Zoals bij elk meubelstuk in huis, moet je bij de keuze van een keuken- of eetkamerstoel goed nadenken. Je moet rekening houden met de afmetingen, het materiaal, het comfort en de stijl van de stoel.

Massief hout, metaal of stof, Scandinavisch, modern of vintage, de stoel staat trots rond de woonkamertafel. Hij maakt deel uit van het meubilair dat de inrichting van een huis verbetert.

Volg het advies in deze gids om de juiste stoelen voor je huis te kiezen.

Hoe kies je de juiste stijl stoel?

Klassiek of modern, overwegend zwart of wit: de stijl van een meubelstuk kiezen is een kwestie van smaak.

Welke stijl stoel moet je kiezen in een slaapkamer, woonkamer, keuken of eetkamer?

Natuurlijk zijn er kleurcodes die moeten worden gevolgd, harmonie in de ruimte die moet worden gecreëerd en afmetingen die moeten worden gerespecteerd in overeenstemming met de gegeven ruimte. Afgezien van deze paar basisregels is het aan jou om een keuze te maken uit de vele beschikbare stoelmodellen.

Scandinavische en moderne ontwerpen zijn slechts enkele van de trendy stijlen. Volg de gids om erachter te komen welke stoelmodellen jouw favoriet zullen zijn. Felle of sobere kleuren? Effen of niet bij elkaar passend? Met of zonder armleuningen? Hier zijn een paar tips om je te helpen beslissen.

De Scandinavische stoel: een blijvende trend

Al enkele jaren zijn Scandinavische designmeubelen een leidraad voor onze interieurinvloeden. Waarom is het zo populair? En waarom zou je de Scandinavische stijl kiezen voor je stoelen? Heel eenvoudig vanwege de strakke, vloeiende lijnen, waarbij hout wordt gecombineerd met lichte kleuren.

Het materiaal bij uitstek voor de Scandinavische stijl is hout, dat de inrichting warmer maakt. En de favoriete kleur is wit, dat de kamer opfleurt.

Scandinavische stoelen, met hun afgeschuinde houten poten, stoffen zittingen en afgeronde ruggen, voegen elegantie toe aan de inrichting van je keuken of eetkamer. Met deze stoelen in Scandinavische stijl voel je je thuis, en niet alleen tijdens het eten.

De moderne stijl voor je stoelen kiezen

Waarom kiezen voor een moderne stijl voor je stoelen? Of het nu gaat om een stoffen stoel met leereffect en rechte zwarte metalen poten of een stoel met een verchroomd metalen sledeonderstel, de moderne stijl is zeer geschikt voor eetkamerstoelen.

Veel stoelen in moderne stijl hebben een hoge rugleuning voor optimaal comfort. De hoogte van de rugleuning geeft je niet alleen een resoluut eigentijdse toets aan je interieur, maar zorgt ook voor meer comfort aan tafel.

Als je een centraal eiland in je keuken hebt, is de hoogte van de stoelpoten ook iets om rekening mee te houden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor metalen of houten barkrukken, die gemakkelijk te integreren zijn in je inrichting.

chaises en métal gris avec accoudoirs
Welke stijl stoel moet ik kiezen?

Welke kleur moet je kiezen voor je stoelen?

De kleur van je stoel wordt zeker bepaald door je interieur en de meubels die je al in huis hebt.

Hoe kies je de kleur van je stoelen? Door te spelen met kleurencombinaties.

Een set stoelen in neutrale tinten past bij alle soorten interieurs. Gekleurde stoelen geven een traditionele tafel meer karakter.

Effen of niet bij elkaar passende stoelen: hou het eenvoudig of durf origineel te zijn

Vroeger moesten alle stoelen rond een eettafel identiek zijn. Vandaag de dag is dat veranderd. Het is erg in de mode om stoelen in verschillende kleuren te durven gebruiken.

Effen of niet bij elkaar passend?

Volg ons advies op: als je een vleugje originaliteit aan je eetkamer wilt toevoegen, kies dan voor een set stoelen die niet bij elkaar passen.

Stoelen met of zonder armleuningen kiezen

Voor optimaal comfort kies je stoelen met armleuningen, als de ruimte en de grootte van de tafel dat toelaten.

Omdat stoelen met armleuningen over het algemeen meer ruimte innemen dan stoelen zonder, kan het moeilijk zijn om ze onder de tafel te schuiven.

Kies je voor een set stoelen met of zonder armleuningen?