Spreekt de Scandinavische stijl je aan? Authenticiteit, eenvoud en praktisch zijn de sleutelwoorden van deze meubelstijl uit de noordelijke landen. Krijg je zin om de meubels in je eetkamer of slaapkamer te vervangen? Op zoek gaan naar een nieuwe bijzettafel vergt wat denkwerk. Volg onze Scandinavische decoratietips! Verander je interieurstijl en creëer een warme, serene sfeer in de kamer van je keuze.

Scandinavische stijl: wat is het?

We hebben allemaal wel eens gehoord van Scandinavisch design. Maar wat is Scandinavische stijl? Om je huis in te richten met Scandinavische accenten, moet je denken in termen van eenvoud en comfort. Scandinavische inrichting is puur en warm. Hout en wit dragen bij aan deze knusse houding die de Scandinavische sfeer perfect weergeeft. De meubels trekken eenvoudige lijnen door de ruimte. Dit helpt om de geest te kalmeren.

Helderheid is essentieel in de Scandinavische sfeer. Wit is de kleur bij uitstek in de Scandinavische stijl. En de kleuren zijn licht om zoveel mogelijk licht te verspreiden. Sterkere kleuraccenten zijn geïnspireerd op de natuur. Ze worden spaarzaam gebruikt. Hout is het belangrijkste materiaal in de Scandinavische stijl. Massief eiken of teak, houten meubels zijn helemaal in. De Scandinavische stijl heeft geen geheimen voor jou. Nu ben je klaar om je Scandinavische design salontafel te kopen.

4 dingen die je moet weten over de Scandinavische stijl

  • Het ontwerp is eenvoudig en functioneel
  • Lichte kleuren zetten de toon
  • Kleuraccenten zijn geïnspireerd op de natuur
  • Hout is het favoriete materiaal

Canapé clair et une table basse scandinave blanche sur trois pieds en bois clair
De juiste salontafel kiezen voor de Scandinavische stijl

Inrichting in Scandinavische stijl met een salontafel voor de eetkamer

Scandinavische stijl betekent meubels die zowel aantrekkelijk als praktisch zijn. Weinig ruimte in de woonkamer? Kies voor een salontafel met opbergruimte. Massief houten salontafelpoten met een wit blad vormen een mooi en functioneel meubelstuk - het Scandinavische credo. Sommige salontafels hebben zelfs een opklapbaar blad. Dit betekent dat je ruimte kunt besparen en meer opbergruimte kunt creëren in een kleine woonkamer.

En de ovale vorm voor een salontafel? Het creëert zachte lijnen die een mooie Scandinavische sfeer geven aan een eetkamer. Een rechthoekig ontwerp voor een salontafel past ook heel goed bij Scandinavische tinten.

Blijft nog één vraag over: welke salontafel past het beste bij een grijze bank? Een wit gelakte salontafel natuurlijk! Aan het uiteinde van een gezellige bank of een comfortabele fauteuil is deze bijzettafel perfect. Heb je al gehoord van salontafels met nesten? Ze zijn een set van verschillende modulaire bijzettafels. Scandinavische golven zijn gegarandeerd met deze goed doordachte tafels!

Designinspiratie voor salontafels in Scandinavische stijl in de slaapkamer

De Scandinavische stijl is ontspannend en praktisch en perfect voor in de slaapkamer. Heb je een salontafel nodig naast het bed om als bijzettafel te dienen? Denk dan aan nestbare salontafels! Van glas, hout of metaal, ze zijn even mooi als functioneel.

Denk je dat metaal niet goed past bij de Scandinavische stijl? Het is zeker geen belangrijk element van Scandinavisch design. Het heeft echter wel zijn plaats op een Scandinavisch meubelstuk met afgeronde rondingen. Het belangrijkste is om de zachte kleuren en de aanwezigheid van hout niet te vergeten. Op deze manier creëer je een lichte cocon in je slaapkamer en rond je bed, gewijd aan welzijn en rust.

Scandinavische stijl in het kantoor: plaats een salontafel voor een gezellig effect

In een kantoor is rust essentieel om helder te kunnen denken. Daarom is de Scandinavische stijl ideaal. Wil je een gezellige sfeer creëren? Plaats dan een witte houten salontafel voor een bank of fauteuil.

Vergeet bijvoorbeeld de accentverlichting aan het uiteinde van de bank niet. Deze secundaire verlichting draagt bij aan de warme sfeer. Tot slot kan marmer met zijn delicate tint worden verwerkt in de Scandinavische stijl van een salontafel. Marmer is namelijk een natuurlijk materiaal en de elementen van de natuur oproepen is een van de grondbeginselen van de Scandinavische stijl.

Goed om te weten: zwart is geen verboden kleur in de Scandinavische stijl. Het wordt gebruikt als een delicate toets in kleine meubelstukken. De combinatie van goud en zwart kan perfect worden geïntegreerd in een Scandinavische stijl.

Meer informatie voordat je een salontafel in Scandinavische stijl kiest

Om de juiste salontafel te vinden, moet je goed nadenken. Wat is er natuurlijker dan je af te vragen welke vorm salontafel je moet kiezen voordat je een nieuw meubelstuk koopt? Of welke hoogteje moet kiezen voor een salontafel?

Maar dat is nog niet alles. Vraag je je af hoe je een salontafel moet verhogen? Ja, de kwestie van ruimte is essentieel bij het kiezen van een kamerindeling. Dus welke salontafel is geschikt voor een kleine woonkamer? En hoe combineer je een salontafel met opbergruimte? Maak je geen zorgen! Er is een meubeloplossing van ID Market. Op IDMarket.com vind je trendy meubels tegen lage prijzen. Je hart zit op de juiste plaats als het op inrichten aankomt. Je houdt van de industriële en vintage sfeer. Dus vraag je je af: welke salontafel past bij een industriële look? En welke salontafel past bij een vintage look? Om je keuze te maken, vind je al onze industriële en vintage meubelen online.

Bij ID Market garanderen we een snelle levering van je product. Je meubels worden zo snel mogelijk bij je geleverd, afhankelijk van de beschikbare voorraad. We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze voorraad salontafels up-to-date is.

Op zoek naar goedkope meubels? Jouw mening telt. Daarom bieden wij meubelen in Scandinavische stijl tegen miniprijzen. Dankzij onze lage prijzen kan iedereen de meubels van zijn dromen voor zijn huis vinden tegen redelijke prijzen.