Synthetische hagen, houten of PVC canisse, canvas privacyschermen, PVC verduisteringslamellen... Er zijn verschillende soorten privacyschermen om je terras, tuin of balkon te beschermen tegen nieuwsgierige blikken.

Bij het maken van je keuze is het verduisteringspercentage een essentieel criterium: hoe hoger het gewicht, hoe meer privacy je geniet. Hoe kies ik een verduisteringsscherm? Welk gewicht voor welk gebruik? IDMarket.com geeft je al het advies dat je nodig hebt om het juiste privacyscherm te kiezen.

Welk type privacyscherm is het beste voor totale privacy?

Heb je genoeg van de visuele overlast van over het hoofd geziene ruimtes? Is uw terras te blootgesteld aan nieuwsgierige blikken van voorbijgangers? Om je privacy te beschermen is een privacyscherm met een hoge mate van verduistering, tussen 80 en 100%, de beste oplossing om je omheining te beschermen tegen nieuwsgierige blikken en licht.

De mate van verhulling varieert afhankelijk van het gekozen materiaal en het weefsel van het doek. In het geval van een privacyscherm van stof geldt: hoe hoger de dichtheid, hoe groter de afschermingskracht. Dus als u helemaal niets wilt zien, is een gewicht tussen 220 en 300g/m² aan te raden. De meest effectieve producten voor het afschermen van een balkon, terras of tuin zijn synthetische kunsthagen, PVC-panelen, canisse (hout, PVC of bamboe), geweven privacyschermen, enz. Dit zijn allemaal oplossingen die even praktisch als aantrekkelijk zijn, zodat je een aangename ruimte kunt creëren om te ontspannen en te genieten van tijd met vrienden en familie.

Om je natuurlijke canisse privacyscherm met succes in de tuin te installeren, is een steun essentieel: gaas, balkonrails, enz. Om de matten stevig aan de steun te bevestigen, moet je draad (of geplastificeerd draad) gebruiken.

Ben je op zoek naar een gemakkelijk te onderhouden, goedkoop verduisteringsscherm om een draadafscheiding of reling te verbergen? Materialen, afmetingen, uiterlijk lengte, kleuren, uiterlijk... Kies op ID Market uit verschillende modellen het product dat het beste bij uw behoeften past.

Un brise vue entoure un espace lounge sur un balcon.
Ontdek hoe u een privacyscherm kiest!

Met welk privacyscherm kunt u zien zonder gezien te worden?

Hoe kiest u een verduisteringsscherm zodat u kunt zien zonder gezien te worden door voorbijgangers? Kies een verduisteringsscherm met een verduisteringsgraad tussen 70 en 85%. Het gewicht van het doek blijft voldoende hoog, met een dichtheid tussen 140 en 220 g/m², zodat je veilig bent voor nieuwsgierige blikken terwijl je toch een oogje in het zeil houdt. Je kunt kiezen uit verschillende modellen: PVC canisse of panelen, kunsthaag van synthetisch doek, doekrol, enz.

Op zoek naar een scherm met een patroon? Er zijn verschillende soorten synthetische privacyschermen verkrijgbaar: steeneffect, bladeffect, stroeffect, enz.

Synthetische privacyschermen hebben een aantal voordelen:

  • Gemakkelijk in onderhoud ;
  • Anti-UV behandeling;
  • Lage prijs;
  • Gemakkelijk te installeren en te bevestigen;
  • Imiteert het uiterlijk van kunstmatig gebladerte.

Natuurlijk is de hoogte van uw panelen ook belangrijk om uw privacy te beschermen. Het is het beste om een product te kiezen dat overeenkomt met de hoogte van uw gaas of schutting, voor een harmonieus, esthetisch resultaat.

Welk privacyscherm is het beste voor lichtschermen?

Hoe kiest u een matig scherm voor uw omheining? Een product met een dekkingsgraad tussen 50 en 70% is voldoende om discrete schaduw te creëren op je terras of balkon. Dit type privacyscherm wordt voornamelijk gebruikt om een esthetisch tintje te geven en karakter toe te voegen aan een buitenomgeving. De dichtheid van het doek is meestal minder dan 140g/m². Je kunt kiezen uit verschillende producten voor je tuin: synthetische kunsthaag, polyethyleendoek (effen of met patroon), natuurlijke canisse, enz.

Er zijn verschillende installatiesystemen beschikbaar voor uw privacyscherm: clips (voor schermen met een gewicht tussen 90g/m² en 150g/m²), nietjes en draad.

Op zoek naar een praktisch en goedkoop privacyscherm voor uw woning? Ga naar IDMarket.com voor een ruim assortiment in verschillende materialen, kleuren en maten!

Met welke factoren moet je rekening houden bij het kiezen van een privacyscherm? Bekijk onze andere gidsen!

- Welk privacyscherm kies je voor je balkon?
- Welk privacyscherm kies je voor je terras?
- Welk privacyscherm kies je om je schutting te verbergen?
- Wat is een privacyscherm?
- Welk privacyscherm kies je om de wind tegen te houden?