsel kun je zo fantasierijk zijn als je zelf wilt! Voor totale harmonie kiest u een kleur die lijkt op die van uw poort.

Verduisteringsdoeken zijn ideaal voor hekken en balkonrails en worden verkocht op rollen van enkele meters. Het doek kan gemakkelijk aan het gaas worden bevestigd met de bevestigingsaccessoires die bij je kit worden geleverd: draad of plastic clips.

Kunsthagen

Kies een kunsthaag om een paar meter groen toe te voegen aan je terras of balkon. Kies een kwalitatieve kunsthaag die erg lijkt op een natuurlijke haag. Profiteer van de maximale camouflage van een haag die niet wegzakt door een slechte behandeling en die zijn kleurenpracht behoudt dankzij een anti-UV-behandeling.

Zodra u uw omheining hebt opgemeten, kunt u beslissen welke afmetingen u wilt. Kies indien mogelijk een privacyscherm dat even hoog is als uw omheining.
Het scherm is eenvoudig en snel te installeren, het wordt per rol verkocht en aan de omheining bevestigd met staaldraad, beschikbaar in de installatiekit.



Un brise-vue installé sur un grillage pour se protéger des regards indiscrets
Ontdek al het advies dat u nodig hebt om een privacyscherm te kiezen om op een schutting te installeren

Natuurlijke privacyschermen

Natuurlijke privacyschermen, ook bekend als canisse, voegen warmte en elegantie toe aan je tuin. Canisse van heide, riet of bamboe wordt gebruikt om balkons, terrassen of schuttingen af te dekken om je privacy te beschermen. Het enige nadeel is dat de houten latten van de canisse na verloop van tijd zwart worden.

Een rol canisse is eenvoudig te installeren op uw omheining en vereist geen andere accessoires dan staaldraad.
Om te bepalen hoeveel meter privacyscherm je nodig hebt, moet je je schutting opmeten om een idee te krijgen van de benodigde hoeveelheid.

Verduisteringspanelen: houten lamellen of harde PVC lamellen

Een ander mogelijk privacyscherm voor het verduisteren of vervangen van een oude tuinafscheiding is het verduisteringspaneel. De panelen, die worden aangeboden in de vorm van een kit met harde PVC lamellen of perfect verduisterende houten lamellen, kunnen over de hele lengte van de omheining worden geïnstalleerd.

Het verduisteringspaneel wordt verkocht in kitvorm en is eenvoudig te installeren, maar de lamellen of stijve stroken worden regel voor regel in elkaar gezet.
Er is geen gereedschap nodig om de verduisteringspakketten met stijve lamellen te installeren, behalve een schaar om de lamellen op de juiste hoogte te knippen. Je plaatst ze vervolgens in het gaas met behulp van de accessoires die bij de kit worden geleverd.

Voor panelen met houten of PVC lamellen worden de lamellen gestapeld tussen de twee palen in uw kit. Op basis van uw afmetingen monteert u de startkit en breidt u vervolgens uw afrastering in een rechte lijn uit door zoveel verlengkits toe te voegen als u nodig hebt. Het aantal sets hangt af van de lengte van uw omheining.

Advies: kies voor houten verduisteringspanelen composietlamellen van goede kwaliteit die hout zeer goed imiteren, in plaats van lamellen van natuurlijk hout die na verloop van tijd verkleuren. Er is een ruime keuze aan kleuren beschikbaar, van wit tot antraciet en groen. Voor een perfecte match kiest u uw hek in een kleur die lijkt op die van uw poort en, indien mogelijk, van dezelfde hoogte.

Welk type privacyscherm moet ik kiezen?

- Privacyschermen als oplossing voor privacyproblemen
- Privacyschermen om je balkon te beschermen
- Privacyschermen om je terras te beschermen
- Ons koopadvies over oprolbare privacyschermen

- Wat is een privacyscherm?
- Hoe kies ik een verduisteringsscherm?
- Welk scherm moet ik kiezen om wind tegen te houden?

Hoe kies ik het juiste privacyscherm?

- Ons koopadvies over de afmetingen van een privacyscherm
- Hoe installeer je een privacyscherm op een balkon?