Je hebt nog geen zonwering op je terras geïnstalleerd en bent wanhopig op zoek naar de ideale oplossing? Als het bouwen van een veranda geen optie is, heb je nog steeds een mening over de producten die aan je behoeften zouden kunnen voldoen.

Ja, maar je hart gaat uit naar een pergola of een zonnescherm? Het is moeilijk kiezen, want beide hebben zoveel voordelen. Om u te helpen de juiste keuze te maken, kijkt ID Market naar wat u zoekt en geeft u waardevol advies. Met welke criteria moet u rekening houden bij het kiezen van een luifel? En een pergola? Focus op de kenmerken van elk product en de prijs-kwaliteitverhouding.

Een pergola die aanvoelt als thuis

De pergola is vandaag de dag een van de meest gewilde producten voor onder andere bescherming tegen de zon. Het biedt schaduw van het terras tot in het huis. Maar wat is een pergola precies?

  • Een verlengstuk van het huis

Net als de veranda is de pergola een vaste structuur die zorgt voor een leefruimte buiten, waar het comfort net zo optimaal kan zijn als binnen. Verlichting, verwarming en motorisering zijn slechts enkele van de opties die zijn ingebouwd in een bioklimatologische aluminium pergola. Druk gewoon op een knop op de afstandsbediening om de daklamellen te activeren!

  • Waar u maar wilt

Terwijl een aangebouwde pergola een steunmuur nodig heeft, kan een vrijstaande pergola overal in de tuin worden geplaatst, zolang de grond vlak en stabiel is.

  • Maximale bescherming

Met verstelbare lamellen of intrekbare afdekking bieden aluminium pergola's topkwaliteit bescherming tegen de hitte en de elementen. Volledig gesloten verstelbare lamellen laten geen regen of zon door.

  • Spijkerhard

De aluminium structuur van pergola's weerstaat de tand des tijds en de wind bijzonder goed. Bovendien roest aluminium niet en is het gemakkelijk te onderhouden.

  • Een tuin met stijl

Met pergola's in hout of aluminium creëer je de stijl die jij wilt in je tuin. Kies voor de bohemien, landelijke of exotische sfeer van een houten pergola, of ga voor de moderne look van een aluminium pergola - er is voor ieder wat wils!

Terrasse donnant sur un jardin verdoyant. Le salon de jardin est à l’ombre grâce à un store banne à lambrequin.
Pergola of zonnescherm? Maak de juiste keuze met ons advies!

Zonneschermen: discreet maar effectief

Je hebt nog geen duidelijk beeld van wat een zonnescherm is en je hebt nog veel vragen: Wat is een zonnescherm? Wat zijn de voordelen van een luifel? Wij hebben de antwoorden.

  • Discrete zonwering

Wil je een doeltreffende en discrete bescherming tegen de zonnestralen, zonder veel plaats in te nemen op je terras? Rol het doek van een zonnescherm gewoon uit wanneer je het nodig hebt. Als u het niet gebruikt en het doek gesloten is, valt uw zonweringbox niet op aan uw gevel.

  • Keuze aan kleuren

Een van de voordelen van een luifel is de grote verscheidenheid aan beschikbare producten. Er is een grote verscheidenheid aan zonweringmodellen en doekkleuren. Gestreept of effen, het doek kan zelfs op maat gemaakt worden (zoals de valletjes van de zonwering boven etalages). Zo kunt u de gevel van uw huis de uitstraling geven die u wilt.

  • Moderne zonneschermen

Zonneschermen kunnen ook gemotoriseerd worden om het leven gemakkelijker te maken. Met de afstandsbediening kun je de zonwering uit de doos rollen om een schaduwplek op het terras te creëren. En dan hebben we het nog niet over de opties die je aan je luifel kunt toevoegen om een echte cocon te creëren: verlichting, zodat je ook 's nachts van je terras kunt genieten, een luifel aan de voorkant, voor extra bescherming tegen de zon of nieuwsgierige blikken..

  • Een betaalbare prijs

Als je niet het budget hebt om een veranda te bouwen, kan de prijs van een pergola je ook afschrikken. Voor mensen met een beperkt budget is een luifel nog steeds de beste keuze als het gaat om waar voor je geld.


Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een luifel:

- Hoe kiest u het juiste type luifel?
- Hoe kiest u het juiste luifeldoek?
- Hoe kiest u de kleur van uw luifel?
- Hoe kiest u de grootte van uw luifel?