Vintage stijl verovert onze interieurs met zijn retro charme. Het ouderwetse ontwerp past perfect bij een moderne inrichting. Het heeft onze gedachten overgenomen. In de slaapkamer, de studeerkamer of de eetkamer, vintage decor kan overal worden gebruikt. Je hoeft alleen maar te weten hoe je van een gewone kamer een moderne vintage inrichting maakt.

Op zoek naar een nieuwe salontafel? Zou vintage stijl geweldig staan in je eetkamer? Volg ons advies in onze gids voor salontafels! Je zult graag tijd doorbrengen met familie en vrienden in je nieuwe vintage inrichting.

Wat is vintage stijl?

Wil je een voordelige salontafel met een retro look in je woonkamer? Dan is de vintage stijl iets voor jou. Maar voordat je aan de slag gaat, wil je eerst meer weten over deze decoratietrend... Vintage stijl brengt ons terug naar de jaren 1950. De ruwe materialen zijn vaak in donkere kleuren. De meubels hebben strakke lijnen. Hout, staal, kunststof en glas worden regelmatig gebruikt.

Vintage meubels zijn er ook in knalkleuren. Felle, warme kleuren zijn erg populair. Deze meubels geven een grafisch tintje aan de ruimte waarin ze staan.

Vintage stijl is ook een slimme mix van antieke en moderne meubels. Je kunt beroemde designmeubelen uit de jaren 1950 combineren met een massief houten of marmeren salontafel. Deze combinatie van meubels brengt moderniteit in je huis.

Wist je dat Scandinavisch design erg aanwezig is in de vintage stijl. En met reden: ze hebben veel gemeen. De puurheid van de lijnen, de ruwe materialen en de donkere kleuren die de tonen van de natuur oproepen.

Canapé blanc accompagné d’une table basse rectangulaire noire et bois, sur pieds épingles dans un style vintage
Hoe kies je een vintage salontafel?

4 kenmerken van de vintage stijl die je moet kennen

  • Meubels met strakke lijnen
  • Salon- of bijzettafels van ruwe materialen (massief hout, metaal, glas)
  • Donkere kleuren met knallende accenten
  • Het huwelijk tussen vintage en modern design

Een vintage decoratie-idee: verander de salontafel in je eetkamer

Heb je een oude rotan fauteuil? Dan heb je geluk! Rotan is supertrendy. Met dit rotanproduct heb je de basis voor een vintage stijl in je eetkamer. Je kunt de retro look accentueren met een salontafel van wit hout, metaal en glas of rotan natuurlijk.

Plaats vervolgens een stoel in een knalgeel of oranje om de kamer te verlevendigen. Een kleurrijke fauteuil naast de salontafel van zwart metaal en hout kan je klassieke eetkamer ook veranderen in een vintage eetkamer. Hou je van de elegantie van wit marmer? Een wit marmeren tafel met zwarte metalen poten is de perfecte vintage salontafel. Voeg een comfortabele stoffen bank toe om je eetkamer een warme, uitnodigende uitstraling te geven.

Breng vintage stijl in je kantoor met een salontafel

Je hebt een besluit genomen! Wil je de tijd terugdraaien met een vintage stijl in je kantoor? Dat is heel eenvoudig. Kies een rechthoekig bureau in zwart metaal of massief wit hout. Je bureaustoel kan worden versierd in een opvallende kleur voor een knaller van kleur.

Bijzettafeltje nodig? Een salontafel van edele, slijtvaste materialen is altijd een goede optie. Denk aan massief hout of metaal. Als je weinig ruimte hebt, zijn er ook vintage salontafels met opbergruimte. Het blad van de salontafel kan ook verhoogd worden. Een opklapbaar blad is een geweldige manier om ruimte te besparen.

Een vintage salontafel installeren in de slaapkamer

In de slaapkamer voegt een rotan nachtkastje een zekere zachtheid toe. Je kunt ook kiezen voor een bijzettafel. Nesttafeltjes zijn hier perfect voor. Het blad van het ene tafeltje schuift onder het blad van het andere tafeltje om meer ruimte te maken. Nesting salontafels creëren een heerlijk gevoel van beweging en vintage charme. Deze set salontafels heeft het allemaal!

Meer informatie over het kiezen van je toekomstige salontafel

Hoe kiesje een vierkante, ronde of rechthoekige salontafel? Afhankelijk van wat je wilt en nodig hebt, gaat de vorm van een salontafel een eigen leven leiden.

Maar je moet nog steeds beslissen hoe lang je je salontafelwilt hebben Neem de afmetingen van de kamer die je wilt inrichten om een eerste idee te krijgen. Een kleine eetkamer? Vraag je je af welke salontafel je moet kiezen om de ruimte optimaalte benutten? Overweeg dan om een opklapbare salontafel te kiezen. Je bespaart gegarandeerd ruimte!

Je bent benieuwd naar salontafels met opbergruimte. Welke salontafel moet je gebruiken om je bar op te bergen? Sommige salontafels van alle maten hebben opbergvakken voor flessen. Ideaal voor het aperitief!

Weet je niet zeker welke stijl salontafel je moet kiezen? Welke salontafel moet je kiezen voor een industriële stijl? ID Market biedt lage prijzen voor salontafels in industriële stijl. We bieden geen gratis levering. Maar onze teams zorgen voor een snelle levering. Uw ID Market product wordt zo snel mogelijk geleverd.

Bent u een fan van de Scandinavische stijl? Vraagt u zich af welke salontafel u moet kiezen voor een Scandinavische stijl? Salontafel, stoel, fauteuil... Bekijk al ons inrichtingsadvies in Scandinavische stijl op IDMarket.com! We bieden een ruime keuze aan meubels zodat iedereen het product kan vinden dat hij of zij wil.