Materiaal, stijl, kleur, maar ook de hoogte van de rugleuning en de vulling van de zitting, en niet te vergeten de prijs, zijn allemaal criteria om te overwegen voordat je een stoel koopt.

Hoe kies je een stijl voor je stoelen? Moet je kiezen voor effen of niet bij elkaar passende stoelen voor je keuken of eetkamer?

De lijst met stoelstijlen is tegenwoordig zo lang dat het moeilijk kiezen is. Hier zijn een paar tips om je te helpen de juiste goedkope stoel voor jouw huis te vinden.

Waarom kiezen voor effen stoelen?

- Voor uniformiteit

Als je van goede smaak houdt, kan je je niet voorstellen om verschillende stijlen stoelen in verschillende kleuren en materialen door elkaar te gebruiken rond je keuken- of eetkamertafel.

Wat de huidige trend ook is, je houdt van een zekere uniformiteit in je interieur.

Je kunt dus geen stoelen hebben die niet bij elkaar passen, de ene met een houten onderstel, de andere met metalen poten, de ene met een stoffen rugleuning, de andere met een fluwelen..

Voor jou zijn effen stoelen de norm. Ze brengen harmonie in de kamer en elegantie aan tafel.

Als je op zoek bent naar zeer comfortabele stoelen, kies dan voor stoelen in moderne stijl. Met of zonder armleuningen, de hoogte van de rugleuning zorgt voor optimaal comfort.

Sober en chic, zwart is de perfecte kleur voor een hedendaags interieur. Zwart wordt niet vuil en is gemakkelijk schoon te maken. Ideaal voor bureaustoelen.

- Voor gemakkelijke combinaties

Een van de beste decoratietips voor mensen die van effen stoelen houden, is kiezen voor stoelen in neutrale kleuren. Ze zijn gemakkelijker te combineren met de verschillende meubels en decoratieve elementen in een kamer. Je kunt bijvoorbeeld de kleur of het materiaal van de stoelen afstemmen op die van de bank.

- Voor gelijk comfort

Met vergelijkbare kleuren, materialen, onderstellen en prijzen betekent de keuze voor effen stoelen dat al je gasten op hetzelfde niveau zitten. Niemand wordt op een voetstuk geplaatst en iedereen zit even comfortabel. Geen houten krukjes, metalen kinderstoelen of fluwelen fauteuils..

Dit is slechts een van de goede ideeën die we soms bedenken als we ouders zijn met kinderen die strijden om de beste stoel in huis!

Des chaises aux couleurs dépareillées dans un intérieur cosy.
Kies je voor effen of niet bij elkaar passende stoelen? Hier is ons advies!

Stoelen kiezen die niet bij elkaar passen

Lange tijd waren ongepaste stoelen rond een keuken- of eetkamertafel een teken van slechte smaak of slordigheid. Tegenwoordig is het echter een heel modieuze stijl geworden.

Het plaatsen van stoelen met verschillende kleuren rond je eettafel betekent het mengen van kleuren, maar ook het kiezen van verschillende stijlen en materialen.

Maar let op dat je het niet overdrijft, anders loop je het risico dat je een rommelig effect in de kamer creëert. Voor een geslaagde inrichting moet je er altijd voor zorgen dat het ontwerp of de kleur van je stoelen bij elkaar passen.

Hier zijn een paar ideeën voor trendy stijlen:

Ben je een fan van industrieel design? Combineer dan een stoel met houten poten met een stoel met metalen poten.

Voor een Scandinavische stijl combineer je donkere en lichtgekleurde stoffen en plastic stoelen rond je houten tafel. En om een vleugje originaliteit aan je interieurontwerp toe te voegen, kun je kiezen voor een stoel van patchworkstof in verschillende kleuren.

Scandinavisch design is zo dol op stoelen die niet bij elkaar passen dat het de inspiratiebron is voor deze trend.

Vintage design is ook dol op stoelen die niet bij elkaar passen. Mix stijlen door een metalen stoel te combineren met een houten stoel en een leren stoel. Een retro effect is gegarandeerd in je keuken of eetkamer!

Tot slot, door te kiezen voor mismatched stoelen om je eetkamertafel aan te kleden, toon je originaliteit en moderniteit tegen een lage prijs. Je kunt nu sets van bij elkaar passende stoelen vinden, die goedkoper zijn dan stoelen afzonderlijk kopen.

De juiste stoelen kiezen :

- Hoe kies je de juiste Scandinavische stoelen?
- Hoe kies je de juiste moderne stoelen?
- Welke kleur voor je stoelen?
- Stoelen met of zonder armleuningen?