Ben je op zoek naar nieuwe stoelen voor bij je eetkamertafel? Welke stijl stoel moet je kiezen?

Stijlvol en elegant, Scandinavische stoelen bieden veel comfort en zijn verkrijgbaar in alle materialen en kleuren. Scandinavische stoelen zijn nu een vast onderdeel van moderne meubels en kunnen gemakkelijk aan je interieur worden aangepast, ongeacht de stijl van je inrichting.

Hoe kies je de juiste Scandinavische stoelen? Materialen, kleuren, design... ID Market begeleidt u bij uw aankoop en helpt u het juiste model te kiezen. Hier vindt u een niet te missen kijk op de Scandinavische trend.

Scandinavische stoelen kiezen die bij uw ruimte passen

Een van de voordelen van de Scandinavische stijl is dat hij in elke kamer van het huis kan worden geïntegreerd. De strakke lijnen van de Scandinavische stoel met zijn afgeschuinde houten poten en afgeronde rugleuning zijn ongelooflijk elegant en bieden je comfort van hoge kwaliteit.

In stof of kunststof, felle of neutrale kleuren, patchwork of effen, plaats je stoel in een kantoor, keuken, woonkamer, eetkamer of zelfs slaapkamer en de charme zal zijn werk doen.

Geef in een kleine kamer de voorkeur aan lichte kleuren: wit is bijvoorbeeld ideaal voor een bureau. Wit laat een ruimte groter lijken. Plastic is ook een goed idee, omdat het licht reflecteert.

Een andere tip is om te kiezen voor een transparante Scandinavische stoel, zodat je meer zicht hebt op de rest van de kamer. Voor extra comfort kun je ook kiezen voor een opengewerkte rugleuning en een gestoffeerde zitting. Dit resoluut moderne ontwerp laat je door de rugleuning van de stoelen heen een mooie tafel zien.

Heb je een grote ruimte in je keuken of eetkamer, dan is alles mogelijk: donkere of lichte kleuren, patchwork of effen Scandinavische stoelen. Je kunt zelfs kiezen voor een set stoelen in verschillende kleuren om een vleugje originaliteit aan je interieurontwerp toe te voegen.

chaise scandinave blanche et pieds bois avec éléments en métal à côté d’un panier
Scandinavische stoelen: hoe kies je?

De juiste Scandinavische stoel voor je tafel kiezen

Vind de Scandinavische designstoel die precies past bij jouw eetkamertafel.

Pas wel op als je een Scandinavische stoel met armleuningen kiest, dat is comfortabeler! De stoel kan te hoog zijn om onder de tafel te passen. Als dit het geval is, lees dan de afmetingen op de productkaart voordat je koopt.

De meeste stoelen in Scandinavische stijl hebben standaardafmetingen, maar controleer toch de breedte van de stoel. Zo kun je berekenen hoeveel stoelen je rond je tafel kunt plaatsen.

Als je tenslotte op zoek bent naar een set stoelen om voor een kookeiland te plaatsen, zorg er dan voor dat je rekening houdt met de hoogte van de stoel.

Scandinavische stoelen kiezen die bij je inrichting passen

De Scandinavische stoel wordt gekenmerkt door een comfortabele, ronde zitting die bekleed is met stof of kunststof. De strakke lijnen en slanke poten van de Scandinavische stoel geven de kamer een luchtiger gevoel.

De afgeschuinde poten zijn voornamelijk gemaakt van hout, wat een warme sfeer toevoegt aan je huis. Voor een modernere look kunnen de stoelpoten worden afgewerkt met zwart metaal.

Over het algemeen passen Scandinavische stoelen met houten poten goed bij houten meubels. Ze staan bijvoorbeeld mooi bij een laminaatvloer met houteffect of een mooie parketvloer. Maar ze kunnen ook goed samengaan met houten meubels: een tafel van massief eiken of imitatiebeuken zal er geweldig uitzien met daaromheen een set Scandinavische stoelen.

Om de juiste Scandinavische stoelen te kiezen, moet je ze afstemmen op je interieur. Kies materialen en kleuren die doen denken aan elementen in je inrichting. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stoel in blauw fluweel, dezelfde kleur als de stof van de gordijnen in de woonkamer.


Tips voor het kiezen van stoelen:

- Hoe kies je de juiste moderne stoelen?
- Hoe kies je de kleur van je stoelen?
- Effen of niet bij elkaar passende stoelen?
- Stoelen met of zonder armleuningen?