Je kuntde indeling van je inkomhal niet improviseren! Deze ruimte is vaak even krap als strategisch. Om er het beste van te maken, moet je zorgen voor de juiste meubels en accessoires. In een praktische opbergdoos kun je schoenen, tassen, paraplu's of andere voorwerpen opbergen die de doorgang zouden kunnen belemmeren.

Met wieltjes, lades, als hutkoffer of met een bankje: er zijn veel verschillende soorten opbergers. Hoe kies je een opbergmeubel voor binnen? Om het perfecte meubel voor je huis te kopen, volg je de gids en ontdek je al onze opbergers voor binnen.

De voordelen van een opbergmeubel voor je inkomhal

Ondanks al je inspanningen zit je huis nog steeds vol rommel? Misschien heb je niet genoeg opbergmeubels. In de hal is het bijvoorbeeld essentieel om meubels met opbergvakken te hebben. Als je dat niet doet, kunnen sleutels, handtassen, paraplu's en schoenen snel je ingang binnendringen, of zelfs je woon- of slaapkamer.

Bovendien verspil je geen tijd meer aan het zoeken naar voorwerpen als je een speciale ruimte hebt voor elke categorie voorwerpen, en je vermindert ook het risico op vallen in de gang.

De opbergkast is minder omvangrijk dan een kledingkast en minder massief dan een ladekast en is perfect om een kleine gang in te richten, vooral als het meer een lange gang is. De opbergbank of -bank neemt weinig ruimte in beslag en biedt een comfortabele plek om je schoenen neer te zetten voordat je de deur uitgaat.

Je hoeft je lichaam niet te draaien om je schoenen te strikken. Het is ook heel praktisch om jonge kinderen schoenen aan te trekken. Opbergbankjes hebben ook hun plaats in kinderkamers.

Geen rondslingerend speelgoed meer!

Banc et coffre de rangement blanc avec un coussin en tissu gris
Je gang inrichten met een opbergbankje

Welk type opbergkist moet ik kiezen?

Om de juiste opbergkist te kiezen, moet je nadenken over je gebruiksdoeleinden. Wil je een commode in de eerste plaats om je spullen in op te bergen? Om op te zitten? Om een kamer aan te kleden die een beetje te leeg is naar jouw smaak? Allemaal tegelijk? Ontdek de ideale opbergkist voor bij jou thuis.

- Zitten en opbergen: de opbergcommode bank

De opbergkistbank of zitbank biedt opbergruimte voor je persoonlijke spullen en tegelijkertijd een comfortabele zitplaats, ideaal om je schoenen aan of uit te trekken of even te pauzeren om de inhoud van je tas te controleren voor je vertrekt.

Over het algemeen is de opbergruimte toegankelijk door het deksel op te tillen, maar er zijn ook modellen met lades, die erg praktisch zijn om je spullen te sorteren en in te delen. Commodes met gewatteerde oppervlakken en stoffen bekleding zijn comfortabeler om op te zitten en bieden een comfort vergelijkbaar met dat van een voetenbankje of fauteuil. De opbergbank is ook perfect in een kinderkamer als opbergbox en krukje, of in een volwassenenslaapkamer naast het bed, of zelfs in een woonkamer als knus hoekje.

- Orde op zaken stellen: de commode in opbergkiststijl

Is voldoende opbergruimte voor al je persoonlijke spullen je prioriteit? Zorg er dan voor dat je een kist kiest met voldoende opbergruimte. Hetzelfde geldt voor de afmetingen. Als je vrij grote spullen wilt opbergen, zoals bijvoorbeeld een opvouwbaar krukje, pas dan de afmetingen van je opbergbox aan.

Een commode met laden is een goede optie voor meer zorgvuldige opslag en om bijvoorbeeld je paar schoenen goed gescheiden te houden. Er zijn ook opbergdozen die perfect zijn voor kinderkamers. Als je de indeling van je meubels snel wilt veranderen, kies dan voor een commode met wieltjes.

- Decoreren en stijl toevoegen: de houten of rieten hutkoffer

Een opbergkist voor binnen is een volwaardig meubelstuk. De stijl van het product dat je kiest, helpt om een bepaalde sfeer in huis te creëren. Metallic zwart voor een designlook, licht grenen voor een Scandinavische stijl of volledig bekleed met witte of grijze stof voor een warme en gezellige uitstraling, aan jou de keuze voor het model dat harmonieus past bij je interieur.

Welk materiaal moet ik gebruiken voor mijn opbergkist?

De opbergkisten op de markt zijn gemaakt van een veelheid aan materialen: hout, stoffen bekleding, vlechtwerk, geweven hars, PVC, rotan, metaal of zelfs plastic voor tuinkisten. Kies bij het kiezen van een opbergkist voor je hal een materiaal dat past bij de geest van je inrichting: retro, design, landhuis, industrieel, eigentijds... Voor een stabiele zit geeft een houten opbergkist je optimale stevigheid.

Prijs van een opbergkist: wat kost het?

Heb je een krap interieurbudget? Maak je geen zorgen, je hoeft geen honderden euro's uit te geven aan een praktische en aantrekkelijke opbergkist. ID Market biedt u functionele, design opbergers tegen onklopbare prijzen.

Ontdek de beschikbare kleuren om uw kist aan te passen aan uw interieurdecoratie. ID Market garandeert een snelle verzending en levering aan huis voor uw meubelen. Ontdek meer in onze online catalogus.

Denk bij het inrichten van uw entree ook aan de aanschaf van ander meubilair en apparatuur:

- Welke vestiaire kiezen?
- Welke schoenenkast kiezen?
- Welke inkomconsole kiezen?
- Welk kledingrek kiezen?