Hou je van een moderne inrichting? Heb je een nieuwe salontafel nodig? Industriële stijl is helemaal in! Deze urban vibe betekent dat je je interieur kunt inrichten zoals jij dat wilt. De salontafel is zowel decoratief als functioneel. In een slaapkamer, woonkamer of kantoor geeft de industriële salontafel karakter aan de ruimte die hij inneemt. Deze bijzettafel is een echt decoratief element. De salontafel is ook praktisch, met opbergruimte, een opklapbaar blad of wielen. Bekijk onze koopgids voor salontafels! Neem de tijd om je salontafel in industriële stijl zorgvuldig te kiezen. Zo komt dit nieuwe meubelstuk helemaal tot zijn recht in de kamer van je keuze.

Decoratie-idee: wat is industriële stijl?

Op zoek naar een goedkope salontafel in industriële stijl? Geen wonder! In slechts een paar jaar tijd is deze stijl een echte favoriet geworden als het om inrichten gaat. De oorsprong ligt in de jaren 1920 en 1930. Kiezen voor de industriële stijl betekent een reis terug in de tijd. Het doet denken aan de wereld van het werk en de machines die daarbij horen. Deze ruwe materialen zijn functioneel en esthetisch. De neutrale kleuren van metaal en hout maken deze twee materialen tot essentiële elementen van de industriële stijl.

Dus hoe kies je een tafel met industrieel design? Maak een inventaris op van de ruimte waar dit vintage meubelstuk komt te staan. Denk ook na over de vorm en het formaat van dit industriële meubel. Je hebt nu (bijna) alle informatie die je nodig hebt om je industriële salontafel te kopen. Ontdek onze industriële salontafel ideeën voor elke kamer in je huis.

Dans un grand salon, une table basse en bois et en métal en face d’un canapé de couleur claire
De juiste salontafel in industriële stijl kiezen

Woonkamer: geef je salontafel een industriële look

Heb je een nieuwe salontafel nodig in de woonkamer? Industriële stijl is gemakkelijk te creëren in deze woonkamer. Met kleine meubeltoetsen of een totale look, alles is mogelijk in de eetkamer!

De salontafel van metaal en hout past perfect bij de industriële stijl. Je kunt het mechanisme van machines oproepen door te kiezen voor een salontafel met wielen. Neemt je bank ruimte in beslag? Heb je opbergruimte nodig in de eetkamer? Overweeg dan een salontafel met opbergruimte. In massief hout of staal, een set salontafels met opbergruimte is een fantastische ruimtebespaarder.

En vergeet niet dat sommige salontafels een opklapbaar blad hebben voor extra praktisch gemak.

Salontafels: de industriële toets in de keuken

Op zoek naar een vleugje industrieel design in je keuken? Dan is een bijzettafel precies wat je nodig hebt. Zwarte meubelen met massief eiken of teakhouten poten kunnen een industriële look geven. Ga voor ruwe materialen met een stalen stoel en een vierkante of rechthoekige salontafel.

Breng een industriële stijl in je slaapkamer met een salontafel

De industriële stijl is perfect geschikt voor een slaapkamer. Het is aan te raden om één of twee meubels te plaatsen die de hele kamer uitstralen. Glazen salontafels en wit geven een zachte touch. Nesttafels met zwarte poten en een houten blad kunnen een eiland creëren met rustgevende, neutrale kleuren. Perfect voor een slaapkamer.

Creëer een industriële sfeer met een salontafel voor op kantoor

Voor jezelf of voor entertainment in je kantoor is de industriële stijl een geweldig decoratie-idee. Richt de ruimte in met een rechthoekig metalen bureau en voeg houten elementen toe. Zet een vierkante salontafel neer met een witte bank waar je je gasten comfortabel kunt ontvangen. Deze meubels geven het kantoor zeker een industriële uitstraling.

Belangrijke materialen voor industriële salontafels

  • Hout: massief eiken, teak, enz.
  • Metaal: staal, ijzer, enz.
  • Glas


De industriële stijl schuwt felle kleuren. Daarom zijn hout, metaal en glas de grote klassiekers van de industriële stijl.

Lees meer voordat je je nieuwe salontafel koopt

Vraag je je af hoe je de juiste vorm voor je salontafel kiest? Of hoe je de juiste maat voor je salontafel kiest? Je kunt kiezen voor een tafel met een opklapbaar blad om de ruimte te optimaliseren.

Als je een nestbare salontafel kiest, kun je hem gemakkelijker door je kamer verplaatsen. Als je een ruimtebesparende salontafel kiest, creëer je een gezellige sfeer in je opgeruimde woonkamer. Wil je een warme sfeer? Dan is een salontafel in Scandinavische stijl ideaal. Als je een salontafel in vintage stijl kiest, creëer je ook een gezellige sfeer.

Op IDMarket.com vind je alle meubels die je nodig hebt tegen lage prijzen. Scandinavische of industriële stijl, er is een breed assortiment beschikbaar. Onze teams doen hun uiterste best om je bestelling zo snel mogelijk te leveren, zolang de voorraad strekt. En dat alles tegen miniprijzen!