De stoel is een volwaardig meubelstuk geworden dat een belangrijke rol speelt in de inrichting van je huis. Met zoveel verschillende modellen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om een keuze te maken.

Welke stijl stoel moet ik kiezen?

Afhankelijk van de kamer en de beschikbare ruimte, maar ook van de tafel, de decoratie en de sfeer die je in huis wilt brengen, moet de kleur van de stoel zorgvuldig worden gekozen. Hoe kies je de kleur van je stoel in een kinderkamer, een keuken of een eetkamer? Volg de gids!

Stoelen kiezen die bij de tafel passen

Heb je al een mooie tafel in je keuken of eetkamer en wil je de kleur van de stoel vinden die je kamer stijlvoller maakt? Hier zijn enkele tips uit onze koopgids om je te helpen de juiste stoelen te kiezen.

- Houten tafels

Als je een houten tafel hebt, zijn er genoeg opties. Hout is een neutraal materiaal, dus je kunt het gemakkelijk combineren met andere materialen zoals metaal, plastic of stof.

Houd het eenvoudig met een transparante of opengewerkte plastic stoel om de kamer een resoluut eigentijdse look te geven.

Volg de Scandinavische trend met stoelen met een Scandinavisch design. Witte zittingen en afgeschuinde houten poten voegen elegantie toe aan je eetkamer.

- De industriële tafel

De industriële stoel kan volledig van zwart metaal gemaakt zijn, van de rugleuning tot de poten. Maar om de sfeer in je huis op te warmen, kun je kiezen voor andere modellen met afwisselend metalen poten en bruine stoffen zittingen met ledereffect.

- De moderne tafel

Of ze nu wit of zwart zijn, de moderne tafel heeft vaak neutrale kleuren. Dit betekent dat je kunt kiezen voor een sobere kleur stoel of, integendeel, contrasteren met een felle kleur om je interieur op te fleuren. Het is niet ongewoon om gele, oranje of paarse stoelen te zien naast een klassieke tafel.

- De vintage tafel

Kies voor een retrostijl voor je keuken- of eetkamerstoelen! Ze passen perfect bij een houten vintage tafel. Hout, leer en metaal zijn de materialen bij uitstek voor de retrostijl. We houden van kleuren die een beetje verouderd zijn, zoals flessengroen, grijs of bruin voor een vintage stoel!

une chaise jaune, une chaise verte et une chaise blanche
Hoe kies ik de kleur van een stoel?

De kleur van je stoelen kiezen die bij je inrichting past

Het is belangrijk om te onthouden dat je de kleur van je stoelen niet alleen moet kiezen op basis van het ontwerp van je keuken- of eetkamertafel. Je moet nadenken over het algemene ontwerp van de kamer.

Heb je een muur met een bepaalde kleur? Vraag jezelf dan af hoe je de kleuren van je meubels kunt afstemmen op deze muur. Volg het advies in onze koopgids voor bijpassende kleuren om de perfecte gekleurde stoel voor jouw interieur te vinden.

Stoelen die niet bij elkaar passen zijn erg in de mode, met een mix van verschillende kleuren. Om te voorkomen dat je een fout maakt of de inrichting te vol maakt, kies je een tafel met een vrij sobere stijl die past bij je stoelen die niet bij elkaar passen.

Gebruik kleur om de sfeer in de kamer te bepalen

De kleur en het materiaal van je stoelen bepalen in grote mate de sfeer in je keuken of eetkamer.

Ook hier kan je kiezen voor stijlen van stoelen die discreet in het decor passen of, integendeel, je stoelen in de kijker zetten door te kiezen voor een opvallende kleur.

Comfortabele stoelen in dikke stoffen en warme kleuren geven je eethoek een boudoirgevoel.

Om de Scandinavische designtrend te volgen, kies je meubels met strakke lijnen, gemaakt van hout en gedomineerd door wit. Deze stijl brengt helderheid en lichtheid in de kamer.

Als je van een knus gevoel houdt, kies dan voor een lichte stoffen stoel.

Tot slot, vergeet niet: voor maximaal comfort kies je stoelen met de juiste rughoogte. Hoe hoger de rugleuning, hoe comfortabeler de stoel. Merk op dat armleuningen ook een garantie zijn voor extra comfort.


De juiste eetkamerstoelen kiezen:

- Hoe kies je de juiste Scandinavische stoelen?
- Hoe kies je de juiste moderne stoelen?
- Effen of niet bij elkaar passende stoelen?
- Stoelen met of zonder armleuningen?