Zonneschermen zijn nog steeds erg populair in Frankrijk omdat ze een aantal voordelen hebben: ze zijn goedkoop en er is geen groot werk nodig om ze te installeren. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een groot aantal modellen. Veranderende trends hebben natuurlijk geleid tot veranderingen in doekkleuren en -patronen.

Maar zonweringen zijn nog steeds erg populair bij professionals die hun merk willen versterken. Terraszonweringen worden nog steeds veel gebruikt om winkelpuien te versieren.

Op zoek naar een voordelige terraszonwering? Voordat u investeert in een product dat misschien niet geschikt is voor u, kan ID Market u waardevol advies geven en u helpen bij het kiezen van de eigenschappen van een luifel.

Tot slot heeft het geen zin om een mooie luifel te hebben als het doek beschadigd is. Volg onze onderhoudsgids om de levensduur van uw luifel te verlengen.

Regelmatig onderhoud van uw voortent

Luifels zijn altijd een groot succes geweest in Frankrijk. De veranderende mode heeft de voortenten niet aangetast. Dankzij de verscheidenheid aan voordelige modellen kunt u de voorkant van uw huis een persoonlijk tintje geven.
Voor privéklanten zijn luifels een praktische en aantrekkelijke manier om zich tegen de zon te beschermen zonder grote werken uit te voeren. Het enige werk dat nodig is, is het boren van de gaten om de luifel aan de muur te bevestigen.

Voor professionals is zonwering, hoewel het de etalages beschermt tegen de zon, ook een geweldige manier om op straat reclame te maken.

Zonder regelmatig onderhoud kunnen luifels echter snel dof worden en een verouderde indruk geven aan het gebouw dat ze bedekken, als het doek vol vuil zit. Om uw zonwering er zo goed als nieuw uit te laten zien, volgen hier enkele schoonmaaktips.

- Begin met het verwijderen van het meeste vuil door het luifeldoek af te stoffen met een bezem of stofzuiger.

- Was het luifeldoek met zeepwater om het schoon te maken. Gebruik een borstel om het doek te schrobben en spoel het daarna af met een waterstraal.

- Droog het frame goed af met een zachte doek. Anders kan het ijzeren frame gaan roesten.

- Vermijd schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel, omdat dit de stof kan verkleuren of beschadigen. Hetzelfde geldt voor hogedrukreinigers, die het luifeldoek kunnen scheuren.

Hardnekkige vlekken schoonmaken

Als zeep niet genoeg was om je luifel goed schoon te maken en er vuil en andere schimmel op het doek achterblijft, zul je een andere oplossing moeten vinden om het helemaal schoon te krijgen.
Hoe verwijder je een hardnekkige vlek uit een stoffen luifel? Hoe maak je een luifel schoon in geval van schimmel?

Er zijn twee betere opties dan schoonmaakmiddelen (die je beter kunt vermijden):

- U kunt ofwel een beetje ammoniak toevoegen aan uw mengsel van warm water en zeep (zoals Marseillezeep)

- Of je giet het equivalent van een kopje sodakristallen in een liter heet water. De reinigingskracht van sodakristallen zou de ergste vlekken moeten verwijderen

Geen enkele vlek zou deze wonderreiniging moeten kunnen weerstaan!

Un store banne de couleur écrue ? Découvrez nos conseils de nettoyage !
Al onze tips voor het schoonmaken van uw voortent!

Verleng de levensduur van uw luifeldoek

Door uw luifel regelmatig schoon te maken en het doek vervolgens open te laten zodat het goed kan drogen, kunt u de levensduur en glans verlengen.
Een andere tip is om uw luifeldoek op te vouwen als u het niet gebruikt, zodat het langer schoon blijft.

Hoewel luifeldoeken ontworpen zijn om de elementen te weerstaan, kunnen de behandelingen na verloop van tijd en door reiniging verslechteren. Daarom is het aan te raden om een waterdichtingsmiddel aan te brengen op het volledige oppervlak van uw luifeldoek om de weerstand tegen agressieve invloeden van buitenaf te versterken.

U hebt nu alles wat u nodig hebt om uw luifel duurzaam te maken. U hoeft alleen nog maar het model te kiezen dat het beste bij u past.

Eigenschappen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een voortent:

- Met wie moet u contact opnemen voor een voorafgaande bouwvergunning?
- Een voortent plaatsen : al ons advies
- Hoogte van de voortent: hoe kiest u?
- Een voortent repareren: wat moet u doen?