De halconsole is bijzonder handig voor kleine gangen. Het is het onmisbare bijzetmeubel om een krappe gang in te richten en nieuwe, zeer praktische opbergruimtes te creëren in deze drukke ruimte. Geen rondslingerende schoenen meer of handtassen die op de grond worden gegooid: met de entreeconsole kun je je entree opruimen en tegelijkertijd wat stijl geven!

Ben jij iemand die 's ochtends 10 minuten verspilt aan het zoeken naar je sleutels? Daar hoef je je nooit meer zorgen over te maken! Door je huis uit te rusten met een konsole, heb je je sleutels altijd bij de hand als je weggaat. Hoe kies je een inkomconsole? Stijl, afmetingen, materiaal: volg de ID Market gids en vind het ideale model uit ons assortiment voordeurconsoles.

De inkomconsole: een praktisch en aantrekkelijk meubelstuk voor de ingang

Verwaarloos het ontwerp van je ingang niet! Deze vaak kleine ruimte is van strategisch belang in uw huis. Deze kleine ruimte, die soms niet meer is dan een eenvoudige gang, is een plek waar mensen elke dag langskomen en het belangrijkste doel is om het voor jou gemakkelijker te maken om te komen en te gaan. Breder dan een nachtkastje, maar kleiner dan een tafel, is de gangconsole een essentieel meubelstuk voor een functionele en gezellige gang.

Een zeer praktisch alledaags meubel

Autosleutels, telefoon, post, handtas: het is verbazingwekkend hoeveel dingen we meenemen als we op pad gaan en hoeveel rommel we uiteindelijk hebben als we aankomen. Om te voorkomen dat al deze spullen in een puinhoop in je woonkamer belanden (inclusief schoenen), installeer je een ingangsconsole om ze op te bergen. Zo staan ze ook niet in de weg als je door de gang loopt.

Voor nog meer functionaliteit zet je een brievenbus, een warme lamp, een spiegel om je haar te kammen en een plek om je schoenen op te bergen op je console. Minder omvangrijk dan een kast en stijlvoller dan planken, is de gangconsole het perfecte meubelstuk voor een kleine hal.

Er zijn verschillende vormen en configuraties van inkomconsole modellen:

  • De console met laden: deze kleine opbergvakken kunnen worden gebruikt om kleine spullen in op te bergen zonder het consoleblad te overbelasten
  • De console met een of twee tafelbladen: er zijn strakke consoles met een enkel houten of metalen blad, en andere met een tweede blad op het lagere niveau. Als de console aan de muur is bevestigd, kan dit tweede vlak worden gebruikt als plank voor bijvoorbeeld schoenen.

Goed om te weten: Zorg ervoor dat je de beschikbare ruimte in je gang of entree opmeet om je toekomstige entreeconsole te plaatsen. Let bij de afmetingen op de diepte en breedte van je meubels. Zorg ervoor dat er genoeg bewegingsruimte is en dat de console niet in de weg staat.

De toon zetten voor je interieur

Vergeet niet: na de voordeur is de console het eerste meubelstuk dat je bezoekers zien. Het zet de toon voor je interieurontwerp. Een massief houten console creëert een warme sfeer, of een strak metalen meubel voor een meer eigentijdse uitstraling. Kies een console die past bij de inrichting van je huis en de stijl van de andere meubels in je woon- of slaapkamer.



Console avec plateau en bois en dessous d’un miroir rond
Een console met een houten tafel geeft je entree meteen een warme uitstraling

Console voor de ingang: welk materiaal?

Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar voor inkomconsoles, gemaakt van hout, metaal of glas. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Bij het kiezen is het essentieel om een materiaal te kiezen dat past bij de stijl van je huis, maar ook bij je levensstijl.

Kun je niet kiezen tussen twee materialen? Kies dan voor een "gemengde" console, met bijvoorbeeld een houten blad en metalen poten, of een glazen blad en houten poten. Er zijn zoveel combinaties mogelijk.

VoordelenNadelen
HoutRobuust
Warm
Duurder voor massief hout of zeldzame houtsoorten zoals eik
MetaalStevig
Gemakkelijk schoon te maken
Ontwerp
Kan koud lijken
GlasEigentijds
Gemakkelijk schoon te maken
Zeer breekbaar
Duurder
Rommelig


De materiaalkeuze heeft een directe invloed op de prijs van je entreeconsole. Heb je een klein budget? Maak je geen zorgen, je hoeft geen honderden euro's uit te geven voor een designmeubel van hoge kwaliteit. ID Market biedt u consolemeubels die zowel aantrekkelijk als praktisch zijn tegen betaalbare prijzen.



Console blanche dans une entrée couloir
Een console is uiterst praktisch in de inkomhal van het huis

Welke stijl moet ik kiezen voor mijn inkomconsole?

De inkomconsole helpt bij het creëren van sfeer in uw huis.

Industriële stijl voor een designrandje

Zwart metaal, rechte, strakke lijnen: de industriële stijl kan worden toegepast op je inkomconsole. Voor een stijlvolle, designvolle entree kies je voor een console in donkere kleuren - zwart of grijs - en met geometrische vormen.

Scandinavische stijl voor een knusse ruimte

Met de nadruk op hout en wit is de Scandinavische stijl ideaal om je entree warm en gezellig te maken. Een mooie houten console met laden is perfect om op te warmen zodra je thuiskomt!

Tip: de uitschuifbare console om een kantoorruimte te creëren

Heb je weinig ruimte? Koop dan een uitschuifbare console met lades zodat je hem snel kunt omtoveren tot een bureau. In combinatie met een kleine fauteuil of een comfortabele stoel is het de perfecte plek om bijvoorbeeld je brieven te schrijven.

Voor een perfect ontworpen vestibule kun je deze ook uitrusten met andere zeer praktische meubels:

- Je inkomgarderobe kiezen
- Je schoenenkast kiezen
- Een opbergkist kiezen
- Je kledingrek kiezen