Het kiezen van stoelen voor je huis is geen gemakkelijke taak. Vroeger was het de norm om te kiezen voor houten stoelen die pasten bij de tafel en alle meubels in de kamer, maar vandaag zijn de regels veranderd.

In de keuken of eetkamer aarzelen we niet langer om een houten tafel te combineren met moderne stoelen in verschillende kleuren en materialen. Van metaal tot kunststof tot stof, de keuze is enorm. En waarom zou je geen stoelen in verschillende kleuren gebruiken? Welke stijl voor je stoelen?

Als je de weg kwijt bent tussen de vele modellen moderne stoelen die verkrijgbaar zijn, kan ID Market je helpen om het allemaal te begrijpen. Voordat u overhaast een ondoordachte aankoop doet, volgt u deze tips om stoelen te kiezen die perfect bij uw wensen passen.

Eerst en vooral comfortabele moderne stoelen

Een gestoffeerde zitting, een hoge rugleuning en armleuningen zijn allemaal belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een stoel die zo comfortabel mogelijk is. Als je graag tijd doorbrengt aan tafel, kies je best voor comfortabele stoelen.

Kies daarom voor moderne stoffen stoelen met vulling op de zitting en rugleuning.

Hoe hoger de rugleuning, hoe comfortabeler de stoel.

En waarom geen stoel met armleuningen? Als de ruimte in je keuken of eetkamer het toelaat en als je tafel groot genoeg is, kan je best kiezen voor een fauteuil in plaats van een stoel voor nog meer comfort. Pas wel op, want de armleuningen maken het soms onmogelijk om de stoelen onder de tafel te schuiven!

4 chaises capitonnées avec pieds bois autour d’une table
Moderne stoelen: hoe kies je?

Het ontwerp van de moderne stoel

Van de grootte van de rugleuning tot de stijl van de poten, het ontwerp van een moderne stoel biedt comfort en bepaalt de sfeer van je interieur. Hier is wat advies voordat je tot aankoop overgaat - volg de gids!

Hoe kies je de juiste moderne stoelen?

Kies de hoogte van de rugleuning van je moderne stoel op basis van :

- Je gewenste comfortniveau: hoe hoger de rugleuning, hoe comfortabeler;

- De ruimte die je beschikbaar hebt. Grote rugleuningen nemen meer ruimte in beslag, dus ze staan beter in een grote kamer. Aan de andere kant geef je misschien de voorkeur aan een meer discrete rugleuning als je eetkamer klein is.
Als het gaat om het kiezen van de stijl van de poten van de stoel, zijn er verschillende modellen verkrijgbaar in hout of metaal:

- Klassieke, rechte poten maken het mogelijk om je moderne stoelen te stapelen;

- Chique, sledepoten of sledepoten in metaal voegen originaliteit toe aan je inrichting, maar nemen meer vloerruimte in beslag;

- Een trendy Scandinavische stijl, de kruisvoet biedt uitstekende stabiliteit voor de stoel.

Moderne stoelen die bij je interieur passen

De stijlkeuze voor je moderne stoel bepaalt de sfeer in je keuken of eetkamer. De tijd dat de stoel discreet onder de eettafel stond, is voorbij. Tegenwoordig is het een meubelstuk dat een integraal deel uitmaakt van de inrichting van je huis.

Alle stijlen zijn toegestaan: er zijn nu stoelen in alle kleuren en materialen. Van stof tot metaal, kunststof of hout.

Ongeacht het materiaal openen nieuwe technieken een heleboel designmogelijkheden. Je kunt nu een hout- of metaaleffect bereiken met hoogwaardige kunststof producten.

Als je interieur overwegend neutraal van kleur is, zullen moderne stoelen in witte, beige, grijze of zwarte tinten charme en elegantie toevoegen aan de kamer.
Aan de andere kant kun je ook voor kleur durven gaan met stoelen die niet bij elkaar passen of kiezen voor ultra-design patchwork modellen.

Tot slot, hoewel stoelen niet meer bij de eettafel hoeven te passen, kunnen ze nog steeds worden afgestemd op een ander meubelstuk in de kamer, zoals de bank.

Ben je na al dit advies klaar om de juiste aankoop te doen?

Tips voor het kiezen van de juiste stoelen :

- Hoe kies je Scandinavische stoelen?
- Hoe kies je de kleur van je stoelen?
- Effen of niet bij elkaar passende stoelen?
- Stoelen met of zonder armleuningen?