Een zonnescherm, dat minder duur is dan een pergola, biedt bescherming tegen de zon op het terras zodat je op elk moment van de dag van de tuin kunt genieten. Handmatig of gemotoriseerd, een zonnescherm verfraait de voorkant van het huis met zijn stevige acryldoek, dat effen, gedessineerd of gestreept kan zijn.

Het succes van luifels in Frankrijk gaat onverminderd door en het aantal geproduceerde units is de afgelopen jaren gestaag gestegen. Of u nu op zoek bent naar een zonnescherm uit één stuk (zonder cassette) of een zonnescherm met een volledige cassette, een aluminium frame en mechanische armen, de kwaliteit van de productie is aanzienlijk verbeterd.

Ben je op zoek naar een goedkope handbediende terraszonwering? Als er zoveel producten op de markt zijn dat u geen keuze kunt maken, volg dan de keuzehulp voor zonneschermen van ID Market.

Vraagt u zich af welke maat zonnescherm u moet kiezen? Hier zijn enkele tips om u te helpen bij uw keuze.

De juiste luifel voor de juiste locatie

Om het juiste formaat product te kiezen, meet u de ruimte op waar het geïnstalleerd zal worden. Meet de afmetingen van je terras (lengte en breedte), maar bepaal ook de hoogte waarop de zonwering aan de gevel moet worden geplaatst.

De hoogte wordt gemeten aan de hand van de ramen en andere obstakels aan de voorgevel. Maar het meten van de hoogte hangt ook af van de lengte van de luifel en de helling ervan. Laat altijd minstens 2 meter vrij aan het einde van de luifel om een vrije doorgang te hebben.

Waar wordt een luifel voor gebruikt?

Sommige luifels worden gebruikt voor decoratieve doeleinden. Dit is het geval voor luifels met doeken in verschillende patronen en kleuren die etalages versieren en waarbij de valance dient als reclamevlak.

Het doel van het installeren van zonneschermen op het terras van een huis is het creëren van een schaduwrijke plek waar je tuinmeubelen kunt plaatsen.

Maar ben je tevreden met schaduw alleen rond je tuinmeubelen of ook buiten het terras? Door te kiezen voor een maxizonwering kun je de zon buiten houden. Aarzel in dit geval niet om te kiezen voor een model met een volant.

De kleur van het acryldoek (effen of met patroon) speelt een belangrijke rol in de thermische isolatie en de bescherming tegen de zon. Een donkere kleur is goed bestand tegen warmte en zonnestralen. Aan de andere kant laat een lichtere kleur meer licht door.

Als uw voortent een esthetische functie heeft, trakteer uzelf dan op gestreepte of gedessineerde stoffen. De productie van luifels in Frankrijk is sterk gediversifieerd en er zijn nu producten voor alle smaken! Bovendien is de kwaliteit verbeterd en de duurzaamheid toegenomen.

Wat de prijs betreft, is een handbediende monoblokluifel (zonder cassette) betaalbaarder dan een gemotoriseerde luifel met volledige cassette. Dit komt omdat, voor dezelfde kwaliteit met een aluminium frame en mechanische armen, het motoriseren van een zonnescherm geld kost en een box vereist om de motor in op te bergen. Het product zal dus onvermijdelijk duurder zijn, zonder de prijs van een pergola te bereiken.

Un store banne aux dimensions parfaitement adaptées
Hoe kies ik de juiste maat voor een luifel?

De overhang en breedte van de luifel: meer of minder schaduw

Welke breedte van de luifel moet ik kiezen?

Om de breedte van uw luifel te kiezen, kijkt u naar de muur waar deze bevestigd zal worden. Over het algemeen is een breedte van 4 meter voldoende voor het installeren van een luifel op een terras.

Hoe lang moet een luifel zijn?

De overhang van een luifel is de lengte van het doek, van de voormuur tot het uiteinde van de luifel.

Afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt op je terras en de grootte van de schaduwplek die je wilt, heb je de juiste lengte voor je luifel gevonden!

Wij raden je aan om te kiezen voor een gemotoriseerd product met een overstek van meer dan 4 meter. Een voortent met een motor in de hele cassette maakt uw werk een stuk eenvoudiger. Motorisering van luifels kan echter ook leiden tot defecten. Zorg er dus voor dat je een kwaliteitsmodel kiest.

Het toevoegen van een lambrequin (een verticale luifel aan het uiteinde van het doek) biedt maximale bescherming tegen de zon, vooral bij zonsondergang. Als u kiest voor een handbediende luifel, is het bovendien eenvoudiger om de luifeldoek uit te vouwen dan om een luifel met een zeer diepe overhang te openen.

Alle criteria om een voortent te kiezen:

- Hoe kiezen tussen een luifel en een pergola?
- Waarom kiezen voor een manuele luifel?
- Wat zijn de criteria om het juiste luifeldoek te kiezen?
- Hoe kiest u de juiste luifelkleur?