Ondanks de komst van elektrische zonneschermen in Frankrijk een paar jaar geleden, zijn handmatige zonneschermen nog steeds even populair. Als een tijdelijk dak biedt het bescherming tegen de zon, zowel op het terras als binnen in huis.

Helaas kan door de tand des tijds en de grillen van het weer het doek beschadigd raken of de motor niet goed meer werken.

Voordat je een rolluikreparatiebedrijf belt of jezelf erbij neerlegt om je rolluiken en jaloezieën weg te gooien, geeft ID Market je wat advies over hoe je je rolluik kunt repareren.

Volg ook onze gids voor het installeren en onderhouden van een zonnescherm om problemen te voorkomen. Als u op zoek bent naar een goedkope buitenzonwering, bekijk dan de vele modellen die beschikbaar zijn voor levering in Frankrijk op IDMarket.com.

Het doek van een voortent repareren

Een voortent heeft regelmatig onderhoud nodig. Twee keer per jaar een goede schoonmaakbeurt met zeepwater (zoals Marseillezeep) kan de glans van het doek doen opleven en uw terras er beter doen uitzien dan een pergoladak.

Maar zelfs bij kwaliteitszonweringen kan het doek na verloop van tijd beschadigd raken. Reparatie is niet echt een probleem als de scheur of scheur van gemiddelde grootte is. Anders moet je overwegen om het doek van je luifel te vervangen. Zorg er in dit geval voor dat u de juiste maat kiest voor uw nieuwe doek, afhankelijk van het frame van uw luifel.

Hoe repareer ik een ongesneden luifel?

Als uw luifeldoek is uitgerafeld of slechts een klein scheurtje heeft, moet u weten dat het kan worden gerepareerd. Om te beginnen haalt u het luifeldoek uit elkaar en gebruikt u een draad die behandeld is tegen UV-stralen, anders zal het snel breken onder invloed van de zon. U kunt nu het doek van uw zonnescherm weer vastnaaien.

Un store banne à lambrequin parfaitement réparé
Moet u uw luifel repareren? Volg ons advies!

Hoe repareer ik een gescheurde luifel?

Als u niet vertrouwd bent met naaien, is er nog een andere oplossing. In de handel verkrijgbare reparatiesets voor luifels stellen u in staat om het beschadigde deel van de stof op te lappen. Dit zijn onderdelen die op de stof worden gelijmd.

Op maat geknipt plakband kan ook worden gebruikt om uw luifel te repareren, maar zorg ervoor dat het waterdicht en sterk is. Het is niet nodig om de zonwering te demonteren, je hoeft alleen maar de stof open te vouwen en de patch aan te brengen.

Het mechanische defect van een zonnescherm repareren

Net als bij een rolluik staat u vaak machteloos als een zonnescherm kapot gaat. Maar in tegenstelling tot rolluiken, waarbij het hele rolluik moet worden vervangen, kunnen zonweringen worden gerepareerd door versleten onderdelen te vervangen.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende problemen met zonwering:

- Als het probleem aan de mechanische arm van de zonwering ligt, is reparatie waarschijnlijk niet mogelijk. In dit geval is het vervangen van de mechanische arm van uw luifel de meest waarschijnlijke oplossing.

- Draait de draaihendel van uw handmatige zonnescherm oncontroleerbaar? Dit kan te wijten zijn aan een defect in de lier. Verwijder de cassette om het onderdeel te controleren. Als de lier kapot is, kan deze de draaihendel niet meer aandrijven.

- Zit je rolgordijn vast? Kun je de stof niet ontvouwen of opvouwen? Controleer nogmaals de staat van de lier in de doos en vervang deze indien nodig.

- Reageert de afstandsbediening van uw elektrische zonnescherm niet? Controleer eerst de batterijen in uw afstandsbediening. Als de storing aanhoudt, ligt het waarschijnlijk aan de motor van de luifel. De motor kan aan het einde van zijn levensduur zijn. Als de motor het heeft begeven, is het misschien tijd om je luifel te vervangen. Deze oplossing is vaak voordeliger dan het repareren van een motor.

Je kunt een pechbedrijf vragen om je te helpen bij het vinden van de oorzaak van de storing. Een vakman kan je altijd goed advies geven over de installatie, het onderhoud en de reparatie van een zonnescherm, of het nu handbediend of elektrisch is.

Ontdek alles over de kenmerken van een voortent:

- Hoe verkrijgt u een vergunning om een luifel te installeren?
- Waarom zelf een luifel installeren?
- Wat is de minimale hoogte die nodig is om een luifel te installeren?
- Hoe reinigt u een luifel?