Een zonnescherm is voordeliger dan een pergola of veranda en kan aan de voorkant van het huis worden geïnstalleerd om een muur met ramen te bedekken en welkome schaduw te bieden op uw terras of balkon. Als een van de meest effectieve vormen van zonwering beschermt een zonnescherm ook het interieur van uw huis tegen het licht en de warmte van de zon, afhankelijk van de lengte van het uitsteeksel van het zonnescherm.

Maar welk type zonnescherm moet u kiezen? Een handmatige zonwering of een gemotoriseerde zonwering?

Als u overweegt om een zonnescherm te installeren, maar niet kunt kiezen tussen de vele beschikbare modellen, zijn hier de criteria waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een zonnescherm.

Wat is een handmatige luifel?

Een handmatige luifel is niet gemotoriseerd. Hij is dus uitgerust met een zwengel waarmee u het luifeldoek kunt openen en sluiten. Wanneer u de slinger activeert, worden grote knikarmen uitgeschoven om het doek uit te vouwen.

Het aluminium frame is even robuust als het doek. De luifel is speciaal ontworpen voor buitengebruik en is perfect bestand tegen de elementen en zonnestralen.

Afhankelijk van het gamma dat je kiest, kan je kiezen tussen een zonnescherm met of zonder cassette.

  • Monobloc-luifel: zonder cassette

De monobloc-zonwering heeft geen cassette. Dit geeft hem een aantal voordelen:

- De monobloc luifel is een zeer economisch model, bijzonder geschikt voor installatie onder een dakoverstek.

- De monobloc-luifel is minder volumineus en kan gemakkelijker op een muur met ramen worden gemonteerd. Ongeacht de grootte van de ruimte tussen de ramen en het dak, past een handmatige luifel zonder cassette van beperkte afmetingen perfect.

- Tot slot is hij zonder cassette ook discreter op uw buitenmuren.

  • Markiezen met geïntegreerde cassette

Zonneschermen met een volledige cassette zijn duurder. Hun grootste voordeel is dat ze een volledig luchtdichte aluminium beschermbox bieden waarin het doek wordt opgerold.

Un store banne avec lambrequin enroulable protégeant une terrasse
Volg ons advies om uit te vinden welk type voortent u moet kiezen!

De voordelen van een handmatige voortent

  • De prijs

Heb je geen budget om een pergola of veranda in je tuin te installeren? De handmatige zonwering is de oplossing voor een doeltreffende bescherming tegen de zonnestralen tegen een zeer betaalbare prijs.

  • Betrouwbaarheid

Terwijl een gemotoriseerde zonwering panne kan hebben, kan een handmatige zonwering dat niet.

  • Kwaliteit

Het aluminium frame van het zonnescherm, de mechanische armen en het polyester doek maken het zonnescherm extreem duurzaam. Hij is stevig bevestigd aan uw buitenmuren en zal niet verschuiven.

  • Een ideale zonwering voor balkons

Handmatige zonneschermen zijn bijzonder geschikt voor balkons met ramen of middelgrote terrassen. Met een uitval van ongeveer 2 meter kan de luifel snel worden geopend om voldoende schaduw te bieden in zo'n ruimte.

  • Fancy of klassieke luifeldoeken

Gestreept, effen, gedessineerd, in lichte of donkere kleuren, het assortiment luifeldoeken is de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid.

  • Effectieve zonwering

Wil je je terras extra beschermen tegen de zon door een verticale zonwering toe te voegen? Kies dan voor handbediende zonneschermen die voorzien zijn van een valluik. Je weet wel, die kleine verticale projectie van stof aan het einde van de luifeluitsteek? De praktische volant rolt onafhankelijk van het horizontale zonweringdoek af. Kies de lengte die u wilt om de zon buiten te houden en klaar is kees!

Goed om te weten: luifels met donkere stoffen bieden meer bescherming tegen de zon doordat ze minder licht doorlaten dan luifels met lichtere stoffen.

Nu weet je alles wat je moet weten over voortenten. Nu is het aan jou om de juiste keuze te maken op basis van de eigenschappen die je zoekt.

Andere vragen die u zichzelf moet stellen voordat u een voortent koopt:

- Waarom kiezen voor een luifel in plaats van een pergola?
- Waarom is het belangrijk om de juiste stof voor uw luifel te kiezen?
- Waarom is het belangrijk om de juiste kleur voor uw luifel te kiezen?
- Waarom moet u de afmetingen van uw luifel met zorg kiezen?