Om je terras te beschermen tegen de zon en nieuwsgierige blikken zijn er verschillende opties. Als je niet van plan bent om een muur rond je tuin te bouwen, is een van de ideale oplossingen het plaatsen van een privacyscherm. Canvas, canisse, oprolbare schermen, houten panelen... er is voor elk wat wils. Kies de juiste kleur, kwaliteit en mate van afscherming en beslis welk product het beste bij u past door het koopadvies voor privacyschermen van ID Market te volgen.

Canvas privacyschermen

Voeg een vleugje kleur toe aan uw terras met een canvas tuinscherm. Dit zeer verduisterende product is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waarvan groen, grijs en zwart het populairst zijn. Sommige modellen worden zelfs geleverd met een imitatie stenen muur of plantenhaag, zodat je echt een statement kunt maken!

De enige beperking is dat het bevestigd moet worden aan een hek dat het versterkt, zoals een draadhek of balkonreling. Het doekscherm wordt op zijn plaats gehouden met een stevige draad, is perfect sterk en raakt niet verstrikt in de wind.

Het oprolbare scherm

Als je het uitzicht vanaf je terras niet wilt blokkeren omdat je bang bent dat je van gedachten verandert, of als je geen hek of balkon hebt om een privacyscherm aan te bevestigen, dan is het oprolbare scherm het product voor jou!

Het is een ruimtebesparend product, waarbij alleen de paal aan de muur of vloer hoeft te worden vastgeschroefd. Daarna ben je vrij om het oprolbare zijscherm te openen of te sluiten om de zon buiten te houden of de ruimte te openen!

Het natuurlijke privacyscherm

Als er één manier is om warmte en een vleugje exotisme aan je tuin toe te voegen, dan is het wel met een houten privacyscherm. Volgens alle beoordelingen van tevreden klanten, of het nu gaat om een houten paneel of een bamboe canisse, is een natuurlijk privacyscherm een zeer trendy product als het gaat om decoratie.

Creëer een warme, natuurlijke ruimte op je terras met een bamboe canisse, bevestigd aan een hek of balkon.

Scheid je terras van de rest van de tuin met houten privacypanelen. Het houten verduisteringspaneel is zeer duurzaam en ideaal voor bescherming tegen de zon. Je kunt ook trellisvormige panelen gebruiken om klimplanten te ondersteunen.



Ambiance lounge sur une terrasse en bois grâce à un brise-vue en toile
Alle advies om het juiste privacyscherm voor je terras te kiezen

Synthetische privacyschermen

De keuze voor een synthetisch scherm heeft een aantal voordelen. In tegenstelling tot doek, dat kwetsbaarder is, of hout, dat donkerder wordt naarmate het ouder wordt, zijn PVC schermen zeer duurzaam en vereisen ze weinig of geen onderhoud.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten privacyschermen:

  • Een kunsthaag: een privacyscherm met het voordeel dat de bladeren en kleuren van de planten behouden blijven, zelfs als je geen groene vingers hebt!
  • Een PVC canisse: kies een kwaliteitsscherm zodat het sterk en stevig is, en gebruik een sterke draad om het op zijn plaats te houden.
  • Een paneel van composiethout. Composiet is een goede imitatie van hout zonder de onderhoudsvereisten. Een paneel van houtcomposiet versterkt bijvoorbeeld een draadafscheiding en geeft je terras of balkon een warme uitstraling, net als panelen van natuurlijk hout. Voor een moderne look kies je voor een andere kleur dan natuurlijk hout, zoals zwart of antraciet.
  • Een privacyscherm van PVC. PVC maakt stoffen privacyschermen nog steviger. Bovendien is het nog fantasierijker dan stof. Ga bijvoorbeeld voor felle kleuren of een afbeelding van een stenen muur of plantenhaag.


Houd er wel rekening mee dat een privacyscherm ook een windscherm is en dus stevig aan de grond moet worden bevestigd (een gaas, een laag muurtje, palen, een balkonreling, enz.) Het moet ook op zijn plaats worden gehouden met kwaliteitsdraad of schroeven om windvlagen te weerstaan.

Wat zijn de verschillende soorten privacyschermen?

- Kom meer te weten over alle verschillende soorten privacyschermen
- Gids voor privacyschermen voor balkons
- Gids voor privacyschermen met harde schermen
- Gids voor privacyschermen met oprolbare schermen

- Wat is een privacyscherm?
- Hoe kies ik een verduisteringsscherm?
- Welk scherm moet ik kiezen om bestand te zijn tegen de wind?

Hoe kies ik mijn privacyscherm?

- Onze aanbevelingen voor schermformaten
- Hoe onderhoud ik een privacyscherm?