Denk je erover om een zonnescherm aan de voorkant van je huis te installeren om je tegen de zon te beschermen? Canvas zonneschermen, handmatig of elektrisch, zijn nog steeds erg populair.

Zonder veel werk biedt een zonnescherm effectieve bescherming tegen de zon op je terras. En als je natuurlijk licht in je huis wilt binnenlaten, hoef je de zonwering alleen maar te sluiten.

Maar heb je veel vragen over de technische eigenschappen van een zonnescherm? Maakt u zich een beetje zorgen over de installatie van de luifel?

Een luifel installeren is niet ingewikkeld. Hoe bevestig je een luifel? ID Market geeft u enkele tips om het juiste product te vinden voor de ruimte die u ervoor hebt gereserveerd.

Wat u nodig hebt om een luifel te installeren

Door de hoogte, het volume en het gewicht van het product zijn er twee mensen nodig om het te installeren.

Let goed op waar u het plaatst: houd rekening met de afmetingen van de voormuur en het type steun (bepleisterde muur, hout of steen) waaraan uw luifel bevestigd zal worden.

Afhankelijk van deze punten, zorg ervoor dat je het gereedschap en de accessoires hebt die je nodig hebt om de luifel te installeren (meetlint, potlood, boormachine, trapladder, waterpas, muurpluggen, enz.)

Stappen voor het installeren van een luifel

Stap één: bereid de installatie voor

Voordat u zich stort op het bevestigen van de zonwering, moet u voldoende tijd nemen om de locatie en positie van de zonwering te bepalen en het type bevestiging aan te passen aan de steunen.

  • Locatie

Bepaal de exacte locatie van de zonwering. Over het algemeen raden we aan om het op een hoogte van 2,50 tot 3 m te installeren. Er moet genoeg hoogte zijn onder de draagstang van de luifel (aan het einde van de overhang) om gemakkelijk toegang te hebben tot uw terras.

  • Plaatsing

Om de best mogelijke bescherming tegen de zon te bieden, moet u de gewenste hellingshoek van uw zonweringdoek bepalen. Over het algemeen tussen 5 en 30°, hangt de helling van het doek af van hoeveel schaduw je wilt op het terras en/of in het huis.

  • Beugels

Hoe moet een zonnescherm worden bevestigd? De beugels die je kiest, hangen af van de aard van je muur. Voor een holle muur (breeze block of honingraatsteen) is een chemische afdichting met een zeef nodig. Als je steun stevig is, injecteer je de chemische hars rechtstreeks in het gat zonder zeef.

Plaats de montagebeugels op de steunbuis en breng vervolgens de metingen over langs de krijtlijn. De afstand tussen de montagebeugel en de knikarmsteun mag niet meer dan 15 cm bedragen. Markeer de bevestigingspunten voor elke luifelsteun met behulp van een waterpas, een potlood en een liniaal.

Tweede stap: de zonneschermsteunen bevestigen

Boor elk bevestigingsgat. Stof het gat af voordat u de pluggen aanbrengt. Bevestig de steunen één voor één in het betreffende gat.

Laatste stap: de luifel installeren

Ga onder de luifel staan en til hem op met twee personen, één aan elke kant van de box. Plaats de box op zijn steunen en schroef hem vast. Uw luifel is nu geïnstalleerd. U moet nu de verschillende onderdelen afstellen.

Om de helling van de luifel aan te passen, vouwt u het doek uit zodat u kunt zien hoe ver het uitsteekt. Draai de bevestigingsbouten van de luifelarm gedeeltelijk los om de kantelschroef af te stellen. Zodra u de gewenste hoek hebt, draait u de armbevestigingsbouten weer vast.

U kunt de hoogte van de laadstang ten opzichte van de kofferbak aanpassen. Zorg ervoor dat de armen evenwijdig aan de cassette zijn uitgelijnd en dat de ellebogen ongeveer 1,5 cm onder de onderkant van de cassette zitten als de luifel in de gesloten stand staat.

Uw handmatige terraszonwering zit nu goed vast!

Une terrasse ombragée par un store banne couleur gris anthracite
Volg ons advies op om uw zonnescherm correct te installeren!

Gemotoriseerde zonneschermen installeren

De installatie van uw zonnescherm stopt hier als u hebt gekozen voor een handmatig systeem.

Als u voor een gemotoriseerd product hebt gekozen, moet u de motor starten. Gemotoriseerde zonneschermen hebben alleen een elektrische aansluiting nodig. Sluit de kabels van uw gemotoriseerde luifel aan op uw stroomvoorziening en alles zou moeten werken.

Geen zin om het werk zelf te doen? Heb je meerdere luifels te installeren en is doe-het-zelven niet echt jouw ding? Doe een beroep op een professional. Dankzij zijn expertise en advies zal de professional je een kwaliteitsresultaat garanderen!

Aandachtspunten bij de aankoop van een voortent :

- Waarom heb je een vergunning nodig om een voortent te installeren?
- Waarom is het belangrijk om de juiste hoogte voor je voortent te kiezen?
- Waarom moet je je voortent regelmatig schoonmaken?
- Waarom je voortent repareren in plaats van vervangen?